NRK Meny
Normal

Skiskyting-sensasjon sjokkerte «alle»: – Dette skjønner vi ingenting av

ÖSTERSUND/OSLO (NRK): Federica Sanfilippo (25) var så overrasket over sin egen prestasjon at hun ristet på hodet da hun krysset mållinjen.

Italienske Federica Sanfilippo overrasket både seg selv og våre kommentatorer med en soleklar ledelse på sprinten. Kommetatorer: Andreas Stabrun Smith og Ola Lunde.

Eckhoff

FORNØYD: Tiril Eckhoff ble nummer fem.

Foto: Christine Olsson/TT / NTB scanpix

Gabriela Soukalová snøt riktig nok 25-åringen for seieren, men det er likevel Sanfilippo som har stått for den største bragden i Östersund. For hennes beste prestasjon fra før var 11. plass i VM i fjor. Uansett; dette var sensasjon og fulgte opp lagvenninnen Dorothea Wierers seier torsdag..

– For meg er dette virkelig en stor overraskelse. Men jeg er meget fornøyd. Kanskje det er på grunn av rommet. Stemningen der er virkelig god nå, sier Sanfilippo til NRK og forklarer etter pressekonferansen at hun deler rom med torsdagens vinner Wierer.

Utropes til supersenasjon

Italieneren hadde tidligere en 32.-plass som besteplassering i sprint, men denne lørdagen skulle hun overgå absolutt alle forventninger, selv om det ble snakket om skiftende forhold i etterkant av løpet.

– Hun rister på hodet og det gjør vi også. Dette skjønner vi ingenting av, utbrøt NRKs kommentator Andreas Stabrun Smith.

– Det er ikke langt unna den største bomben jeg noensinne har kommentert. Det er en sensasjon av uante dimensjoner, sier Smith.

Og Sanfilippo bare smilte der hun sto og forklarte suksessen til italiensk skiskyting.

– Vi har et virkelig godt nivå i laget. Vi er fem jenter og det er virkelig bra i laget vårt. Alle fem er virkelig sterke. Skiskyting i Italia har vokst hvert år i Italia etter at vi tok bronse i mix-stafetten i OL, sier Sanfilippo.

Eckhoff med sterk avslutning

Tiril Eckhoff så på sin side ut til å ødelegge sprinten på aller første skudd, men 25-åringen skulle vise mestertakter i avslutningen, som sendte henne opp til en 5.-plass.

– Det var en grov bom over. Jeg er nesten overrasket over at det går an å dra den så langt ut, sa NRKs skiskytterekspert Ola Lunde om Eckhoffs første skudd.

Artikkelen fortsetter.

Tiril Eckhoff hadde en grov bom på første, men fikk ned de andre blinkene. Kommentatorer: Andreas Stabrun Smith og Ola Lunde.

Men til tross for en mareritt-start, klarte hun å hente seg inn igjen. Og på siste skyting holdt hun hodet kaldt og leverte en kanonserie.

– Den serien er helt utrolig. Hun er blitt mye mer solid på stående, kommenterte Lunde.

– Følte meg litt råtten

Han var riktig nok en av få som faktisk fikk se skyteserien siden den svenske produceren ikke fanget opp Eckhoff på standplass.

25-åringen fortsatte imidlertid å spise inn sekunder på daværende leder Kaisa Mäkäräinen, og Eckhoff tok ledelsen i mål.

Men den skulle altså glippe til sensasjonen Sanfilippo.

– Jeg føler meg litt råtten etter 15-kilometeren, men det er bra med tanke på morgendagen (søndag), sier Eckhoff.

– Jeg kan ikke klage. Dette skal jeg ta med meg videre, sier 25-åringen.

Ukraineren Olena Pidhrushna tok 3.-plassen på sprinten. Øvrige norske plasseringer: Marte Olsbu (26), Fanny Horn Birkeland (33) og Synnøve Solemdal (38).

Siste nytt

 • Espanyol sparket treneren

  Quique Sánchez Flores har fått sparken som trener for den spanske fotballklubben Espanyol.

  Det meldte klubben fredag. Sportsdirektør Jordi Lardin må også gå.

  Espanyol ligger i øyeblikket på 16. plass i La Liga.

  Espanyol Sanchez Flores
  Foto: Nikolas Giakoumidis / AP
 • Norge vant i VM-oppkjøringen

  Det norske ishockeylandslaget slo fredag kveld Sveits 2–1. Stefan Espeland og Tobias Lindstrøm satte målene for Norge.

  Norge spiller ny kamp mot Sveits i morgen, før laget avslutter VM-oppkjøringen med to kamper mot Hviterussland neste helg.

  Ishockey: Norge - Russland 0 - 2
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Pinot-seier i Tour of the Alps

  Franske Thibaut Pinot tråkket inn til 6.-plass på den avsluttende etappen av Tour of the Alps. Det holdt til å vinne rittet sammenlagt.

  Det var ukrainske Mark Padun fra Bahrain-laget som vant etappen.

  CYCLING-AUT
  Foto: REINHARD EISENBAUER / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal