Skiskyting

Oppsummert

 • Rulleskiskiskyting. Martin Fourcade Nordic Games.
 • Holmenkollen får verdenscupfinalen

  Holmenkollen blir finalearrangør av verdenscupen i skiskyting de neste tre årene. Holmenkollen har vært arena for finalen to ganger tidligere. Nå har Det Internasjonale Skiskytterforbundet vedtatt at Holmenkollen skal huse finalen årlig fram til 2022.

  Verdenscup skiskyting i Holmenkollen. Jaktstart menn.
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Olsbu sterkest i NM rulleskiskyting

  Marte Olsbu Røiseland var soleklart sterkest under fellesstarten i NM rulleskiskyting i Steinkjer søndag. Hun vant med et halvminutt ned til Jenny Enodd og Karoline Offigstad Knotten. En annen landslagsløper, Ingrid Landmark Tandrevold, ble nummer seks.

  Johannes Dale vant øvelsen i herreklassen.

  Pallen NM rulleskiskyting
  Foto: Hans Henrik Bårtvedt / NRK
 • Hanevold bisettes neste uke

  Den tidligere skiskytteren og NRK-eksperten Halvard Hanevold bisettes fra Asker kirke fredag 20. september. Hanevold døde tirsdag i forrige uke. Den meritterte skiskytteren ble 49 år gammel.

  Asker-mannen Hanevold huskes av mange for OL-gullet han vant på normaldistansen i Nagano i 1998. Han vant også ytterligere to OL-gull, og i VM vant han fem gull og totalt 16 medaljer.

  Hanevold etterlot seg kone og to barn.

  Halvard Hanevold
  Foto: Anders Rove Bentsen
 • Minnemarkering for Hanevold

  Norges Skiskytterforbund arrangerer søndag ei open minnesamling for å heidre den avdøde skiskyttaren Halvard Hanevold. Samlinga vil finne stad i pressesenteret i Holmenkollen, opplyser forbundet i ei pressemelding. Prest Per Arne Dahl vil bidra saman med musikalske innslag. Hanevold døydde tysdag, 49 år gamal.

  HALVARD HANEVOLD
  Foto: Darko Bandic / AP
 • Russland enno ikkje IBU-godtatt

  Styret i det internasjonale skiskyttarforbundet (IBU) vil framleis ikkje ta inn Russland som fullverdig medlem, melder insidethegames.biz. Russland blei degradert til assosiert medlem i 2017 på grunn av systematisk doping.

  Landet har fått ei kravliste på 12 punkt som dei må innfri før dei igjen får fullverdig medlemsstatus. Og sjølv om styret i går fekk ein rapport der det blir meldt om framgang i arbeidet, meiner dei Russland enno ikkje har kome langt nok.

  Det gjeld mellom anna auka tal på dopingkontrollar og tilgang til data frå laboratoriet i Moskva.

  Saka skal opp på IBU-kongressen i München 18.-20. oktober.

  – Vi meiner at det er for tidleg å ta inn Russland igjen, heiter det i styrevedtaket.

Siste nytt

 • Haaland skadefri og kampklar

  Erling Braut Haaland måtte melde forfall til landslagets EM-kvalifiseringskamper mot Spania og Romania, men er nå kvitt hofteskaden han slet med.

  Ifølge den østerrikske avisen Salzburg Nachrichten deltok nordmannen på hele onsdagens trening med Salzburg, og han meldes spilleklar til lørdagens seriemøte med Sturm Graz.

  Haaland topper toppscorerlisten i den østerrikske toppserien med elleve fulltreffere så langt denne sesongen.

  I neste uke kommer Napoli på besøk til Salzburg i det som blir en toppkamp i mesterligaens gruppe E.

  Fotball, A-landslaget menn
  Foto: Tom Hansen / Tom Hansen
 • Hovland slettet 36 år gammel rekord

  Viktor Hovland gikk første runde i PGA-turneringen i Jeju Island på 69 slag. Det var nordmannens 18. runde i touren på rad på 60-tallet, noe som er PGA-rekord. Før torsdagens turneringsstart i Sør-Korea hadde det norske golfesset spilt 17 runder på rad på PGA-touren på 60-tallet. Med sin 69-runde torsdag økte han rekken til 18, noe ingen andre spillere har klart siden statistikken ble offisiell i 1983.

  Før turneringen delte Hovland rekorden med amerikanske Bob Estes som hadde 17 runder på rad i 2001. Nå troner den norske 22-åringen alene øverst på listen.(NTB)

  Viktor Hovland
  Foto: Steve Helber / AP
 • Bokser død fire dager etter kamp

  Den 27 år gamle bokseren Patrick Day (til høyre på bildet) døde onsdag, fire dager etter at han ble slått ut i tiende runde i en kamp i Chicago.

  Den amerikanske bokseren ble lørdag kveld slått ut i tiende runde i en kamp mot den tidligere olympiske bokseren Charles Conwell i Wintrust Arena i Chicago. Slaget som sendte Day i kanvasen, var så hardt at han etterpå fikk konstatert hjerneskade.

  Day ble lagt i kunstig koma, men livet sto ikke til å redde. Etter fire dager døde bokseren på sykehus.

  I et følelsesladd brev skrev motstanderen Conwell (21) at han aldri mente at noe slikt skulle skje.

  – Alt jeg ville var å vinne. Hvis jeg kunne tatt det tilbake, ville jeg gjort det. Ingen fortjener noe slikt, sto det i brevet som er gjengitt av BBC. (NTB)

  Bokser Patrick Day, til høyre
  Foto: Frank Franklin II / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal