Hopp til innhold

- Vi kan hevde oss i langrenn

Lørdag hadde de best og nest best langrennstid i skiskyting. Nå vil Tarjei Bø og Emil Hegle Svendsen utfordre Northug og co i spesiallangrenn.

Tarjei Bø og Emil Hegle Svendsen

Tarjei Bø og Emil Hegle Svendsen tar opp kampen med Northug og co neste sesong. - Men Northug lar seg nok ikke skremme av noen, sier Svendsen.

Foto: Lien, Kyrre / Scanpix

Se fellesstartene som avgjør verdenscupene fra klokka 14.00

De to kompisene, som i dag kjemper om seieren i den sammenlagte verdenscupen, tror de har gode sjanser til å lykkes også i spesiallangrenn.

- Jeg tror jeg hadde hevda meg bra i dag, og neste år er jeg nok enda sterkere, sier Bø til NRK.no.

- Vi skiskyttere pleier ofte å gå langrenn på Beitostølen på starten av sesongen, men da er vi ikke i nærheten av formen. Så det hadde vært kult å gå et langrenn når man er i toppform, sier Tarjei Bø til NRK.no, før han bekrefter at han ønsker å gå en del langrenn neste sesong.

Les: Bø og Svendsen fosset fram til dobbeltseier

Solide plasseringer på Beitostølen

I år gikk 22-åringen langrenn på nettopp Beitostølen, og ble nummer 13. Foran seg på lista hadde han både Ole Einar Bjørndalen (nummer ni) og Emil Hegle Svendsen (nummer elleve).

Også Frode Andresen hevdet seg med en 15.-plass.

Faktisk var tre av skiskytterne foran langrennsløperen Tord Asle Gjerdalen, som til slutt endte med å gå den tredje etappen av VM-stafetten for Norge i Holmenkollen.

Video Bø og Svendsen etter jaktstarten

Se NRKs intervju med Bø og Svendsen etter den fantastiske jaktstarten.

- Har ikke sjans hvis Tarjei skal gå

Hegle Svendsen ble tatt ut i VM-troppen i langrenn, men fikk ikke gå stafettetappen han hadde håpet på.

Neste år vil også han bevise at han er god nok.

- Det som er interessant, er å se hvor god jeg er på mitt beste. Da tror jeg at jeg kan være med på å kjempe om en bra plassering, sier Hegle Svendsen til NRK.no.

- Tarjei sier at han skal gå langrenn neste sesong, skal du?

- Nei, jeg har ikke sjans hvis han skal gå, sier Hegle Svendsen og bryter ut i latter.

Han gliser bort på lagkameraten før han fortsetter:

- Neida, jeg har lyst til å prøve. Det er en bra utfordring, og en bra måte å holde sulten oppe på, sier han.

Les: Slik reiste Bø seg fra karrierens største skuffelse

- Northug lar seg ikke skremme

Skiskyttere har tradisjonelt hevdet seg bra i langrenn, i motsetning til for eksempel kombinertløpere, som er avhengige av en helt annen kroppsfasong i hoppbakken.

Skiskytterne bruker mye tid på skytetrening, men slipper å bruke tid på å finpusse klassiskteknikken, som mange av langrennsløperne gjør. Og om de får inn nok fysisk trening, tror Hegle Svendsen at de kan utfordre de beste.

- Vi kommer til å pushe hverandre knallhardt i sommer og høst, og prøve å trene litt hardere enn alle de andre. Jeg tror absolutt begge vi har talent til å kunne klare det, så det handler om hvor mye vi orker å trene, sier han.

Men verdenscuptoeren tror ikke Petter Northug lar seg skremme av at skiskytterne skal utfordre ham til neste år.

- Jeg tror ikke han lar seg skremme av noen, jeg, gliser Hegle Svendsen.

Hvor sterke er Hegle Svendsen og Bø i sporet sammenlignet med verdens beste? Diskutér i kommentarfeltet.

Sportsnyheter

Da supertalentene trollbandt Norge: – Jeg har prøvd å slette det fra minnet

For ti år siden herjet to 17-åringer med erfarne landslagsspillere i cupfinalen, og lørdag stod duoen ansikt til ansikt i mesterligafinalen. Der var de toneangivende for hvert sitt lag.

Siste nytt

 • Mbappé feiret ny kontrakt med hattrick

  Kylian Mbappé strålte etter å ha kunngjort at han blir værende i Paris. Den franske stjernen feiret ny PSG-kontrakt med hattrick i 5-0-seieren over Metz.

  – Jeg er veldig glad for å bli værende i Frankrike. I Paris, i min by, sa Mbappé til tilskuerne på Parc des Princes da han før kampstart holdt opp en trøye med "Mbappé 2025" på ryggen.

  Mbappé forlenger med Paris Saint-Germain fram til 2025 og skroter en gigantovergang til Real Madrid.

  Kanskje var det noen tusen kilo med press som forsvant fra skuldrene hans. Da kampen kom i gang, herjet Mbappé og de andre storstjernene i PSG. Først satte Mbappé inn 1-0 etter assist fra Angel di Maria etter 25 minutter, før Lionel Messi viste klasse bare to minutter senere.

  Kylian Mbappé
  Foto: FRANCOIS NASCIMBENI / AFP
 • Norge straffet i undertall – tapte mot Tsjekkia

  De norske ishockeygutta holdt følge med storfavoritt Tsjekkia i spill fem mot fem, men tapte VM-kampen 1-3 etter nye problemer i undertall.

  Tsjekkia startet VM på skuffende vis, men har hevet seg etter at blant andre NHL-profil David Pastrnak kom inn i troppen. Norge øynet håpet om en sjokkseier, men i stedet ble det tap nummer sju på rad mot Tsjekkia.

  Men de norske gutta holdt godt følge med Tsjekkia så lenge alle spillere var på isen. I rent fem-mot-fem-spill ble det 0-0.

  – Det er litt sånn det er. Det er jevnt i alle kampene og vanskelig å score i fem mot fem. Så det gjelder å holde seg unna utvisningsboksen, sa Norges Andreas Martinsen til Viaplay.

  Norge sliter nemlig i undertall. Så langt i VM har over 1 av 3 undertallsperioder endt med baklengsmål. Det gjentok seg lørdag. To undertall og ett tsjekkisk straffeslag ga 3-0 før Ludvig Hoff reduserte i tredje periode. Det ble det eneste norske målet tross flere sjanser.

  Roman Cervenka kunne sette inn 4-1 i et tomt norsk bur halvannet minutt før full tid.

  – Det er mye bra som vi bare må ta med oss. Vi spiller mot et av verdens beste hockeylag, sa Martinsen.

  Søndag venter Sverige for Norge.

  Finland Hockey Worlds
  Foto: Jussi Nukari / AP
 • La Liga klager mot Mbappé-kontrakt: – Skandaløst

  Kylian Mbappé (23) har valgt å bli i Paris Saint-Germain i stedet for å gå til Real Madrid, opplyser klubbens president. Det får La Liga til å reagere.

  Nå klager den spanske ligaen mot Uefa, franske myndigheter og EU.

  La Liga skriver at det er skandaløst at en klubb som Paris Saint-Germain kan forlenge med en av sine best betalte spillere tross tap på over 2 milliarder kroner sist sesong.

  – Denne typen avtaler er et angrep på den økonomiske stabiliteten i europeisk fotball og setter flere hundre tusen arbeidsplasser og sportens integritet i fare, skriver La Liga i en uttalelse.

  La Liga påpeker at Det europeiske fotballforbundet (Uefa) tidligere har straffet PSG etter klager fra La Liga. Straffen er senere omgjort av Idrettens voldgiftsrett (CAS).

  – PSG tar på seg en umulig investering med tanke på at klubben har uakseptable lønnskostnader og hadde store økonomiske tap de forrige sesongene. Det er brudd på Uefa-regler og franske økonomiske regler, skriver La Liga.

  La Liga skriver at dette viser at statseide klubber ikke respekterer eller vil respektere reglene i fotballen.

  Mbappé sa sist sommer at han ville bort fra PSG, og Real Madrid ønsket å hente ham. Lørdag ble det kjent at han i stedet forlenger med PSG fram til 2025.

  France Soccer League One
  Foto: Michel Spingler / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste