Hopp til innhold

Domratsjeva skal trene med Norge

Den hviterussiske skiskytterstjernen blir med ektemann Ole Einar Bjørndalen på flere norske samlinger før OL-sesongen.

Bjørndalen med kone og Thingnes Bø spretter champangne

LITT NORSK: Med Ole Einar Bjørndalen som ektemann har Darja Domratsjeva vært mer å se i den norske leiren enn tidligere. Foran neste års OL-sesong formaliseres treningssamarbeidet. Her er Domratsjeva sammen med Bjørndalen og Johannes Thingnes Bø etter VM-jaktstarten i vinter der de alle tok medaljer.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Det er naturlig at også Darja kommer når Ole er med på samlinger for å få logistikken til å gå opp på hjemmebane, sier idrettssjef Morten Aa Djupvik.

Han er i innspurten av planleggingen av den viktige OL-sesongen. Ole Einar Bjørndalen skal, som i tidligere suksessår, kjøre sitt eget høydeopplegg til høsten.

Men ifølge Djupvik skal han også være med på samlinger med landslaget.

– Han er medlem av laget som alle andre, men han har fått en mulighet til å ha et eget opplegg, både for å få det til å gå opp med en kone som også skal satse mot OL og på hjemmebane.

Bjørndalen og kona Darja Domratsjeva ble i høst foreldre til datteren Ksenija.

Domratsjeva og Ekchoff

GULL OG BRONSE: Tiril Eckhoff og Darja Domratsjeva gratulerer hverandre etter at de tok henholdsvis bronse og gull på jaktstarten i Sotsji-OL. Frem mot neste OL skal de trene sammen.

Foto: Kirill Kudryavtsev / AFP

Tre OL-gull

Hviterussiske Domratsjeva er den eneste kvinnelige skiskytter som har tatt tre gull i ett og samme OL. Dét skjedde i Sotsj i 2014 før hun ble gravid. I januar gjorde hun comeback etter to år på sidelinjen.

Sammen med tyske Kati Wilhelm er Domratsjeva den eneste skiskytter med tre OL-gull på kvinnesiden, men nå sikter hun seg inn mot flere i Sør-Korea. Blant annet ved å trene med Tiril Eckhoff.

– Vi har trent på samme sted før, men hvordan vi kan gjøre dette i fremtiden må vi se på, sa Domratsjeva etter at hun tok et imponerende VM-sølv på jaktstarten i vinter.

Kun fire måneder etter fødselen.

Hør hva Domratsjeva sier etter sølvmedaljen.

SØLV: Darja Domratsjeva tok sølv på jaktstarten i VM-comebacket, etter å ha vært ute i to år. Se intervjuet med henne fra februar.

Slipper ikke Hviterussland

Etter det imponerende løpet sa Djupvik at Domratsjeva er hjertelig velkommen til å trene med Norge, og nå er det altså blitt en realitet. De tidligere fellestreningene har kun vært tilfeldige, nå blir de formalisert og en del av 30-åringens treningsprogram.

– Det kommer til å skje, men vi har foreløpig ikke landet i hvor stor grad hun skal være med. Hun har også forpliktelser til sitt hviterussiske lag, sier Djupvik.

I vinter la ikke Domratsjeva skjul på at hun også vil fortsette å trene med hjemlandet.

– Vi er en fin gjeng vi også, og jeg liker å være sammen med jentene mine, sa hun til NRK.

Bestemmes trolig denne uka

Ekteparet Bjørndalen/Domratsjeva har bygget et nytt og stort hus i den hviterussiske hovedstaden Minsk. Det er her Domratsjeva skal ha base. Hvor mye hun skal trene med Norge avhenger av ektemannens planer.

– Vi har heller ikke landet hvor mange samlinger Ole skal være med på, men det skal vi se nærmere på de neste dagene, sier den norske idrettssjefen.

PS! Norges Skiskytterforbund gjør ingen endringer på elitelandslagene i den kommende OL-sesongen. Den eneste forandringen i de to lagene er at veteranen Fanny Horn Birkeland ikke er med neste sesong, siden hun har lagt opp.

Siste nytt

  • Haaland tilbake i Citys kamptropp – starter på benken mot Nottingham Forest

    Etter to kamper ute med skade er Erling Braut Haaland blant Manchester Citys reserver i kampen mot Nottingham Forest søndag.

    Jærbuen pådro seg en skade mot Real Madrid for elleve dager siden. Fredag ble nordmannen avbildet på City-trening, og søndag er han tilbake i kamptroppen.

    Han starter på benken sammen med landsmann Oscar Bobb. City mangler Phil Foden og Ruben Dias grunnet sykdom.

    Haaland var ikke med i sist helgs FA-cupsemifinale som endte med 1-0-seier over Chelsea. Også mot Brighton torsdag var han ute av troppen.

    City-manager Pep Guardiola opplyste i forkant at jærbuen hadde slitt med et «muskulært problem». (NTB)

    Haaland
    Foto: AP
  • Vålerenga ble ydmyket – supportere stormet banen

    Vålerenga fortsetter å slite i 1. divisjon. Søndag ble de sendt hjem fra Mjøndalen som slakt med 3-5-tap i bagasjen.

    – Vi svikter på veldig mange områder. Det er tungt, sier Vålerenga-trener Geir Bakke til TV 2.

    Etter kampen var Vålerenga-spillerne borte og beklaget seg til frustrerte supportere, mens flere av supporterne var ute på banen.

    – Jeg skjønner at de er frustrerte og forbannet, sier Bakke.

    – Det skulle bare mange. Det er Norges beste supportere som følger oss overalt, lager volum og entusiasme, synger sanger og legger sjala og lønnen sin i dette.

    Dermed står Vålerenga fremdeles med sin ene seier etter fem kamper på nivå to. På de fire andre kampene har det blitt to uavgjort og to tap.

    Hovedstadslagets fem poeng holder til 11.-plass. Det er ett poeng over direkte nedrykk og fem poeng bak direkte opprykk.

    I søndagens kamp tok Mjøndalen tidlig ledelsen da Sivert Øverby skrudde et frispark ute ved sidelinjen helt inn i mål. Vålerenga utlignet ved Petter Strand like etter, men så kom Alie Conteh inn for vertene.

    Spissen fra Sierra Leone sendte Mjøndalen opp i 3-1 med to mål på overtid av den første omgangen. Kvarteret før slutt fullførte Conteh sitt hat trick.

    Fem minutter før slutt satte Keerat Singh inn 5-1. To sene scoringer fra Jones El-Abdellaoui og Christian Borckgrevink pyntet litt på resultatet for Vålerenga.

    NM fotball menn 2024, Union Carl Berner - Vålerenga (0-3)
    Foto: Heiko Junge / NTB
  • Nytt Botheim-show i Allsvenskan

    Erik Botheim var i praktslag og leverte både scoring og en perleassist da Malmö moste AIK 5-0 og tok sin sjette strake seier i Allsvenskan.

    Dermed fortsetter den solide målvåren for Botheim og hans spissmakker Isaac Kiese Thelin. De to ligger øverst på toppscorerlisten i ligaen med henholdsvis fire og seks fulltreffere, og tillegg bøttet de inn mål i cupen.

    Henning Bergs AIK var ubeseiret før bortekampen i Malmö, men skulle fort få en realitetssjekk. Botheim lå godt plassert i feltet og stanget inn 1-0 på Jens Stryger Larsens presise innlegg etter 14 minutter.

    Spillehumøret var på topp hos Oslo-gutten, og etter en drøy halvtime viste han seg fram igjen. Botheim spilte vegg med Thelin før han elegant vippet lagkameraten igjennom slik at han kunne sette 2-0-målet.

    – Jeg sa til Isaac etter at jeg scoret at «nå skal du få den». Så jeg holdt det jeg lovet, sa Botheim til Discovery i pausen.

    Tre mål til i andre omgang sørget for 5-0-seier og Malmö topper Allsvenskan med 18 poeng av 18 mulige. AIK og Berg ligger på 3.-plassen, sju poeng bak Botheims lag. (NTB)

    Botheim-scoring mot AIK
    Foto: BILDBYRÅN

Sendeplan

Kl. Program Kanal