NRK Meny
Normal

– Vi skal bli syklingens Barcelona

Team Sky har dominert Tour de France som ingen andre siden Lance Armstrongs storhetstid. Nå skal Edvald Boasson Hagens superlag befeste sitt jerngrep om sykkelverdenen.

Team Sky

Team Sky, her ved Bradley Wiggins (i gul trøye), Edvald Boasson Hagen (i hvitt) og Cristopher Froome (øverst til høyre), har en plan om å dominere sykkelsporten i årevis.

Foto: Laurent Cipriani / Ap

tdf trio

Bradley Wiggins og Chris Froome har hatt stålkontroll i fjellene i år.

Foto: STEPHANE MAHE / Reuters

– Vi skal ikke dømme dette lagets suksess over en 12-månedersperiode. Vi kommer til å bli værende lenge, sier Sky-trener Shane Sutton.

I dag rullet en sjampanjedrikkende Bradley Wiggins over mållinjen i Paris som tidenes første britiske vinner av Tour de France.

Det er slutten av en reise på over tre og en halv million meter, men Sky er ikke klare for å hvile.

– Det å vinne den gule trøya er ikke slutten på reisen. Nå handler det om at vi skal bli sykkelsportens Barcelona eller Manchester United. Vi skal prøve å dominere denne idretten, sier Sky-trener Shane Sutton til BBC.

Foran skjema

Sammen med Sky-sjef Dave Brailsford har han vært med på stor suksess i banesykling i flere år.

I 2010 opprettet de Team Sky. Målet var å dominere landeveissyklingen også, og innen 2015 skulle de vinne Tour de France.

Allerede nå er målet nådd, og vel så det. De har rett og slett hatt noen gnistrende uker i Frankrike - bare sjekk lista:

– Dette er den beste lagprestasjonen siden Lance Armstrongs tid med sitt beste lag, US Postal fra 1998 til 2005, sa NRK-kommentator Jann Post etter lørdagens etappeseier.

(saken fortsetter under bildet)

Team Sky

Team Skys superlag.

Foto: Adam Davy / Pa Photos

Flere potensielle vinnere

Alle visste at Team Sky var stjernespekket før touren. De største navnene, Wiggins og Cavendish, har levert. Men mer enn noe annet er det de nest beste som har imponert.

– Det handler om å ha styrke i antall. Det handler om kvaliteten på våre utøvere. Bradley kan ikke vinne touren på egen hånd, sier Sutton.

Både Chris Froome og Edvald Boasson Hagen har kjørt så bra at de har blitt omtalt som fremtidige Tour de France-vinnere.

Hjelperytterne har briljert

13985917

Chris Froome kunne fort blitt Wiggins' største konkurrent om sammenlagtseier om han ikke kjørte for samme lag.

Foto: Pete Goding / Pa Photos

I tillegg har ryttere som Michael Rodgers, Richie Porte, Christian Knees og Bernhard Eisel vært knallsterke hjelpere for Wiggins.

– De 170 andre rytterne har blitt kontrollert av Team Sky, og det handler ikke bare om at vi har en annen potensiell vinner i Froome. Alle de andre på laget er potensielle vinnere også, men de har gjort en jobb for laget.

– Se bare på Edvald Boasson Hagen, Michael Rodgers og Richie Porte. Det er en massiv dybde på dette laget, sier Sutton.

Nå er spørsmålet om Sky-sjefen greier å holde superstjernene samlet. Les mer om den problemstillingen her.

Siste nytt

 • Alle tre topplaga tapte

  Både Aalesund, Viking og Sandnes Ulf tapte i dagens runde i 1. divisjon. Resultat: Aalesund - HamKam 1,2, Jerv - Viking 3-2, Mjøndalen - Sandnes Ulf 1-0, Sogndal - Strømmen 5-1, Florø - Levanger 0-2, Notodden - Åsane 0-0, Tromsdalen - Nest Sotra 3-1.

 • Selvmål reddet Haugesund

  Tromsøs Kent-Are Antonsen scoret kampens eneste mål i oppgjøret mot FK Haugesund søndag. Han satte ballen i feil mål i første omgang, og FKH vant 1–0.

   Kent-Are Antonsen
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
 • Scoret fem mål på 12 minutter

  Sogndal havnet tidlig under 0–1 i søndagens 1.-divisjonskamp mot Strømmen.

  Så scoret Sogndal fem mål fra det 18. til det 30. minutt. Etter en halvtime sto det 5–1 på Fosshaugane. Det ble også sluttresultatet for Eirik Bakkes menn.

  Kvalifisering til Eliteserien 2018. Sogndal mot Ranheim 1 - 0
  Foto: Christian Blom / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsrevyen
4-4-2 Eliteserien: Rosenborg - Brann