Hopp til innhold

Slettemark leder Superbowl-sendinga

Lydverkets programleder Asbjørn Slettemark skal lede NRKs sending fra Superbowl 7. februar.

Asbjørn Slettemark

NRK sender Superbowl 7. februar. Dette er finalen i amerikansk fotball, det aller største årlige idrettsbegivenheten i USA. Da møtes vinnerne av de store ligaene NFC og AFC.

- Vi er veldig glade for å ha fått inn Asbjørn Slettemark som programleder for Super Bowl-sendinga. Han har usedvanlig god greie på amerikansk fotball og det er viktig med tanke på at dette er en idrett og en begivenhet som ganske få nordmenn har stor kunnskap om, sier redaksjonssjef Sjur Molven.

Superbowl har sendestart kl 23.15. Sendinga starter på NRK1 etter Kveldsnytt og varer til nærmere 04.30 natt til mandag 8. februar.

NB: NRK har også rettigheter til å vise Superbowl i nett-tv.

Slettemark skal være programleder i studio. NRK skal bygge opp fram mot kampen som starter kl 00.30 med interessante gjester i studio og en rekke forhåndsproduserte innslag.

Og programlederen gleder seg.

- Jeg så min første superbowl for ti år siden. Jeg har vært masse ute og reist, både i USA og på plasser der det er masse amerikanere. Da har jeg sett den enorme entusiasmen rundt NFL. De siste årene har engasjementet bare økt, sier Slettemark.

Som tror han er godt egnet som programleder.

- Jeg er en veldig engasjert fan. Det, kombinert med at jeg jobber en del med live-sendinger håper jeg viser at jeg er godt egnet, sier han.

Han mener amerikansk fotball har blitt oversett av norske medier.

- Hele produksjonen blir gjort på entusiasme og det er flere i NRK som vil få dette til. Dette er en oversett idrett i Norge som må tas på alvor. Jeg registrerer at det er mange som er glade for at dette endelig tas på alvor.

Selve kampen blir overført med amerikanske kommentatorer.

Kommende søndag blir det klart hvilke lag som spiller. New Orleans Saints møter Minnesota Vikings i NFC-finalen, og i AFC-finalen skal Indianapolis Colts møte New York Jets.

- Jeg håper vi får en finale mellom Colts og Vikings, sier Slettemark. Vikings har en rekke spektakulære spillere, men quarterbacken Brett Favre i spissen. Han er over 40 år og spiller som en gud, sier Slettemark.

Sportsnyheter

Manchester United

United ydmyket og får slakt – ekspert ber forsvarsstjerne gi seg

Manchester United gikk på sitt 13. tap for sesongen mot Crystal Palace. Spesielt forsvarsvikarene og manageren får sterk kritikk etter det som blir kalt årsverste av storklubben.

Siste nytt

  • Stjernemålvakt har øyeproblemer – må avbryte turnering i Norge

    Den danske stjernemålvakten Niklas Landin har fått påvist blødninger på netthinnen i det ene øyet. Dermed må han droppe denne ukens trenasjonersturnering i Oslo.

    Øyeskaden oppsto da landin i søndagens seriekamp for Aalborg fikk han en ball i hodet. Øyet fortsatte å plage den danske landslagskapteinen i ettertid, og det ble undersøkt videre på sykehuset.

    Landin har fått påvist blødninger på netthinnen i det høyre øyet, og derfor tar landslagssjef Nikolaj Jacobsen ingen sjanser og sender ham hjem for å hvile.

    Det danske håndballforbundet opplyser tirsdag at Flensburg-keeper Kevin Møller har sluttet seg til landslagstroppen som erstatter for Landin. Danskene skal møte Kroatia og Norge i turneringen som spilles i Jordal Amfi.

    (NTB)

    EC men's handball: Denmark - Slovenia
    Foto: LISELOTTE SABROE / AFP
  • Millionsmell for Henning Bergs AIK – tvinges til å selge spillere

    Henning Bergs svenske arbeidsgiver AIK sliter med røde økonomiske tall. Nå må klubben kvitte seg med spillere for å få endene til å møtes.

    Tirsdag omtaler flere svenske medier, blant dem Aftonbladet og Expressen, den krevende økonomiske situasjonen i hovedstadsklubben.

    AIK bekrefter selv at klubben må selge spillere for å nå de finansielle målene den styrer etter.

    «AIK Fotboll har satt nye økonomiske mål per 31. mars 2023. Per 31. mars 2024 var målene for egenkapital og gjeld oppfylt, mens inntekts- og vekstmålene ikke ble nådd. Oppfyllelse av likviditetsmålet krever at AIK Fotball gjennomfører spillesalg i løpet av de kommende overgangsvinduene», heter det i en uttalelse.

    Ved siden av at Henning Berg er trener, er Thomas Berntsen sportssjef i AIK.

    Den økonomiske rapporten for første kvartal i 2024 vise at hovedstadsklubben gikk 10,8 millioner svenske kroner i underskudd.

    Regnskapsåret 2023 ble avsluttet med et minusresultat på 21 millioner kroner, ifølge Aftonbladet. Driftsresultatet lå på minus 77 millioner kroner.

    Årsaken til de svake økonomiske tallene skal være svakere sportslige resultater enn ventet, samt et behov for å gjøre endringer i spillertroppen. (NTB)

    Henning Berg
    Foto: JAMES ARTHUR GEKIERE / AFP
  • The Athletic: Nottingham fikk poengtrekk-anke avslått – smell i nedrykksstriden

    Premier League-klubben Nottingham Forest nådde ikke fram med sin anke knyttet til de fire minuspoengene klubben er ilagt for økonomiske regelbrudd.

    Det er velrenommerte The Athletic som hevder å kjenne til utfallet av ankebehandlingen. Avslaget kan potensielt få store konsekvenser for nedrykkskampen i den engelske toppdivisjonen.

    Anken skal ha blitt behandlet i kjølvannet av en høring 24. april. Utfallet ble angivelig å opprettholde straffen.

    Nottingham ble i mars ilagt fire poeng trekk av en uavhengig kommisjon. Bakgrunnen var brudd på Premier Leagues regler for lønnsomhet og bærekraft.

    Klubben kunne angivelig ha blitt trukket seks poeng, men endte med fire som følge av at klubben vedkjente forholdet og samarbeidet godt med kommisjonen i etterforskningen. (NTB)

    FILE PHOTO: Premier League - Tottenham Hotspur v Aston Villa
    Foto: David Klein / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal