Skiskyting

Oppsummert

 • Verdenscup, skiskyting
 • Direkte fra Östersund, Sverige.
 • Kommentatorer: Andreas Stabrun Smith og Ola Lunde.
 • Tarjei Bø til topps i Holmenkollen

  Tarjei Bø (32) hadde få problemer under sprinten på rulleski i jaktstarten i Holmenkollen onsdag. Han vant foran Vebjørn Sørum.

  Johannes Dale tok 3.-plassen. Sturla Holm Lægreid ledet etter skytedelen, men havnet 18,1 sekunder bak suverene Bø.

  Bø kom i mål 7,7 sekunder foran Sørum og 10 sekunder foran Dale.

  Elleve mannlige skiskyttere stilte til start under onsdagens skishow i Holmenkollen i Oslo - et program du kan se oppsummert på NRK 1 klokken 20.00 onsdag.

  Holmenkollen Skishow 2021
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Går glipp av Kollen-skishow

  Sykdom i familien gjør at skiskytterstjernene Tiril Eckhoff og Ingrid Landmark Tandrevold må stå over dagens rulleskikonkurranse i Holmenkollen.

  Begge de to landslagsløperne har fått et tilfelle av infeksjonssykdom i familien, opplyser landslagslege Lars Kolsrud i en pressemelding fra Norges Skiskytterforbund. (NTB)

  VM i skiskyting 2021 Eckhoff og Tandrevold
  Foto: Primoz Lovric / NTB
 • IBU forbyr farlege fluor-produkt

  Det internasjonale skiskyttarforbundet, IBU, forbyr all bruk av dei farlegaste fluorprodukta i sine konkurransar frå og med komande sesong.

  All utvikling, innkjøp, bruk, sal eller å gje alle produkt som inneheld C8-fluorkarbon, blir forbode, skriv IBU i ei pressemelding.

  Dette er i tråd med EU-reglane med fluor i skismurning. C8 er ikkje nedbrytbar. I staden er såkalla kortkjeda fluorkarbon C6, som er ein flytande glider, introdusert. Denne skal altså framleis vere lov innan IBU.

  IBU skal også under konkurransane ha utstyr som der og då skal kunne spore fluorkarbon. Men til det trengst ein såkalla «Fluor Tracker» som enno ikkje er ferdig. Derfor vil slike kontrollar ikkje finne stad komande sesong, skriv IBU.

  – Dette er ei veldig fornuftig løysing. Det får ingen store konsekvensar for løparane, samstundes som vi går i rett retning med tanke på helse og miljø, utan at det er totalforbod, seier smørjesjef Tobias Dahl Fenre til NRK.

  Både FIS (det internasjonale skiforbundet) og IBU vedtok allereie i fjor å innføre forbodet, men begge vedtok å utsetje det til i år fordi fluor-trackeren ikkje var ferdig.

  Årsaka til forbodet er både miljøvernomsyn og omsynet til skismørjarane si helse.

  Skilt om å droppe fluor i skiløypa ved Birkebeinerstadion i Lillehammer.
  Foto: Marte Iren Noreng Trøen / NRK
 • Kviterussland fråteken verdscuprenn

  Det internasjonale skiskyttarforbundet (IBU) har fjerna Minsk frå verdscupkalenderen og gjort endringar som inneber sesongstart i Östersund.

  Det opplyser IBU i ein pressemelding. Det er den politiske situasjonen i Kviterussland som gjør at hovudstaden Minsk forsvinn ut av verdscupkalenderen.

  – Avgjerda om å flytte arrangementet takast for å gi tryggleik i planlegginga for arrangørkomitear, nasjonale forbund og laga, skriv IBU.

  Finske Kontiolahti overtar konkurransane Minsk eigentleg skulle hatt første helgen i mars. Samtidig fjernast Kontiolahti som arrangør av verdscupopninga, og svenske Östersund arrangerer de to første helgene.

  Johannes Thingnes Bø
  Foto: Manzoni / IBU
 • Millionavtale for Thingnes Bø

  Verdenscupvinner Johannes Thingnes Bø starter OL-sesongen med å sikre seg en sponsoravtale i millionklassen. Bensinstasjonkjeden YX blir skiskytterens hovedsponsor de neste fem årene, altså resten av karrieren til OL 2026.

  – Det er en stor avtale. Veldig glad, for den gir en trygghet de kommende årene. Sportslig sett gir det en støtte til å utvikle meg på det jeg kan aller best og at jeg kan bruke 100 prosent av tiden min på fortsatt prøve å være verdens beste skiskytter. Den gir både selvtillit og motivasjon på videre satsing, sier Thingnes Bø til NRK.

  Johannes Thingnes Bø
  Foto: WORDUP PROJECTS / Norges Skiskytterforbund

Siste nytt

 • Tøff trekning for Glimt

  Bodø/Glimt var uheldige og skal ut mot polske Legia Warszawa i første kvalifiseringsrunde til mesterligaen i fotball.

  Bodø/Glimt var useedet i tirsdagens trekning og møter de polske seriemesterne.

  Fola Esch – Lincoln Red Imps (Gibraltar), Slovan Bratislava (Slovakia) – Shamrock Rovers (Irland) og Malmö (Sverige) – Riga (Latvia) ble de øvrige kampene fra Glimts gruppe i trekningen.

  – Det blir utrolig spennende og artig å få måle krefter mot god europeisk motstand, sier daglig leder i Bodø/Glimt, Frode Thomassen, til klubbens hjemmesider. (NTB)

  Eliteserien fotball 2021: Bodø/Glimt - Mjøndalen
  Foto: Mats Torbergsen / NTB
 • Chile tok poeng mot Argentina

  Det ble mål av Lionel Messi og en smule dramatikk da Argentina innledet med 1-1 mot Chile i Copa America mandag.

  Lionel Messi sendte Argentina oppskriftsmessig i ledelsen etter 33 minutter på et utsøkt frispark. Åtte minutter etter sidebytte fikk Chile sin utligning.

  Det ble gransking av video da Arturo Vidal fikk ballen opp i hånden inne i feltet for å se at det var hands. Den argentinske målvakten Emiliano Martínez reddet den etterfølgende straffen, men ballen endte i tverrliggeren og ut til Eduardo Vargas som headet inn til 1-1 for Chile.

  Til tross for å ha dominert kampen fullstendig klarte ikke Messi & co. å gjøre flere mål.

  Lionel Messi
  Foto: Ricardo Moraes / Reuters
 • – Kulusevski kan rekke neste kamp

  Den svenske landslagsstjernen, Dejan Kulusevski, måtte se mandagens kamp mot Spania fra sofaen hjemme i Sverige grunnet den positive koronatesten han avga noen dager før EM startet. Etter 0-0-kampen mot spanjolene kom svenskenes trener med en gladnyhet til sine landsmenn i forkant av fredagens kamp mot Slovakia.

  – Dejan kan spille, men om han er aktuell for startelleveren etter en ukes fravær vet jeg ikke. Forhåpentligvis er han aktuell for et innhopp på fredag, sa Janne Andersson til Expressen, og la til at Kulusevski trolig begynner å trene med laget på onsdag.

  Midtbanespilleren Mattias Svanberg, som også ble koronasmittet under treningsleiren i Göteborg, er ikke klar for spill ennå.

  Dejan Kulusevski
  Foto: Jonathan Nackstrand / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal