Hopp til innhold

– Vi skal bli syklingens Barcelona

Team Sky har dominert Tour de France som ingen andre siden Lance Armstrongs storhetstid. Nå skal Edvald Boasson Hagens superlag befeste sitt jerngrep om sykkelverdenen.

Team Sky

Team Sky, her ved Bradley Wiggins (i gul trøye), Edvald Boasson Hagen (i hvitt) og Cristopher Froome (øverst til høyre), har en plan om å dominere sykkelsporten i årevis.

Foto: Laurent Cipriani / Ap

tdf trio

Bradley Wiggins og Chris Froome har hatt stålkontroll i fjellene i år.

Foto: STEPHANE MAHE / Reuters

– Vi skal ikke dømme dette lagets suksess over en 12-månedersperiode. Vi kommer til å bli værende lenge, sier Sky-trener Shane Sutton.

I dag rullet en sjampanjedrikkende Bradley Wiggins over mållinjen i Paris som tidenes første britiske vinner av Tour de France.

Det er slutten av en reise på over tre og en halv million meter, men Sky er ikke klare for å hvile.

– Det å vinne den gule trøya er ikke slutten på reisen. Nå handler det om at vi skal bli sykkelsportens Barcelona eller Manchester United. Vi skal prøve å dominere denne idretten, sier Sky-trener Shane Sutton til BBC.

Foran skjema

Sammen med Sky-sjef Dave Brailsford har han vært med på stor suksess i banesykling i flere år.

I 2010 opprettet de Team Sky. Målet var å dominere landeveissyklingen også, og innen 2015 skulle de vinne Tour de France.

Allerede nå er målet nådd, og vel så det. De har rett og slett hatt noen gnistrende uker i Frankrike - bare sjekk lista:

– Dette er den beste lagprestasjonen siden Lance Armstrongs tid med sitt beste lag, US Postal fra 1998 til 2005, sa NRK-kommentator Jann Post etter lørdagens etappeseier.

(saken fortsetter under bildet)

Team Sky

Team Skys superlag.

Foto: Adam Davy / Pa Photos

Flere potensielle vinnere

Alle visste at Team Sky var stjernespekket før touren. De største navnene, Wiggins og Cavendish, har levert. Men mer enn noe annet er det de nest beste som har imponert.

– Det handler om å ha styrke i antall. Det handler om kvaliteten på våre utøvere. Bradley kan ikke vinne touren på egen hånd, sier Sutton.

Både Chris Froome og Edvald Boasson Hagen har kjørt så bra at de har blitt omtalt som fremtidige Tour de France-vinnere.

Hjelperytterne har briljert

13985917

Chris Froome kunne fort blitt Wiggins' største konkurrent om sammenlagtseier om han ikke kjørte for samme lag.

Foto: Pete Goding / Pa Photos

I tillegg har ryttere som Michael Rodgers, Richie Porte, Christian Knees og Bernhard Eisel vært knallsterke hjelpere for Wiggins.

– De 170 andre rytterne har blitt kontrollert av Team Sky, og det handler ikke bare om at vi har en annen potensiell vinner i Froome. Alle de andre på laget er potensielle vinnere også, men de har gjort en jobb for laget.

– Se bare på Edvald Boasson Hagen, Michael Rodgers og Richie Porte. Det er en massiv dybde på dette laget, sier Sutton.

Nå er spørsmålet om Sky-sjefen greier å holde superstjernene samlet. Les mer om den problemstillingen her.

Siste nytt

 • Berge-assist da Burnley tok sesongens første seier

  Sander Berge leverte en assist da Burnley tok sin første trepoenger i Premier League med 2-1 i hengekampen mot Luton.

  Berge sto for forarbeidet da Lyle Foster scoret et fortjent ledermål på overtid i første omgang. Luton presset hardt for utligning den siste halvtimen og fikk den ved Elijah Adebayo i det 83. minutt, men ett minutt senere ble innbytter Jacob Bruun Larsen matchvinner for gjestene med et kjempeskudd.

  – Tre poeng i Premier League, det føles fantastisk. Vi måtte kjempe for det, og jeg er stolt av laget for det de viste i dag, sa manager Vincent Kompany til BBC.

  – Vi viste de kvalitetene som ga oss opprykk forrige sesong. (NTB)

  HhLi7d6bTSc
  Foto: AP
 • Ny nedtur for United – audmjuka på eige gras

  Manchester United rota bort leiinga to gonger og tapte 2-3 mot Galatasaray i kveldens meisterligaoppgjer. To mål frå danske Rasmus Højlund (20) var ikkje det nok til å redde Erik ten Hag og United ut av ei stadig djupare krise.

  – Vi har fått ein dritstart i nesten alle turneringar. Vi må samle oss, sjå kvarandre djupt i auga og så skal vi komme ut av dette saman, sa Højlund til TV 2 etter kampen.

  For tyrkarane kunne reise heime med alle tre poenga etter ein til tider kaotisk kamp på Old Trafford, som inneheldt både raudt kort og straffebom.

  – No er Manchester United i «deep shit», kommentert Simen Stamsø-Møller på TV 2 si sending.

  Raudtrøyene fekk ein pangstart på kampen, då den danske målsniken sende heimelaget i leiinga med panna etter 17 minutt. Innlegget går frå Casemiro til Marcus Rashford som sender ballen presist til Højlund framfor mål.

  Gjestane frå Tyrkia slo raskt og effektiv tilbake. Den tidlegare United-spelaren Wilfried Zaha får eit hjarteleg gjensyn med Old Trafford og utliknar fem minutt seinare. Han feirar med å setje hendene til øyra framfor heimepublikumet.

  Men dette så lenge ut til å bli United sin danske dreng sin store kveld. Først får han eit mål annullert for offside etter sidebyte. Minutta seinare kjem han på ei kontring. Iskaldt lempar han ballen over Fernando Muslera i målet til Galatasaray og United jublar for 2–1.

  Som i første omgang får ikkje heimelaget behalde leiing veldig lenge. Kerem Aktürkoglu utliknar for Galatasaray berre minutta etterpå.

  Og verre skulle det bli. Gjestane får straffe etter at Casemiro klippa ned Dries Mertens i eigen boks. Med to gule kort blir Casemiro sendt i garderoben.

  United blir i første omgang redda av at Mauro Icardi bommar på mål.

  Men han får sin revansj like etterpå.

  Leverer ein lekker chip frå 15 meter i møtet med Onana, og sender Galatasaray-fansen til himmels.

  Erik ten Hag og United står dermed utan poeng etter to kampar. Galatasaray tar 2.-plassen i meisterligaens gruppe A bak Bayern München som slo FC København 2–1 i Parken i kveld.

 • Oilers opp i rygg på Storhamar

  Stavanger Oilers måtte slite for poengene i den framskutte kampen mot Lørenskog, men Nick Dineens scoring ga 1-0-seier.

  Seieren sender Oilers opp i rygg på serieleder Storhamar. Begge har 15 poeng av 18 mulige etter seks spilte kamper.

  Hjemmelaget dominerte kampen stort og vant skuddstatistikken 56-9, men greide bare en gang å overliste Lørenskog-keeper Anders Iversen Haugum. Det var da Dineen vel halvveis i første periode dro av en motspiller og scoret alene med keeper.

  Oilers måtte forsvare seg med nebb og klør da Anders Tangen Henriksen ble utvist vel tre minutter før slutt og gjestene etter hvert tok ut keeper og spilte seks mot fire.

  Kampen tilhører egentlig neste ukes midtukerunde, men da er Oilers opptatt med CHL-kamp mot tsjekkiske Ocelari Trinec. (NTB)

  Sluttspillet i ishockey: Stavanger Oilers - Storhamar
  Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste