Sky-sjef: – Ikke vår jobb å komme med mer informasjon

NANTES (NRK): Team Skys manager Dave Brailsford mener det er Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) som må forklare hvorfor Chris Froome ble frikjent i Salbutamol-saken. Team Sky vil ikke komme med utfyllende informasjon.

CYCLING-FRANCE/TEAM-SKY

– IKKE VÅR AVGJØRELSE: Dave Brailsford sier at det ikke er Team Sky som har frifunnet Chris Froome.

Foto: BENOIT TESSIER / Reuters

– Det er ikke vi i Team Sky som har kommet frem til konklusjonen i denne saken, og derfor er det ikke vi som bør gi informasjon om hvordan man har kommet frem til konklusjonen.

Det svarer Team Skys manager Dave Brailsford på spørsmål om hvorfor Chris Froome ble frifunnet av det internasjonale sykkelforbundet (UCI) etter å ha avlagt en urinprøve med for høyt innhold av salbutamol. En rytter har ikke lov til å ha mer enn 1000 ng/ml salbutamol i prøven, men Froome hadde det dobbelte. Prøven ble levert under fjorårets Vuelta a España, og har siden den ble offentlig kjent i desember skapt store diskusjoner i sykkelfeltet.

Flere syklister har tidligere blitt utestengt tidligere for lavere doser enn det som ble funnet i Froomes prøve. Detaljene rundt hvorfor Sky-rytteren likevel slipper straff fra UCI og verdens antidopingbyrå (WADA) er foreløpig ikke kjent.

– De trodde at de hadde et straffbart funn, men det viste seg at de ikke hadde det, sier Brailsford om Froomes prøve.

– Håper folk begynner å forstå

Chris Froome selv sier at de siste ni månedene har vært meget vanskelige.

– Det er en komplisert sak, med veldig tekniske data, men jeg tror folk begynner å forstå. Da forstår de forhåpentligvis også hvorfor jeg har fortsatt å sykle, for jeg har ikke gjort noe galt, sier Froome på en pressekonferanse i regi Team Sky før Tour de France-starten på lørdag.

Froome var aldri suspendert under etterforskningen, noe som gjorde at han syklet, og vant, årets Giro d'Italia. Det høstet mange kritiske røster, og fikk Tour de France-arrangør ASO til å utestenge Chris Froome fra årets sykkelritt for å unngå den samme kritikken. Utestengelsen ble derimot hevet etter at Froome ble frifunnet av UCI.

CYCLING-FRANCE/TEAM-SKY

JAKTER SEIER NUMMER FEM: Chris Froome er klar for årets Tour de France, etter en turbulent sesong.

Foto: BENOIT TESSIER / Reuters

Dumoulin kritiserer håndteringen

Fra Froome avla urinprøven i september, til han nå er frikjent, tok det ni måneder. Ni måneder med spekulasjoner om straff og diskusjoner om Froome allerede skulle vært suspendert. Tempoverdensmester Tom Dumoulin mener håndteringen av Chris Froome-saken har gått utover sykkelsporten.

– Det er utrolig. Jeg skylder ikke på Froome, han er frikjent. Det har vært kaos med måten saken har vært håndtert på. Det er svært uheldig og ikke det sporten trenger, sier Dumoulin under en pressekonferanse i forkant av Tour de France ifølge NTB.

Froome selv er enig i at saken har skadet sykkelsporten.

– Slike saker skadelig for omdømmet til sporten, sier Froome på pressekonferansen.

Siste nytt

 • Hirscher vant – trippelt østerriksk

  Marcel Hirscher hadde et hav av tid etter den første omgangen. Den ledelsen tok han vare på, og østerrikeren vant slalåmrennet i Åre. På plassene bak fulgte lagkameratene Michael Matt og Marco Schwarz. Henrik Kristoffersen endte til slutt på en 9.- plass.

  Alpine Skiing - FIS Alpine World Ski Championships - Men's Slalom
  Foto: LEONHARD FOEGER / Reuters
 • To rekorder og seier for Lundby

  Maren Lundby satte like så godt to kvinne-bakkerekorder i Oberstdorf søndag. I 1. omgang ble det 135 meter, og i finaleomgangen landet Toten-hopperen på 135,5 meter. Hun vant med ni poeng ned til tyske Juliane Seyfarth. Sara Takanashi tok 3.-plassen. – For tiden driver Maren skihopping på et nivå ingen norsk skihopper, noensinne, har vært på før henne, sier hoppsjef Clas Brede Bråthen til NRK.

 • Pinlig tap for Real Madrid

  Real Madrids gullsjanser er i ferd med å forsvinne etter at de rotet bort en 1-0-ledelse og tapte 1–2 hjemme mot bunnlaget Girona søndag. Hovedstadsklubben ligger på en tredjeplass i den spanske ligaen og har nå ni poeng opp til ledende Barcelona.

  Spain La Liga
  Foto: Andrea Comas / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal