Hopp til innhold

Sky-sjef: – Ikke vår jobb å komme med mer informasjon

NANTES (NRK): Team Skys manager Dave Brailsford mener det er Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) som må forklare hvorfor Chris Froome ble frikjent i Salbutamol-saken. Team Sky vil ikke komme med utfyllende informasjon.

CYCLING-FRANCE/TEAM-SKY

– IKKE VÅR AVGJØRELSE: Dave Brailsford sier at det ikke er Team Sky som har frifunnet Chris Froome.

Foto: BENOIT TESSIER / Reuters

– Det er ikke vi i Team Sky som har kommet frem til konklusjonen i denne saken, og derfor er det ikke vi som bør gi informasjon om hvordan man har kommet frem til konklusjonen.

Det svarer Team Skys manager Dave Brailsford på spørsmål om hvorfor Chris Froome ble frifunnet av det internasjonale sykkelforbundet (UCI) etter å ha avlagt en urinprøve med for høyt innhold av salbutamol. En rytter har ikke lov til å ha mer enn 1000 ng/ml salbutamol i prøven, men Froome hadde det dobbelte. Prøven ble levert under fjorårets Vuelta a España, og har siden den ble offentlig kjent i desember skapt store diskusjoner i sykkelfeltet.

Flere syklister har tidligere blitt utestengt tidligere for lavere doser enn det som ble funnet i Froomes prøve. Detaljene rundt hvorfor Sky-rytteren likevel slipper straff fra UCI og verdens antidopingbyrå (WADA) er foreløpig ikke kjent.

– De trodde at de hadde et straffbart funn, men det viste seg at de ikke hadde det, sier Brailsford om Froomes prøve.

– Håper folk begynner å forstå

Chris Froome selv sier at de siste ni månedene har vært meget vanskelige.

– Det er en komplisert sak, med veldig tekniske data, men jeg tror folk begynner å forstå. Da forstår de forhåpentligvis også hvorfor jeg har fortsatt å sykle, for jeg har ikke gjort noe galt, sier Froome på en pressekonferanse i regi Team Sky før Tour de France-starten på lørdag.

Froome var aldri suspendert under etterforskningen, noe som gjorde at han syklet, og vant, årets Giro d'Italia. Det høstet mange kritiske røster, og fikk Tour de France-arrangør ASO til å utestenge Chris Froome fra årets sykkelritt for å unngå den samme kritikken. Utestengelsen ble derimot hevet etter at Froome ble frifunnet av UCI.

CYCLING-FRANCE/TEAM-SKY

JAKTER SEIER NUMMER FEM: Chris Froome er klar for årets Tour de France, etter en turbulent sesong.

Foto: BENOIT TESSIER / Reuters

Dumoulin kritiserer håndteringen

Fra Froome avla urinprøven i september, til han nå er frikjent, tok det ni måneder. Ni måneder med spekulasjoner om straff og diskusjoner om Froome allerede skulle vært suspendert. Tempoverdensmester Tom Dumoulin mener håndteringen av Chris Froome-saken har gått utover sykkelsporten.

– Det er utrolig. Jeg skylder ikke på Froome, han er frikjent. Det har vært kaos med måten saken har vært håndtert på. Det er svært uheldig og ikke det sporten trenger, sier Dumoulin under en pressekonferanse i forkant av Tour de France ifølge NTB.

Froome selv er enig i at saken har skadet sykkelsporten.

– Slike saker skadelig for omdømmet til sporten, sier Froome på pressekonferansen.

Sportsnyheter

Ronaldo benk

Ronaldo slaktes av egen trener etter disse bildene

Cristiano Ronaldo har blitt byttet ut i alle tre VM-kampene til Portugal. Bilder fra benken får Portugals trener til å se rødt.

Siste nytt

 • IOC utsetter valget av vertsby for vinter-OL 2030

  Den internasjonale olympiske komité (IOC) har bestemt seg for å utsette tildelingen av vinter-OL i 2030. Årsaken er klimaendringene.

  IOC uttalte tirsdag at vertskommisjonen trenger mer tid for å vurdere situasjonen. Det vil derfor ikke bli valgt noen OL-vert for vinterlekene i 2030 under den planlagte IOC-kongressen i 2023.

  I en pressemelding fra IOC het det at kommisjonens rapport til IOC-styret hadde ført til en bredere diskusjon rundt klimaendringer og bærekraftige vinteridrett og framtidige muligheter og utfordringer.

  – Etter anbefalingen fra kommisjonen har IOC-styret bestemt å gi kommisjonen mere tid for å se nærmere på disse faktorene for å gi muligheten til å ta de best mulige avgjørelsene om framtidige tildelinger.

  Ifølge IOC har tre interesserte byer fått beskjed om utsettelsen. Det skal være Salt Lake City, Sapporo og Vancouver. Alle byene har tidligere hatt vinter-OL.

  Vinter-OL i 2026 skal gå i italienske Milano/Cortina d'Ampezzo. (NTB)

  Switzerland International Olympic Committee
  Foto: Denis Balibouse / AP
 • Klæbo må stå over verdenscuphelgen på Beitostølen

  Johannes Høsflot Klæbo sliter fremdeles med en forkjølelse og står nå over verdenscuphelgen på Beitostølen.

  Det kommer frem av en pressemelding sendt ut tirsdag ettermiddag.

  Klæbo sto over både 10 og 20-kilometeren på Lillehammer forrige uke, henholdsvis på fredag og søndag. Han gikk imidlertid sprinten på lørdag, hvor han vant.

  – Nå må jeg bli frisk. Jeg reiser fra Trondheim til Davos når forkjølelsen har gitt seg. Det er klart at dette er kjedelig. Jeg skulle så gjerne ha vært i god form samt gått renn på Beitostølen. Dessverre er ikke situasjonen slik. Akkurat nå vet jeg ikke når ferden går videre til nye høydedøgn, sier Klæbo i pressemeldingen.

  Langrennsløperen har de siste dagene oppholdt seg på Skeikampen, men drar nå hjem igjen til Trondheim på onsdag.

  Klæbo sier at han fremdeles planlegger å gå verdenscuphelgen i Davos (17. og 18. desember), og deretter gå Tour de Ski, som starter 31. desember.

  Verdenscup i nordiske grener på Lillehammer
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Eto'o legger seg flat etter å ha sparket til mann

  Den kamerunske fotballprofilen Samuel Etoö ble i etterkant av kampen mellom Brasil og Sør-Korea mandag kveld filmet på vei ut fra stadion.

  Der var det flere personer som gikk tett oppi den tidligere Barcelona-spilleren, og etter hvert tente Eto'o til mot en mann. Flere personer kom til og skilte de fra hverandre, men Eto'o kom seg fri og sparket mannen, slik at han falt i bakken.

  Tirsdag ettermiddag kom beklagelsen fra Eto'o.

  – Jeg ønsker å beklage for at jeg mistet besinnelsen, og reagerte på en måte som ikke samsvarer med min personlighet. Jeg beklager til offenligheten for denne uheldige hendelsen, skriver Eto'o på Twitter.

  Der skriver han også at personen han sparket trolig var en fotballfan fra Algerie. I mars kvalifiserte Kamerun seg til VM på bekostning av Algerie, etter en scoring på overtid i andre ekstraomgang. Fotballforbundet i Algerie sendte inn en klage til Fifa på grunn av dømmingen i kampen.

  Eto'o, som nå er Kameruns fotballpresident, forteller at han siden kampen i mars har blitt møtt med mange fornæmelser og anklager fra algeriske supportere.

  Samuel Eto'o
  Foto: Ivan Sekretarev / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Er Ola Lunde og fotball den perfekte kombinasjonen? 00:51
Neste