Hopp til innhold

Skistad blåser i rivalenes «skrik» og reaksjoner på gåingen hennes

SJUSJØEN/OSLO (NRK) Sprintkometen Kristine Stavås Skistad (19) innrømmer at hun får negative tilbakemeldinger fra konkurrenter på hvordan hun går i sprintfelt.

Stavås Skistad

VM-HÅP: Kristine Stavås Skistad, her under landslagets pressetreff på Sjusjøen tirsdag.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Når NRK påpeker at hun ofte pleier å «ta starten», det vil si komme raskest ut av startblokkene i et seks kvinner stort heat, skaffer seg en god posisjon, går med store bevegelser underveis, og senere er råsterk på oppløpet, gliser 19-åringen fra Konnerud.

Hun smiler enda litt mer når hun blir beskrevet som «kanskje litt ubehagelig å gå med i felt».

– Hører skrik

Det var akkurat dette Maiken Caspersen Falla irriterte seg over da de to – Norges beste sprintere – møttes til duell under NM i Meråker for få uker siden.

– Jeg tror ikke det er veldig morsomt. Jeg har hørt mye greier og andres meninger. Jeg tror ikke det er gøy for andre, men det er bare en fordel for meg, sier Stavås Skistad, og utdyper litt mer:

– Innimellom hører man skrik. Men jeg bryr meg ikke om sånt. De vil forbi. Man hører jo det.

– Og det er jo morsomt, sier Skistad selvsikkert.

– Hva er din egen løpsplan?

– Jeg vet ikke om det er lurt å røpe den. Men det er å utnytte starten og avslutningen, og være litt mer med i det midterste partiet. Da blir det farlig.

– Annerledes

Regjerende verdensmester Maiken Caspersen Falla er fullt klar over Stavås Skistads taktikk, men vil ikke gå så langt og si at hun vil unngå å gå heat med lagvenninnen under mesterskapet.

Falla innrømmer at hun lærte av det som skjedde i NM. Der gikk hun klønete, ifølge seg selv, i ryggen på Skistad underveis i finalen.

Falla

KLAR FOR MESTERSKAP: Maiken Caspersen Falla, her på Sjusjøen tirsdag.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

– Hun går på en annen måte enn andre gjør. Hun er flink til å utnytte sine styrker. Men jeg tenker ikke på hvem jeg går i heat med, nei, sier Falla.

– Er det uvant å ha en sånn utøver å gå mot?

– Det er annerledes. Men man ser det samme med svenskene, sier Falla diplomatisk.

Forbereder seg på Youtube

Mesterskapsdebutant Stavås Skistad stilte tirsdag opp til sitt første pressetreff i forbindelse med en precamp før et senior-VM. Hun er godt forberedt treningsmessig, men har ikke testet Seefeld-løypene. 19-åringen har i stedet forberedt seg på sprinten på annet vis.

– Jeg har sett på Youtube og forberedt meg sånn. Det ser lovende ut på Youtube. Så får vi dra ned og se etter hvert, sier hun – og svarer slik når NRK påpeker at løypeprofilen, med sin korte løpstid, kan passe henne svært godt.

– Jeg tenker at den ser veldig bra ut for meg. Og så tenker jeg at man må være med før oppløpet og ikke surre bak i feltet.

– Tapt før man har startet

Det har for øvrig ikke blitt mange senior-renn på øverste nivå denne sesongen før hun VM-debuterer 21. februar.

Under langrennsåpningen på Beitostølen i november ble hun nummer to. Deretter ble hun tatt ut til verdenscup på Lillehammer, hvor hun som eneste norske innslag i finalen, ble nummer fem.

Stavås Skistad

FØRSTE VM-PRECAMP: For Kristine Stavås Skistad.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Etter nyttår tok hun gull i junior-VM og så – i det nevnte NM-løpet – tok hun sølv bak Lotta Udnes Weng og foran Caspersen Falla. Etter dette la Stavås Skistad inn en god treningsperiode. Hun trengte det, forteller hun. Nå er i hvert fall 19-åringen klar for den største scenen for første gang i karrieren.

– Du er vant til å vinne skirenn, er det det eneste du tenker på når du drar til VM for seniorer?

– Tenker man ikke det, så har man tapt før man har startet.

– Hvor mye tru har du på det?

– Jeg har alltid trua, jeg. Så får vi se, sier Stavås Skistad – og gliser.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal