Normal

Skiforbund kan sette stopper for reserverenn i kombinert

FIS ønsker å arrangere kombinertrenn i Oberstdorf, men det tyske skiforbundet er skeptiske.

Austria Nordic Combined World Cup

SJELDENT: Det er ikke blitt gått kombinertrenn siden 20. desember i Ramsau. Det første rennet i den østerrikske byen ble vunnet av Magnus Moan (t.v.).

Foto: Kerstin Joensson / Ap

Kombinertutøverne sliter med kansellerte renn, og har bare fått gjennomført to av fem planlagte konkurransehelger denne sesongen - inkludert helgens planlagte verdenscup i Schonach i Tyskland.

I går fortalte verdenscupleder Magnus Krogh til NRK at de kansellerte rennene går på helsa løs, og Magnus Moan etterlyste flere reservearenaer.

– Nesten en parodi

Lasse Ottesen

JOBBER HARDT: Renndirektør for kombinert i FIS, Lasse Ottesen, ønsker flere kombinertrenn.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Også neste helgs renn i franske Chaux-Neuve står i fare, men FIS har nå endelig funnet en reserveløsning. Oberstdorf står nemlig klare til å arrangere.

Problemet er bare at det tyske skiforbundet er lite villige til å gjennomføre rennet i byen, til tross for at Tyskland allerede har måttet avlyse to renn.

– Dessverre er det sånn at det er de nasjonale forbundene vi jobber inn mot, og nå venter vi på det tyske forbundets avgjørelse om de sier ja eller nei til renn i Oberstdorf, sier renndirektør i FIS, Lasse Ottesen, til NRK.

Magnus Moan er glad Ottesen og FIS finner alternativer, men er oppgitt over situasjonen.

– Det er jo nesten en parodi dette her. Er det en nasjon som bør kjenne sin besøkelsestid, er det Tyskland. De bør hjelpe til at kombinert kommer tilbake på kartet. Det har de vist med sine gode TV-tall og prestasjoner, og da er det på sin plass at de tar ansvar slik som Trondheim har gjort, sier Moan, og viser til ekstra verdenscuprenn i hjembyen i februar.

Økonomisk risiko

Selv om Ottesen beskriver situasjonen som «tragisk», har han en viss forståelse for Tysklands tvil.

Magnus Moan

VENTER: Magnus Moan fortsetter forberedelsene til neste kombinertrenn.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

– Det er mer innviklet enn det kan virke som. For sier de ja, må de også ta kostnaden til TV-produksjon, fordi de har en TV-avtale som bare gir ett renn. Da blir de sittende med den økonomiske risikoen og det er en utfordring, forklarer han.

– Men jeg mener Tyskland må ta jobben med å hente inn sponsorene som var klare for Klingenthal, slik at de kan arrangere, legger Ottesen til.

– Utøverne sårbare

Kombinert er en populær idrett i Tyskland, og har flere TV-seere enn blant annet langrenn. Og nylig ble kombinertlaget kåret til «Årets lag».

– Jeg er klar over at det er mye politikk inne i bildet, men det er synd man ikke klarer å dra i samme retning, for det er vi utøvere som er mest sårbare. Vi legger ned vanvittig mye arbeid for å konkurrere, men føler vi blir litt kasteballer, sier Moan.

– Jeg forbereder meg uansett til konkurranse et eller annet sted. Det viktigste nå er at vi kommer oss på TV og får vist frem produktet vårt, for det er ikke noe dårlig produkt.

Siste nytt

 • Vålerenga fortsatt uten poengtap

  Storhamar topper tabellen etter å ha vendt til 3-2-seier i mjøsderbyet mot Lillehammer, mens Vålerenga er eneste lag uten poengtap i eliteserien. Oslolaget slo nemlig kort Sparta 3-0 i Furuset Forum.

  Lindström
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Helleland vil røyste mot Russland

  Wadas visepresident Linda Hofstad Helleland skriv i ei fråsegn at ho kjem til å røyste mot at Russland blir tekne inn igjen som Wada-medlem, slik kontrollkomiteen CRC tilrår, melder insidetgegames.biz.

  Wada skal avgjere saka på sitt styremøte torsdag.

  Barne- og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland
  Foto: Lotte Olsen Jessa / NRK
 • Viking sleit seg til siger

  Viking er framleis på kurs mot opprykk, men det var berre så vidt det heldt mot Notodden. Tommy Høiland gav Viking leiinga midt i første omgang, men Gaston Salasiwa utlikna.

  Axel Andersson gav Viking sigeren i kampens nest siste speleminutt. Viking er dermed på tredjeplass, berre målskilnaden bak Mjøndalen og tre poeng bak Aalesund.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag
Mesterligaen: 1. runde