Hopp til innhold

På vei mot Superbowl

12 lag er klare for sluttspillet i amerikansk fotball. De skal slåss for en plass i Superbowl.

New York Jets
Foto: Ray Stubblebine / Scanpix/Reuters

Superbowl i Miami

Den årlige finalekampen i NFL er én av de aller største sportsbegivenhetene på TV i USA, og årets utgave går i Miami 7. februar.

Sist helg ble grunnspillet i de to parallelle ligaene AFC og NFC avsluttet. Lagene har vært gjennom 16 kamper hver, og de 12 beste er klare for sluttspillet, som begynner allerede kommende helg.

Tittelforsvareren slått ut

Baltimore og New York tok de to siste sluttspillplassene. Tittelforsvarer Pittsburgh kom ikke til årets sluttspill.

Indianapolis endte med sesongens beste statistikk med 14 seirer og to tap. Problemet deres er at tapene kom i de to siste grunnspillkampene. Også New Orleans avsluttet seriespillet svakt, med tre strake tap, etter å ha vunnet sine 13 første.

De fire beste klubbene fra sluttspillet står over første runde og går direkte til kvartfinalene. De åtte neste klubbene - fire fra hver liga - skal spille om retten til de fire andre kvartfinaleplassene.

Disse går rett til kvartfinalene:

 • Fra AFC: Indianapolis Colts og San Diego Chargers
 • Fra NFC: New Orleans Saints og Minnesota Vikings

Og dette er kampene i første runde, der vinnerne går til kvartfinalene:

Lørdag 9. januar:

 • Cinicinnati Bengals - New York Jets (AFC)
 • Dallas Cowboys - Philadelphia Eagles (NFC)

Søndag 10. januar:

 • New England Patriots - Baltimore Ravens (AFC)
 • Arizona Cardinals - Green Bay Packers (NFC)

Kvartfinalene spilles 16. og 17. januar, og semifinalene 24. januar. Semifinalene er samtidig finalene i hver av de to ligaene.

Og det er de to ligavinnerne som møtes i Suprebowl to uker seinere.

Alt om NFL

Sportsnyheter

Football, UEFA Women's Euro Qualifier, Norway - Netherlands

Rister på hodet av nederlandsk stjerne: – Må se kampen igjen for å skjønne hva hun mener

Norge slapp igjen inn mål på slutten av kampen mot Nederland tirsdag. Dermed må Norge ut i et omspill om de siste EM-plassene.

sAHG6WZzpK4

Skistjerna har store søvnproblem: – Ein blir nesten galen av det

Anne Kjersti Kalvå har måtte ty til både medisinar og hjelp for å takle søvnproblem. – Det er utfordrande, seier langrennsløparen til NRK.

X6_EWO3VmzI

Ferdig som England-sjef: – Det er på tide med forandring

Gareth Southgate trekker seg som engelsk landslagssjef etter finaletapet mot Spania. Ekspertene er klare på hvem de ønsker som arvtager.

Siste nytt

 • Grøndahl og Blonz herjet da Norge slo Spania: – En god dag på jobben

  Alexander Blonz herjet i første omgang, mens Tobias Grøndahl ble norsk toppscorer da Spania ble slått 35-29 i tirsdagens OL-oppkjøringskamp i håndball.

  Lagene er i hver sin gruppe i OL-turneringen. Tirsdag imponerte de norske klart mest da lagene målte krefter halvannen uke før avkast i Frankrike.

  Blonz scoret sju mål på åtte avslutninger før han hvilte mye av den andre omgangen. Da benyttet Grøndahl anledningen til å bli toppscorer. Han endte med ni mål på ti avslutninger. Han hadde også åtte assist og ble kåret til Norges beste.

  – Dette var en god dag på jobben. Særlig når vi vet at vi historisk sett har slitt mot Spania. Vi spilte en fantastisk kamp. Det var kontrollert, men også med litt ekstra trøkk og tempo, sa Grøndahl til TV 2. (NTB)

  tobias Grøndahl
  Foto: NTB
 • Mørk briljerte: Norge slo Danmark i OL-test

  Nora Mørk førte an med åtte scoringer da Norges håndballkvinner slo Danmark 26-24 i siste hjemmekamp før OL.

  12 dager før lagene møtes i OL var det en jevn dyst i Gjøvik Fjellhall. Danmark ledet det meste av første omgang, men Norge scoret omgangens tre siste mål og gikk til pause med 13-12-ledelse.

  Tidlig i den andre omgangen hadde Norge flere ganger to måls ledelse, slik Danmark hadde hatt før pause, men greide ikke å rykke ytterligere fra.

  13 minutter ut i omgangen gikk danskene opp i 19-20 og fikk sin første ledelse siden 11-12, men Stine Bredal Oftedal og Kari Brattset Dale vendte raskt til norsk ledelse igjen.

  Danskene kom ikke ajour igjen. Camilla Herrem kontret inn 24-22 etter å ha stjålet ballen i et dansk angrep, og derfra så ikke Norge seg tilbake. En ny kontring avsluttet av Dale ga 25-22 og kampens første tremålsledelse.

  Mørk (8) og Dale (6) var klare toppscorere på det norske laget. Åtte andre spillere tegnet seg også i målprotokollen med ett eller to mål.

  Norge og Danmark møtes en gang til før avreise til Paris. Det blir på dansk parkett i Hillerød torsdag. (NTB)

  Mørk
  Foto: NTB
 • Beskyldes for rasistiske kommentarer mot franske spillere

  Det argentinske fotballandslaget vant nylig Copa America og feiret vilt etter bragden. Men video fra spillerbussen har de siste dagene sirkulert, der spillerne angivelig skal ha sunget diskriminerende mot franske fotballspillere.

  Det hevder i hvert fall det franske fotballforbundet, som nå varsler søksmål etter det de mener er rasistiske og diskriminerende kommentarer fra argentiske landslagsspillere.

  – Presidenten i det franske fotballforbundet, Philippe Diallo, fordømmer på det sterkeste uakseptable rasistiske og diskriminerende kommentarer som ble gjort av spillerne mot det franske laget, heter det i en uttalelse.

  De skriver videre at de har varslet søksmålet overfor både det argentiske fotballforbundet og Fifa.

  Det argentinske fotballforbundet har foreløpig ikke kommentert saken.

  Argentina v Colombia - CONMEBOL Copa America USA 2024: Final
  Foto: MEGAN BRIGGS / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal