Hopp til innhold

- Jeg var så forbanna at jeg stod i dusjen og slo i veggen

Tarjei Bø har aldri vært så langt nede som etter fadesen på sprinten på torsdag. Lørdag viste han enorm mental styrke da han reiste seg med det kanskje råeste løpet i karrieren.

Tarjei Bø

Tarjei Bø var ekstremt langt nede etter sprinten på torsdag, men tenkte nøye gjennom løpet og kom tilbake med en fantastisk prestasjon på lørdag.

Foto: DANIEL SANNUM LAUTEN / Afp

Bø har flytt på en medgangsbølge hele sesongen, men på torsdag gikk det helt i stå. Verdenscuplederen skjøt fire bom på stående, og endte helt nede på 44.-plass.

Det var tøft for 22-åringen.

- Jeg var langt nede, faktisk. Jeg pleier å være sterk, ha ekstrem selvtillit og være trygg på meg selv, men jeg var veldig langt nede. Jeg har aldri vært så skuffa og lei meg i mitt liv, sier Bø til NRK.no.

I pressesonen etter rennet smilte og tøyset han med journalistene, men da han kom tilbake til hotellet, hadde Stryn-gutten ingen å holde fasaden oppe for. Da kom også følelsene.

- Gråte gjør jeg bare når jeg vinner VM-gull, men jeg stod i dusjen og slo i veggen. Jeg ble så forbanna på meg selv, sier Bø.

Les: Totalkollaps på standplass for Bø

Fantomløp fra 40.-plass

Med sprekken på torsdag satte verdenscuplederen enormt press på seg selv før lørdagens renn.

Han startet helt nede som 40.-mann, og måtte ta igjen mange plasseringer for å holde Emil Hegle Svendsen bak seg i sammendraget.

Det gjorde han til de grader.

Bø fosset fram i løypene, og bomme bare én gang i det som utviklet seg til å bli et fantomløp av de sjeldne.

Video Bø bommet mye på siste skyting

Slik reagerte Tarjei Bø etter fadesen på stående skyting på torsdag. Humøret var faktisk ikke så verst da han måtte den skrivende pressen senere, men på hotellet kom følelsene.

- Trodde ikke det var sant

Ut på sisterunden hadde han utrolig nok knappet inn forspranget på Hegle Svendsen til ti sekunder, og rett foran der igjen var lederen Martin Fourcade, som selv hadde gått seg opp fra 33.-plass.

- Jeg trodde ikke det var sant da jeg så at Tarjei var der. Jeg ble helt sjokkert, sier Emil Hegle Svendsen.

Bø overrasket til og med seg selv, og forteller at han ikke kunne tro det da han fikk beskjed om hvor godt han lå an.

Video Emil vant i holmenkollen, Tarjei på andre

Se thriller-innspurten mellom Svendsen, Bø og Fourcade her.

- Jeg har "baller" likevel!

På oppløpet hindret Hegle Svendsen ham fra å fullføre comebacket, som likevel er verdenscuphistoriens største opphenting på en jaktstart.

Med andreplassen sørget Bø for at han fortsatt er 31 poeng foran landsmannen i kampen om sammenlagtseiren i verdenscupen.

Les: Bø hentet 39 plasser: - Dette er skiskyting på sitt aller beste

Etterpå var verdenscuplederen bare fornøyd med at han greide å reise seg etter den blytunge torsdagen.

- Jeg er utrolig fornøyd med at jeg greide å snu det. Dette viser at jeg har litt "baller" likevel, gliser Bø.

- Hvordan kommer du deg etter en sånn smell?

- Jeg tenkte veldig mye på det på torsdagen. Jeg liker å gjøre det, for da kan jeg bli ordentlig ferdig med det. Også hadde jeg en veldig god trening i går, og følte meg bra, sier Bø.

Video Bø og Svendsen etter jaktstarten

Se intervju med Tarjei Bø og Emil Hegle Svendsen etter den fantastisk spennende jaktstarten.

Setter Kollen-jaktstarten høyest

Bø har hatt mange store dager i det som har vært hans store gjennombruddssesong.

Han gråt etter det individuelle VM-gullet i Khanty-Mansijsk, og tok i tillegg gull både på stafett og mixed-stafett. Men den fantastiske revansjen på lørdag betydde enda mer for stryningen.

- Dette er vinterens beste dag for meg, gliser han.

Tarjei Bø

Tarjei Bø gliste bredt på pressekonferansen etter løpet. Nå er han 31 poeng foran Emil Hegle Svendsen i kampen om verdenscupen sammenlagt.

Foto: Lien, Kyrre / Scanpix

Siste nytt

 • Russlands tennisess Medvedev om Ukraina-krigen: – Veldig rystende

  Den russiske verdenstoeren Daniil Medvedev sier han har fulgt krigen i Ukraina tett den siste tiden. Han er forferdet over det som utspiller seg i nabolandet.

  26-åringen svarte søndag på spørsmål fra pressen foran grusturneringen i Genève. Der skal han i dyst etter fem ukers fravær fra ATP-touren. Russeren ble i starten av mai operert for brokk, og i mellomtiden har Medvedev fulgt nyheter fra Ukraina-krigen tett.

  – Jeg hadde litt tid til å følge med på hva som skjer, ja. Det er veldig rystende.

  Tidligere har Medvedev sagt at han er «kun for fred». Uttalelsen kom kort tid etter Russlands invasjon av Ukraina i februar.

  Russiske tennisspillere er ikke utestengt fra å konkurrere på ATP- eller WTA-touren, men det har Wimbledon-arrangørene valgt å se bort ifra. Nylig besluttet de å forby russisk og hviterussisk deltakelse i årets turnering.

  Medvedev satser fortsatt på at det vil komme en helomvending, slik at han kan konkurrere i Wimbledon. Grand Slam-turneringen starter 27. juni og varer over to uker.

  – Jeg håper denne avgjørelsen ikke er fastsatt for godt. Hvis jeg får spille, så kommer jeg til å gjøre det. Jeg elsker Wimbledon. (NTB)

  Daniil Medvedev
  Foto: Wilfredo Lee / AP
 • Vann, men må vente på tittelen

  AC Milan er på veg mot sitt første Serie A-meisterskap sidan 2011 etter 2-0 over Atalanta. Rafael Leao og Theo Hernandez scora i andre omgang.

  Det hadde sikra tittelen allereie i kveld dersom byrival Inter hadde avgitt poeng mot Cagliari. Men ute på Sardinia gjorde Inter jobben sin og vann 3-1. Lautaro Martinez scora to av måla for Inter.

  Dermed skil det to poeng i Milans favør før siste runde neste helg. Der blir Milan meister med bortesiger over Sassuolo. Men glepp sigeren for Milan, kan Inter snappe tittelen ved å slå Sampdoria.

  Olivier Giroud
  Foto: DANIELE MASCOLO / Reuters
 • Sverige slo Tsjekkia i VM

  Sverige slo Tsjekkia 5-3 i ishockey-VM i kveld, og har saman med Finland full pott på to kampar i gruppe B (Norges gruppe).

  Sverige avgjorde kampen med tre mål på seks minutt i midtperioden,og gjekk frå 1-1 til 4-1. Rasmus Asplund scora to av Sveriges mål.

  Tidlegare på dagen slo USA Austerrike 3-2 etter forlenging, og Norge slo Storbritannia 4-3 etter straffer i formiddag.

  Norge skal møte tabelljumbo Latvia månsdag.

  I gruppe A slo Canada Italia 6-1talia – Canada 1-6 (1-1, 3-0, 2-0), Frankrike slo Kasakhstan 2-1 (0-1, 2-0, 0-0), og Sveits banka Danmark 6-0 (1-0, 4-0, 1-0). Der har Sveits og Canada full pott med seks poeng.

  Erik Gustafsson og Emil Bernström
  Foto: VESA MOILANEN / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste