Skiskyttergutta sier unnskyld til Russland etter å ha blottet seg for Tora

Det russiske skiskytterforbundet har fått offisiell beklagelse og løfte om at de norske skiskyttergutta aldri vil gjøre nye strippestunt på russisk jord igjen.

Under verdenscuprennet i skiskyting i russiske Khanty-Mansijsk valgte en tilskuer å dra ned buksa og vise de edlere deler idet løperne passerte. Bilder med tillatelse fra ARD (tysk TV).

SE VIDEO: Her blotter de norske skiskyttergutta seg for Tora Berger.

emil

Emil Hegle Svendsen og Tora Berger, som totalt vant åtte gull under skiskytter-VM, spøker gjerne med hverandre.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix
Tore Bøygard

Tore Bøygard, skiskytterpresident, sier strippestuntet er blitt tatt opp internt.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

– Vi sendte et brev til det russiske skiskytterforbundet i går med en beklagelse og et løfte om at noe lignende aldri skal skje igjen, sier skiskytterpresident Tore Bøygard til NRK.no, og utdyper:

– Vi fikk en henvendelse fra det internasjonale forbundet om at en slik beklagelse var ønskelig, siden stuntet ikke var helt deres kultur, kan du si.

Det skapte både latter og avsky da det ble kjent at flere av de norske skiskytterherrene æret Tora Bergers verdenscupseier på en helt spesiell måte i Kahnty-Mansijsk tidligere i måneden - nemlig ved å dra ned buksa da skiskytterdronningen gikk forbi i løypa.

– Det var unødvendig

Et TV-kamera snappet så vidt opp hendelsen. I videoen, som du kan se øverst i artikkelen, ser man en blåkledt mann som drar ned buksene og blotter «alt» mens Tora Berger og resten av de kvinnelige skiskytterne farer forbi.

Den blåkledte mannen viste seg å være ingen ringere enn Emil Hegle Svendsen.

– Tora gliste da hun gikk forbi meg, så hun likte det nok, sa Hegle Svendsen til NRK den gang.

Stuntet falt likevel ikke i god jord hos alle.

– De har nok vært litt ubetenksomme, og man har lagt merke til tidligere under finaler at utøvere ikke er like seriøse fordi sesongen er over. Verdenscupen var avgjort, men det er ingen unnskyldning. Det var unødvendig, sa Anders Besseberg, president i det internasjonale skiskytterforbundet, til VG.

– Er blitt tatt opp internt

Bøygard bekrefter at stuntet er blitt diskutert internt i det norske skiskytterforbundet.

– Det er tatt opp. Jeg vil ikke si at skiskyttergutta har fått en oppstrammer, men de har tatt en prat om det og saken er ferdig hos oss, sier han.

– Så man vil ikke få se lignende stunt i fremtiden?

– Jeg håper ikke det. Den fjortishumoren får de styre med selv. Men når du får henvendelser fra det internasjonale forbundet kostet det oss veldig lite å sende en beklagelse. Man må respektere andre lands kulturer, sier Bøygard.

Saken har fått oppmerksomhet også i Russland.

– Vi har fått et dokument som sier at de ikke kommer til å gjøre noe tilsvarende i Russland noen gang, sier Sergej Kusjenko, direktør i det russiske skiskytterforbundet, til Sport Ekspress, ifølge VG.

Siste nytt

 • Son matchvinner for Spurs

  Son Heung-min og Harry Kane har vært et mareritt for Premier League-forsvarernes denne sesongen. Mandag fikset Tottenham-duoen 1-0-seier mot Burnley.

  Scoringen som avgjorde kampen på Turf Moor var den niende i ligaen der de to var sist og nest sist på ballen. Son har scoret sju av målene, og sørkoreaneren ble matchvinner også mot Burnley.

  14 minutter gjensto av ordinær tid da et hjørnespark fra innbytter Erik Lamela endte med at Kane styrte ballen videre til Son. Fra god posisjon stanget sørkoreaneren ballen kontant i nettet.

  Heung-Min Son
  Foto: Lindsey Parnaby / AFP
 • Straffedrama i Milano

  Zlatan Ibrahimovic skjøt seg til topps på toppscorerlisten i Serie A med to scoringer mot Roma mandag, men Milan måtte likevel nøye seg med 3-3.

  Jens Petter Hauge gikk glipp av mandagens kamp som følge av en positiv virustest, og fra sin isolasjonstilværelse fikk nordmannen se lagkameratene i Milan lede tre ganger. Samtlige ganger kom Roma tilbake.

  3-3-resultatet betyr at klubben fra motehovedstaden røk på sitt første poengtap i ligaen denne sesongen. Fire seirer og én uavgjort på fem forsøk er fasiten så langt.

  Zlatan Roma
  Foto: Daniele Mascolo / Reuters
 • Agüero skadd - usikker til toppkamp

  Manchester City-måltyven Sergio Agüero må belage seg på minst to ukers fravær fra fotballen. Kanskje ryker ligaduellen mot Liverpool 8. november.

  Aguero forlot banen med skade da City måtte nøye seg med 1-1 i Premier League-oppgjøret mot West Ham lørdag.

  Manchester City har også Gabriel Jesus, Fernandinho, Benjamin Mendy, Nathan Aké og Fernandinho på skadelista.

  Aguero
  Foto: Catherine Ivill / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal