NRK Meny
Normal

Solemdal: – Jeg har aldri vært så nervøs

To små ekstraskudd for mye på siste etappe var akkurat nok til at Norge ikke kunne kjempe om seieren i jentenes skiskytterstafett i Ruhpolding.

Synnøve Solemdals siste skyting la grunnlaget for Norges 3. plass.

Synnøve Solemdal skjøt raskt og sikkert til tross for at hun etter eget utsagn aldri før hadde vært så nervøs

RUHPOLDING/OSLO (nrk.no): – Jeg var mer nervøs enn jeg tror jeg noen gang har vært, sa Synnøve Solemdal. Hun gikk tredje etappe og sendte Norge inn i toppstriden.

Norge var lenge med i teten, og helt fram til siste skyting hadde de seierssjanser. Men de lå akkurat så langt bak at selv ikke en superspurt av Tora Berger kunne redde førsteplassen.

Video: Se innspurten her. Artikkelen fortsetter.

Norge var lenge med i teten, og helt fram til siste skyting hadde de seiersjanser. Men de lå akkurat så langt bak at selv ikke en superspurt av Tora Berger kunne redde førsteplassen.

Norge tok tredjeplassen i Ruhpolding. Se stafettjentenes innspurt

– Du hadde en sisterunde det luktet svidd av?

– Ja, jeg ville så gjerne ta pallplassen. Jeg gikk ut bak den ukrainske jenta, og hun slapp lett. Jeg så at jeg nærmet meg de to andre også, men avstanden ble litt for lang, fortalte Berger.

– Det var et stykke opp til de to foran, og de skjøt bra. Jeg måtte nok hatt feilfri skyting for å kunne tatt opp kampen. Men det ble jo ikke så stor avstand på slutten, sa Tora Berger til NRK.no etter at tredjeplassen var sikret.

Russland

Russland kan juble over stafettseier en måned før OL hjemme i Sotsji. F.v. Jekaterina Glazyrina, Olga Zaitseva, Irina Starykh og Olga Vilukhina

Foto: JOHN MACDOUGALL / Afp

Russland vant, 6,2 sekunder foran Tyskland. Tora Berger krysset mållinja 16,7 sekunder bak vinneren.

Norge åpnet svakt, men gikk seg opp etter hvert. Tora Berger måtte bruke to ekstraskudd på sine skytinger på den siste etappen, og det hektet henne trolig av i tetkampen.

– Helt jævlig, bare dritt

Tiril Eckhoff var uheldig på første etappe og måtte ut i to strafferunder. Ved veksling var hun nummer 19, 1.12 bak landende Ukraina.

– Det var helt jævlig, bare dritt, sa hun til NRK.

– Jeg falt litt ut på laggende, og det bruker jeg aldri å gjøre. Jeg var defensiv på stående, og det straffer seg, da blir det bom. Det var kjipt. Jeg måtte prøve å ta i litt på den siste runden for å ikke gjøre det altfor vanskelig for mine stakkars lagvenninner. Heldigvis har jeg gode lagvenninner, sa Eckhoff.

Ann Kristin Flatland gikk Norge opp til 10.-plass, 42 sekunder bak Tyskland, som da hadde tatt ledelsen.

– Syntes ikke det gikk så fort

– Det var en rask løype med to tøffe bakker. Jeg syntes det gikk bra, selv om jeg ikke fikk helt opp farten til å begynne med, sa Flatland til NRK.no.

– Men jeg tror jo at jeg tok litt innpå til slutt, så da gikk det nok fort likevel, sier hun, bra fornøyd med pallplassen til slutt.

Sterk skyting av Solemdal

Synnøve Solemdal fortsatte opphentingen, og gikk Norge opp til tredjeplass etter en sterk etappe med førsteklasses skyting, 30 sekunder var Norge bak ved siste veksling.

– Jeg er fornøyd med det vi klarte, sa Solemdal da alt var avgjort.

Hun var også fornøyd med sin egen etappe.

– Jeg fikk det godt til på standplass, og det gikk brukbart også i løypa også. Men jeg har aldri vært så nervøs før en etappe, sa hun til NRK.no etterpå. – Jeg vet ikke hvorfor. Kanskje fordi jeg har vært litt sliten de siste dagene. Og så er det jo stafett, da er det ikke bar meg det gjelder, legger hun til.

– Hjelper det å være nervøs da?

– Ja, så lenge jeg kan kontrollere det, så. Men i dag holdt nervene på å ta overhånd, sa hun.

To ekstraskudd ødela

Dermed lå det til rette for en thriller-innspurt med Norge i en av hovedrollene.

Men Tora Berger tapte litt i sporet på siste etappe, og måtte også bruke et ekstraskudd på begge sine skytinger.

Da var hun sjanseløs i kampen mot Russland og Tyskland om de to første plassene. På siste skyting ble hun også forbigått av Ukrainas Valj Semerenko, men Bergers sisterunde var enorm, og Ukraina ble grundig hektet av.

Siste nytt

 • Olic tilbake for Kroatia

  Tidligere stjernespiss Ivica Olic er tilbake i Kroatias landslag. Han blir assistent for den nye landslagssjefen Zlatko Dalic. – Det er en ære å være del av Kroatias landslag igjen, denne gang i en annerledes rolle, sier Olic til forbundets nettsted.

  UEFA-CUP
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Dømt for promillekjøring

  Nord-Irlands landslagssjef Michael O'Neill er fratatt førerkortet i 16 måneder og idømt en bot på 1300 pund for promillekjøring. O'Neill ble stoppet i utkanten av Edinburgh i september. Han blåste rødt, og hadde promille på tre ganger tillatt nivå.

  VM-kvalfiseringskamp i fotball, Norge - Nord-Irland (1-0).
  Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
 • Siste forsøk på løysing

  Leiinga i spelarforeininga møtte spelarane seint i går kveld, truleg for å gjere eit siste forsøk på å finne ei løysing i den danske spelarkonflikten, melder Danmarks Radio.

  Klokka 12 i dag går den endelege fristen ut for Danmark til å bestemme seg for om dei skal spele VM-kvalifiseringskampen for kvinner mot Sverige fredag.

  Danmark jubler
  Foto: TOBIAS SCHWARZ / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Europa League: Zenit - Rosenborg