Skiskyting

Oppsummert

 • Verdenscup, skiskyting
 • Direkte fra Östersund, Sverige.
 • Kommentatorer: Andreas Stabrun Smith og Ola Lunde.
 • Jacquelin braut handa i Sirdal

  Den franske dobbel-verdsmeisteren Émilien Jacquelin fall på sykkel under trening i Sirdal, og pådrog seg eit brot i spolebeinet, fremst i armen, melder sportavisa L'Equipe.

  Han blei teken hand om på det lokale sjukehuset, der han blir operert i morgon. Deretter reiser han heim til Frankrike så raskt som råd.

  Han kan ikkje trene på ski på fire til seks veker, skriv avisa.

  Émilien Jacquelin tok gull på jaktstarten i VM både i år og i fjor, og var også på laget som tok gull i stafetten i fjor. Han har også tre VM-bronse frå dei to siste åra.

  Émilien Jacquelin
  Foto: Berit Roald / NTB
 • Frikjenner krets

  Norges Skiskytterforbund frikjenner en skiskytterkrets, som var anklaget for inhabilitet i utbetaling av pengestøtte. Forbundet sentralt vil gjøre endringer.

  Forbundet viser i en pressemelding til at advokatfirmaet Kleven & Kristensen har behandlet varslingssaken mot Oppland skiskytterkrets. Det ble varslet om inhabilitet i utbetaling av støtte til et privatlag i kretsen.

  Konklusjonen er at kretsen har fordelt støtten i henhold til vilkårene, at det ikke var inhabilitet og at pengene er blitt brukt på det som var meningen med støtten.

  Skiskyting
  Foto: Berit Roald / NTB
 • Tarjei Bø til topps i Holmenkollen

  Tarjei Bø (32) hadde få problemer under sprinten på rulleski i jaktstarten i Holmenkollen onsdag. Han vant foran Vebjørn Sørum.

  Johannes Dale tok 3.-plassen. Sturla Holm Lægreid ledet etter skytedelen, men havnet 18,1 sekunder bak suverene Bø.

  Bø kom i mål 7,7 sekunder foran Sørum og 10 sekunder foran Dale.

  Elleve mannlige skiskyttere stilte til start under onsdagens skishow i Holmenkollen i Oslo - et program du kan se oppsummert på NRK 1 klokken 20.00 onsdag.

  Holmenkollen Skishow 2021
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Går glipp av Kollen-skishow

  Sykdom i familien gjør at skiskytterstjernene Tiril Eckhoff og Ingrid Landmark Tandrevold må stå over dagens rulleskikonkurranse i Holmenkollen.

  Begge de to landslagsløperne har fått et tilfelle av infeksjonssykdom i familien, opplyser landslagslege Lars Kolsrud i en pressemelding fra Norges Skiskytterforbund. (NTB)

  VM i skiskyting 2021 Eckhoff og Tandrevold
  Foto: Primoz Lovric / NTB
 • IBU forbyr farlege fluor-produkt

  Det internasjonale skiskyttarforbundet, IBU, forbyr all bruk av dei farlegaste fluorprodukta i sine konkurransar frå og med komande sesong.

  All utvikling, innkjøp, bruk, sal eller å gje alle produkt som inneheld C8-fluorkarbon, blir forbode, skriv IBU i ei pressemelding.

  Dette er i tråd med EU-reglane med fluor i skismurning. C8 er ikkje nedbrytbar. I staden er såkalla kortkjeda fluorkarbon C6, som er ein flytande glider, introdusert. Denne skal altså framleis vere lov innan IBU.

  IBU skal også under konkurransane ha utstyr som der og då skal kunne spore fluorkarbon. Men til det trengst ein såkalla «Fluor Tracker» som enno ikkje er ferdig. Derfor vil slike kontrollar ikkje finne stad komande sesong, skriv IBU.

  – Dette er ei veldig fornuftig løysing. Det får ingen store konsekvensar for løparane, samstundes som vi går i rett retning med tanke på helse og miljø, utan at det er totalforbod, seier smørjesjef Tobias Dahl Fenre til NRK.

  Både FIS (det internasjonale skiforbundet) og IBU vedtok allereie i fjor å innføre forbodet, men begge vedtok å utsetje det til i år fordi fluor-trackeren ikkje var ferdig.

  Årsaka til forbodet er både miljøvernomsyn og omsynet til skismørjarane si helse.

  Skilt om å droppe fluor i skiløypa ved Birkebeinerstadion i Lillehammer.
  Foto: Marte Iren Noreng Trøen / NRK

Sportsnyheter

reJ6_G71-HE

Rai Benjamin: – Hadde du sagt jeg ville løpe så fort og tape, ville jeg gitt deg juling

TOKYO/OSLO (NRK): Han løp inn til en fantastisk tid i OL-finalen, men måtte se seg slått av Karsten Warholm (25) på de siste 50 meterne. Etter løpet rangerte Rai Benjamin (23) 400 meter hekk-konkurransen tirsdag som det beste løpet i friidrett noen gang.

Warholm

Warholm knuste verdensrekorden og tok OL-gull: – Helt hinsides

Da Karsten Warholm (25) innså hva han hadde fått til i OL-finalen, hylte han ut og rev i stykker drakten sin. Hekkeløperen sikret OL-gull med en tid så rask at eksperten kaller den «umulig».

Siste nytt

 • Zou tok OL-gull i skranke

  Zou Jingyuan (23) fra Kina imponerte stort i herreturnernes OL-finale i skranke og tok gull med 16,233 poeng.

  Han sammen et program som ble belønnet med 6,900 for vanskelighetsgrad og hele 9,333 for utførelse.

  Dermed fikk 158 centimeter høye Zou en solid oppreisning etter at han overraskende ikke tok seg til finale i skrankeøvelsen i VM for to år siden.

  Zou vant VM-gull i skranken i 2017 og 2018.

  Zou
  Foto: MIKE BLAKE / Reuters
 • Bisarr krasj i OL-velodromen

  Den danske Uno-X-syklisten Frederik Madsen lå ikke merke til at han var i ferd med å innhente britiske Charlie Tanfield da det ble kjempet om finaleplasser i forfølgelsesritt i Tokyo-OL. Det endte med at begge to krasjet og gikk i bakken.

  TV-bildene viste at dansken var forbannet på sin britiske konkurrent etter episoden.

  Heatet ble stoppet, og det var usikkert om danskene var finaleklare etter situasjonen. Reglene sier imidlertid at motstanderlaget er innhentet og duellen avgjort dersom et lag befinner seg nærmere det andre enn en meter. Dermed hadde danskene avgjort duellen mot britene før krasjet, og er klare for finale.

  Madsen og Tanfield
  Foto: Christophe Ena / AP
 • God avslutning av Næss og Rønningen

  Helene Næss og Marie Rønningen avsluttet sin OL-deltakelse med stil da de seilte inn til 2.-plass i medaljeseilasen i 49er FX.

  Duoen var uten mulighet til å blande seg i medaljekampen, men de klatret en plassering og endte på 7.-plass i kvinnenes skiff-klasse etter tirsdagens seilas.

  Den argentiske båten med Victoria Travascio og Maria Sol Branz vant dagens seilas.

  Gullet gikk til brasilianske Martine Grael og Kahena Kunze, som avgjorde med 3.-plass i medaljeseilasen.

  Næss og Rønningen
  Foto: Gregorio Borgia / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal