Hopp til innhold

Sky Sports Italia: – Chelsea har sparket Conte

Sky Sports Italia melder at Antonio Contes dager i Chelsea er talte.

Conte

SKAL VÆRE FERDIG: Antonio Conte i Chelsea.

Foto: David Klein / Reuters

Den italienske sportskanalen melder om nyheten på Twitter torsdag.

Conte har lenge vært ryktet ut av London-klubben som følge av forrige sesongs svake resultater i Premier League. Nå skal italienerens dager i klubben være over. Det skriver også The Telegraph.

Maurizio Sarri

TIL CHELSEA? Flere hevder å vite at Maurizio Sarri blir Chelsea-trener, men så langt står han uten jobb.

Foto: Maurizio Degl'innocenti / AP

Chelsea har lenge vært på jakt etter Maurizio Sarri som erstatter Conte. Sarri er fremdeles under kontrakt med Napoli, men klubbens president meldte onsdag at Sarri nærmer seg London-klubben.

Bisarr trenersituasjon

Mandag startet Chelsea sesongoppkjøringen, med italienske Antonio Conte ved roret. Dette til tross for at de fleste forventet at han skulle være ferdig, og at Maurizio Sarri skal ta over.

Situasjonen er mildt sagt spesiell:

  • Mai: Antonio Conte vinner FA-cupen med Chelsea mens Maurizio Sarri og Napoli ender som nummer to i Serie A. Samme dag som Napoli kommuniserer at Sarri er ferdig i klubben annonserer de at Carlo Ancelotti overtar. Sarri linkes umiddelbart til Chelsea.
  • Juni: Selv om Napoli har erstattet Sarri mener klubbpresident Aurelio De Laurentis at de har krav på utkjøpsklausulen på 7 millioner euro. I England ønsker Conte å fullføre det siste året av sin kontrakt. Chelsea vil ikke sparke ham, eller utløse etterfølgerens klausul.
  • Juli: Conte leder treningene når Chelsea starter sesongoppkjøringen på Cobham, akkurat som Ancelotti med Napoli i støvellandet. Nå skal han altså være sparket i Chelsea, kun dager etterpå. Napoli og Sarri er ikke enig. Chelsea og Napoli er ikke enig.

– Ingen tid å miste

Flere britiske medier har lenge linket Sarri til Chelsea, og mener de nå er i sluttforhandlingene. Det skriver også flere italienske nettsteder.

– Sarri-saken er på oppløpssiden, det avhenger av han. Jeg har gjort klar mine krav, alt er i advokatenes hender, sier klubbpresident De Laurentis ifølge Football Italia.

New Napoli's coach Carlo Ancelotti attends a training session in Dimaro

NY OG GAMMEL: Tidligere Chelsea-trener Carlo Ancelotti har tatt over for Sarri i Napoli.

Foto: Ciro De Luca / Reuters

– Mine advokater har utarbeidet en tekst og sendt til hans (Sarri) advokater, sier Napoli-presidenten ifølge The Guardian.

Det gir supporterne håp om at den bisarre situasjonen snart er over.

– Det er ingen tid å miste før seriestart 11. august. Det gir Sarri rundt tre uker på å forandre spillestil, system og stall. Vi kan risikere å havne bakpå igjen, sier Øystein Vinje, leder i Chelsea Supporters Norway.

– Klubbledelsen har ikke det beste imaget hos mange supportere fra før. Inntrykket vil bli svekket nok en gang av dette, sier Simon Hobberstad, redaktør for Chelseas norske supporterklubbs medlemsblad og nettside.

Antonio Conte har vunnet én Premier League-tittel og FA-cupen én gang som Chelsea-manager. Han ankom London-klubben sommeren 2016.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal