NRK Meny
Normal

Skiforbund kan sette stopper for reserverenn i kombinert

FIS ønsker å arrangere kombinertrenn i Oberstdorf, men det tyske skiforbundet er skeptiske.

Austria Nordic Combined World Cup

SJELDENT: Det er ikke blitt gått kombinertrenn siden 20. desember i Ramsau. Det første rennet i den østerrikske byen ble vunnet av Magnus Moan (t.v.).

Foto: Kerstin Joensson / Ap

Kombinertutøverne sliter med kansellerte renn, og har bare fått gjennomført to av fem planlagte konkurransehelger denne sesongen - inkludert helgens planlagte verdenscup i Schonach i Tyskland.

I går fortalte verdenscupleder Magnus Krogh til NRK at de kansellerte rennene går på helsa løs, og Magnus Moan etterlyste flere reservearenaer.

– Nesten en parodi

Lasse Ottesen

JOBBER HARDT: Renndirektør for kombinert i FIS, Lasse Ottesen, ønsker flere kombinertrenn.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Også neste helgs renn i franske Chaux-Neuve står i fare, men FIS har nå endelig funnet en reserveløsning. Oberstdorf står nemlig klare til å arrangere.

Problemet er bare at det tyske skiforbundet er lite villige til å gjennomføre rennet i byen, til tross for at Tyskland allerede har måttet avlyse to renn.

– Dessverre er det sånn at det er de nasjonale forbundene vi jobber inn mot, og nå venter vi på det tyske forbundets avgjørelse om de sier ja eller nei til renn i Oberstdorf, sier renndirektør i FIS, Lasse Ottesen, til NRK.

Magnus Moan er glad Ottesen og FIS finner alternativer, men er oppgitt over situasjonen.

– Det er jo nesten en parodi dette her. Er det en nasjon som bør kjenne sin besøkelsestid, er det Tyskland. De bør hjelpe til at kombinert kommer tilbake på kartet. Det har de vist med sine gode TV-tall og prestasjoner, og da er det på sin plass at de tar ansvar slik som Trondheim har gjort, sier Moan, og viser til ekstra verdenscuprenn i hjembyen i februar.

Økonomisk risiko

Selv om Ottesen beskriver situasjonen som «tragisk», har han en viss forståelse for Tysklands tvil.

Magnus Moan

VENTER: Magnus Moan fortsetter forberedelsene til neste kombinertrenn.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

– Det er mer innviklet enn det kan virke som. For sier de ja, må de også ta kostnaden til TV-produksjon, fordi de har en TV-avtale som bare gir ett renn. Da blir de sittende med den økonomiske risikoen og det er en utfordring, forklarer han.

– Men jeg mener Tyskland må ta jobben med å hente inn sponsorene som var klare for Klingenthal, slik at de kan arrangere, legger Ottesen til.

– Utøverne sårbare

Kombinert er en populær idrett i Tyskland, og har flere TV-seere enn blant annet langrenn. Og nylig ble kombinertlaget kåret til «Årets lag».

– Jeg er klar over at det er mye politikk inne i bildet, men det er synd man ikke klarer å dra i samme retning, for det er vi utøvere som er mest sårbare. Vi legger ned vanvittig mye arbeid for å konkurrere, men føler vi blir litt kasteballer, sier Moan.

– Jeg forbereder meg uansett til konkurranse et eller annet sted. Det viktigste nå er at vi kommer oss på TV og får vist frem produktet vårt, for det er ikke noe dårlig produkt.

Siste nytt

 • Espanyol sparket treneren

  Quique Sánchez Flores har fått sparken som trener for den spanske fotballklubben Espanyol.

  Det meldte klubben fredag. Sportsdirektør Jordi Lardin må også gå.

  Espanyol ligger i øyeblikket på 16. plass i La Liga.

  Espanyol Sanchez Flores
  Foto: Nikolas Giakoumidis / AP
 • Norge vant i VM-oppkjøringen

  Det norske ishockeylandslaget slo fredag kveld Sveits 2–1. Stefan Espeland og Tobias Lindstrøm satte målene for Norge.

  Norge spiller ny kamp mot Sveits i morgen, før laget avslutter VM-oppkjøringen med to kamper mot Hviterussland neste helg.

  Ishockey: Norge - Russland 0 - 2
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Pinot-seier i Tour of the Alps

  Franske Thibaut Pinot tråkket inn til 6.-plass på den avsluttende etappen av Tour of the Alps. Det holdt til å vinne rittet sammenlagt.

  Det var ukrainske Mark Padun fra Bahrain-laget som vant etappen.

  CYCLING-AUT
  Foto: REINHARD EISENBAUER / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportslørdag
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 Eliteserien: Brann - Stabæk