Skjebneuke for Christiansen – tror VM-drømmen glipper

OBERHOF/OSLO (NRK): Vetle Sjåstad Christiansen har kniven på strupen denne uka, og går langt i å avskrive seg selv når det gjelder en VM-plass.

fNFYXe2BtyE

MÅ LEVERE: Vetle Sjåstad Christiansen vet at han må på pallen, helt vinne, i et av rennene i Oberhof denne uka.

Foto: JOE KLAMAR / AFP

En 66.-plass på sprinten i Oberhof kan ha kostet mer enn bare en dårlig plassering for skiskytteren fra Geilo. For mens han trente alene resten av helgen, sikret lagkameratene flere pallplasser.

– Jeg tenker logisk, for jeg er en mann av fornuft. Det nivået de andre har inne er bedre, spesielt det Sturla (Holm Lægreid) og Johannes Dale viser her, og Tarjei (Bø) har to pallplasser. Da er det naturlig at de ligger foran meg i køen, sier Vetle Sjåstad Christiansen.

Han snakker om VM i slovenske Pokljuka i februar.

Norge har bare fire plasser på øvelsene, bortsett fra fellesstarten, hvor det er fem. I tillegg til de tre nevnte utøverne, er verdenscupleder Johannes Thingnes Bø selvskreven.

 • Se skiskyting på NRK 1 onsdag kl. 14.20.

Tror han må vinne

Christiansen har to fjerdeplasser fra Hochfilzen, og to fjerdeplasser fra Kontiolahti, som beste resultat denne sesongen. De andre har minst én seier.

Dermed har han presset på seg før denne ukas konkurranser i Oberhof.

– Jeg bør nok absolutt en gang på pallen her i Oberhof, og garantert vinne et renn i Anterselva, og vel så det. Jeg må heve meg et ganske stort hakk, spår han.

Sportssjef Per Arne Botnan bekrefter at Christiansen har kniven på strupen. Og at de har planlagt å gjøre VM-uttaket allerede etter ukas renn.

– Det blir enkel matematikk når man ser på de andre som har prestert her. De har seire og flere pallplasser, så det vil si at Vetle må ha en veldig god uke for å kjempe om de plassene. Ikke noe er umulig, men det blir veldig tøft, erkjenner Botnan.

– Må han vinne?

– Han må i hvert fall på pallen og være jevnt god i flere renn.

Skiskytterne

NESTEN: Vetle Sjåstad Christiansen har fire fjerdeplasser denne sesongen, men har ikke vært på pallen slik fire av lagkameratene har vært.

Foto: Antti Aimo-Koivisto / AP

– Gir aldri opp

Og Christiansen gir seg ikke selv store sjansen.

– Den er 0,5 prosent. Et ærlig og fornuftig tall. Sjansene er ikke så store. De andre har jo vunnet renn og har pallplasser, og det er jo ingen som vil ha fjerdeplasser i VM. Men jeg gir aldri opp, og skal se startlista uten meg på før jeg gir opp, sier 28-åringen, og understreker at han er glad på vegne av lagets gode resultater.

Norge skal ha med fem herreløpere til VM. Erlend Bjøntegaard er en annen løper med presset på seg. Han har stått over flere renn på grunn av ryggplager, men er på plass i Tyskland denne uka.

– De som har håp om å få gå noe i VM bør prestere til uka, slår Botnan fast.

– Jeg har kalt VM for «mission impossible», så dårlige anser jeg mine VM-sjanser. Det holder nok ikke å vinne bare ett renn om jeg skal til VM, sier Bjøntegaard.

q1Y3WcfJmP8

TVILER: Erlend Bjøntegaard har slitt med ryggen denne vinteren, og tror ikke han får gå VM.

Foto: Berit Roald / NTB

Skulle det ikke gå veien for Christiansen, som har trosset reiseråd for å forberede seg til mesterskapet, så forstår han også det.

– Da er ikke jeg god nok, og det er rettferdig. Det har jeg ingen problemer med å akseptere. Det hadde vært verre om jeg følte meg dårlig behandlet. Toppidretten er brutal, og skiskyting er marginalt. Jeg hadde min beste sesongstart før jul, men klusset det til her. Nå skal jeg prøve og gjøre mitt aller, aller beste.

Siste nytt

 • Skjøt Solskjær ned fra tabelltopp

  Leicester slo Chelsea 2-0 i tirsdagens toppkamp i Premier League og er ny serieleder, iallfall inntil Manchester-lagene spiller onsdag kveld.

  Wilfred Ndidi og James Maddison scoret for Leicester før pause, og for første gang fikk manager Brendan Rodgers se ett av sine lag slå Chelsea. Det skjedde i 16. forsøk.

  Laget er ett poeng foran United og tre foran City, men begge Manchester-lagene skal i aksjon onsdag.

  Wilfred Ndidi
  Foto: Michael Regan / AP
 • Videre i FA-cupen

  Southampton fikk det ikke lett i ruskeværet, men vant den utsatte FA-cupkampen mot Shrewsbury 2-0 og får besøk av tittelforsvarer Arsenal i 4. runde lørdag.

  Dan N'Lundulu scoret kampens første mål etter ett kvarter - og det var også 21-åringens første for klubben, i hans første kamp fra start.

  Først i det 89. minutt utløste James Ward-Prowse spenningen da han scoret på frispark fra distanse.

  Dan N'Lundulu
  Foto: Adam Davy / AP
 • Haaland målløs da 17-åring avgjorde

  Etter uavgjort hjemme mot Mainz forrige runde, trengte Dortmund en seier mot Bayer Leverkusen for å henge med i toppkampen. Men sjansesløseri ødela for de gule og svarte.

  I første omgang tok Bayer Leverkusen ledelsen etter 14 minutter første omgang ved Moussa Diaby.

  Julian Brandt scoret mot gamleklubben, og utliknet etter 67 minutter. Både før og etter målet hadde Dortmund flere store muligheter, uten at de klarte å utnytte de.

  Istedenfor stjal 17 år gamle Florian Wirtz showet. 10 minutt før slutt satt han ballen i hjørrnet etter en kontring. Det ble også kampens siste mål, og sluttresultatet ble 2-1.

  Erling Braut Haaland spilte hele kampen, uten at han kom til noen av kampens største sjanser. Nærmest var han etter 64 minutter da han fikk en avslutning blokkert. Dermed har nordmannen gått målløs av banen i tre av fire kamper etter jul.

  Dortmund står på 29 poeng og ligger på fjerdeplass, mens Bayer Leverkusen klatrer til andreplass på tabellen.

  Erling Braut Haaland
  Foto: Martin Meissner / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal