NRK Meny
Normal

Skjermet utmattet og gråtkvalt Weng for pressen

VAL DI FIEMME/OSLO (NRK.no) Heidi Weng var så rørt og så sliten etter sin første VM-medalje at hun ble beordret rett til hotellet.

Weng

Heidi Weng var helt utslitt etter å ha sikret sin første VM-medalje. Foto: NRK

– Jeg har ikke ord, det er så stort. Det har ikke helt gått opp for meg. Jeg er nesten på gråten nå, sa Heidi Weng til NRK etter å ha tatt bronse på 15-kilometer skiathlon.

Da var hun så sliten at hun måtte ta pauser mellom setningene og ordene. Etter å ha blitt spurt om hvordan det føltes å ta bronse, kom til slutt tårene.

– Det føles så stort. Å nei, nå begynner jeg å gråte, sa Weng, før hun dyttet mikrofonen bort til Therese Johaug og tørket tårer.

At Marit Bjørgen tok gull på lørdagens 15 kilometer fellesstart med skibytte, var ingen overraskelse.

At Therese Johaug sikret norsk dobbel, var heller ikke spesielt oppsiktsvekkende.

Men at 21 år gamle Heidi Weng i sin mesterskapsdebut skulle sørge for at VM-pallen ble identisk med NM-pallen, var det kanskje ikke like mange som hadde trodd.

Artikkelen fortsetter under videovinduet.

Heidi Weng jobbet mye mentalt på slutten av 15 km fellesstart med skibytte, men da Justyna Kowalczyk ikke utfordret Heidi Weng på oppløpet så skjønte hun at det ble medalje. Reporter: Ida Nysæther Rasch

VIDEO: Her er ett av få intervjuer Heidi Weng rakk å gi før hun måtte dra til hotellet.

Weng gjorde et perfekt taktisk løp og spurtslo Kristin Størmer Steira i kamp om bronsen.

Geleidet ut av presserommet

Etter å ha kjempet seg igjennom bronseintervjuene, fikk Weng bare stå i ett minutt og svare på spørsmål i pressesonen.

Espen Graff, kommunikasjonssjef i Norges Skiforbund, var tydelig på at hun var helt i kjelleren og måtte komme seg på hotellet.

Hun ble også geleidet ut av pressekonferanserommet bare to minutter etter at den offisielle delen var over, mens Bjørgen og Johaug satt igjen lenge.

– Jeg er nesten på gråten, var én av få ting Weng fikk sagt.

– Hvordan var løpet?

– Det satt mye i hodet i dag. Jeg ville, ville veldig gjerne. Jeg ville vise at jeg er god nok for å ta medalje og eventuelt være på et stafettlag, så det var utrolig stas å komme i mål, sier hun til NRK.no.

Artikkelen fortsetter under videovinduet.

Marit Bjørgen tok gull på dagens 15 km fellesstart med skibytte. Hun var strålende fornøyd med skiene og imponert over laginnsatsen. Reporter: Ida Nysæther Rasch

VIDEO: Se seiersintervjuet med gullvinner Marit Bjørgen her.

– Måtte du nesten slippe gruppa?

– Det var en stund jeg hadde lyst til å slippe. Men på skøytinga var det mye hvile før man måtte starte igjen. Så det holdt, konstaterer jenta fra Ytre Enebakk, som er spesielt fornøyd med én manøver.

– Jeg prøvde å gå forbi Justyna Kowalczyk fordi jeg visste hun kunne begynne å slippe. Det var en lur taktikk, erkjenner hun.

– Visste du at du ville slå Kristin i spurten?

– Ja, det gjorde jeg, smiler Weng.

– Gjennombrudd

Gullvinner Marit Bjørgen innrømmer at også hun hadde fryktet Weng i en spurt.

– Hun er tøff i spurt. Hun har slått meg flere ganger, innrømmer Bjørgen, som er mektig imponert av sin unge lagvenninne.

– Det er utrolig, hun får et gjennombrudd med første medalje. Hun er ei sterk jente og sterk i hodet. Det er kjempeartig, konstaterer Bjørgen – etter selv å ha tatt sitt tiende VM-gull, og medalje i sitt tolvte mesterskapsløp på rad.

Siste nytt

 • Kvinnekombinert inn på VM-programmet

  Kombinert for kvinner blir for første gang VM-øvelse i Oberstdorf i 2021, sammen med lagkonkurranse i hopp for kvinner. Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag.

 • – Ronaldo tilbudt å betale 140 mill.

  Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo ha foreslått å betale de over 140 mill. kronene (14,7 mill. euro) han er skyldig i skatt til spanske myndigheter. Ronaldo er beskyldt for å ha unndratt skatt gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Junior-VM i alpint 2020 til Narvik

  Narvik skal arrangere junior-VM i alpint 2020. Det ble besluttet på FIS-kongressen i Hellas torsdag. Mesterskapet skal arrangeres 5.–15. mars 2020. I Narvik jobbes det for å få senior-VM i 2025.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games: Rullebrett, street
X Games: Rullebrett, street