Hopp til innhold

Skjermet utmattet og gråtkvalt Weng for pressen

VAL DI FIEMME/OSLO (NRK.no) Heidi Weng var så rørt og så sliten etter sin første VM-medalje at hun ble beordret rett til hotellet.

Weng

Heidi Weng var helt utslitt etter å ha sikret sin første VM-medalje. Foto: NRK

– Jeg har ikke ord, det er så stort. Det har ikke helt gått opp for meg. Jeg er nesten på gråten nå, sa Heidi Weng til NRK etter å ha tatt bronse på 15-kilometer skiathlon.

Da var hun så sliten at hun måtte ta pauser mellom setningene og ordene. Etter å ha blitt spurt om hvordan det føltes å ta bronse, kom til slutt tårene.

– Det føles så stort. Å nei, nå begynner jeg å gråte, sa Weng, før hun dyttet mikrofonen bort til Therese Johaug og tørket tårer.

At Marit Bjørgen tok gull på lørdagens 15 kilometer fellesstart med skibytte, var ingen overraskelse.

At Therese Johaug sikret norsk dobbel, var heller ikke spesielt oppsiktsvekkende.

Men at 21 år gamle Heidi Weng i sin mesterskapsdebut skulle sørge for at VM-pallen ble identisk med NM-pallen, var det kanskje ikke like mange som hadde trodd.

Artikkelen fortsetter under videovinduet.

Heidi Weng jobbet mye mentalt på slutten av 15 km fellesstart med skibytte, men da Justyna Kowalczyk ikke utfordret Heidi Weng på oppløpet så skjønte hun at det ble medalje. Reporter: Ida Nysæther Rasch

VIDEO: Her er ett av få intervjuer Heidi Weng rakk å gi før hun måtte dra til hotellet.

Weng gjorde et perfekt taktisk løp og spurtslo Kristin Størmer Steira i kamp om bronsen.

Geleidet ut av presserommet

Etter å ha kjempet seg igjennom bronseintervjuene, fikk Weng bare stå i ett minutt og svare på spørsmål i pressesonen.

Espen Graff, kommunikasjonssjef i Norges Skiforbund, var tydelig på at hun var helt i kjelleren og måtte komme seg på hotellet.

Hun ble også geleidet ut av pressekonferanserommet bare to minutter etter at den offisielle delen var over, mens Bjørgen og Johaug satt igjen lenge.

– Jeg er nesten på gråten, var én av få ting Weng fikk sagt.

– Hvordan var løpet?

– Det satt mye i hodet i dag. Jeg ville, ville veldig gjerne. Jeg ville vise at jeg er god nok for å ta medalje og eventuelt være på et stafettlag, så det var utrolig stas å komme i mål, sier hun til NRK.no.

Artikkelen fortsetter under videovinduet.

Marit Bjørgen tok gull på dagens 15 km fellesstart med skibytte. Hun var strålende fornøyd med skiene og imponert over laginnsatsen. Reporter: Ida Nysæther Rasch

VIDEO: Se seiersintervjuet med gullvinner Marit Bjørgen her.

– Måtte du nesten slippe gruppa?

– Det var en stund jeg hadde lyst til å slippe. Men på skøytinga var det mye hvile før man måtte starte igjen. Så det holdt, konstaterer jenta fra Ytre Enebakk, som er spesielt fornøyd med én manøver.

– Jeg prøvde å gå forbi Justyna Kowalczyk fordi jeg visste hun kunne begynne å slippe. Det var en lur taktikk, erkjenner hun.

– Visste du at du ville slå Kristin i spurten?

– Ja, det gjorde jeg, smiler Weng.

– Gjennombrudd

Gullvinner Marit Bjørgen innrømmer at også hun hadde fryktet Weng i en spurt.

– Hun er tøff i spurt. Hun har slått meg flere ganger, innrømmer Bjørgen, som er mektig imponert av sin unge lagvenninne.

– Det er utrolig, hun får et gjennombrudd med første medalje. Hun er ei sterk jente og sterk i hodet. Det er kjempeartig, konstaterer Bjørgen – etter selv å ha tatt sitt tiende VM-gull, og medalje i sitt tolvte mesterskapsløp på rad.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal