– Dette gullet satt langt inne

Emil Hegle Svendsen måtte vente helt til VMs siste konkurranse for å nå målet om et individuelt VM-gull i Khanty-Mansijsk.

Video Svendsen rykket og tok VM-gull

VIDEO: Her avgjør Emil Hegle Svendsen fellesstarten.

Etter målgang ble Emil Hegle Svendsen liggende i snøen og kjenne på hvordan det er å nå målet i et VM.

– Da jeg lå i snøen tenkte jeg bare «Yes, jeg klarte det! Yes, jeg klarte det!». Det er så ubeskrivelig deilig, sier Hegle Svendsen til NRK.

 • Gratulér Emil Hegle Svendsen nederst i saken!

Målet til 25-åringen før VM var å ta gull på stafetten og minst ett individuelt gull. Han tok sølvet på jaktstarten, men måtte vente helt til den siste øvelsen med å gå helt til topps.

VM-gullet lørdag kostet imidlertid mye krefter.

– Denne seieren satt veldig langt inne, innrømmet en sliten trønder.

(Les videre under videoen!)

Video: Siste skyting

Video Bø skjøt seg bort på siste skyting

VIDEO: Tarjei Bø hadde kjempet om gullet dersom han ikke hadde bommet to ganger på siste skyting. Emil Hegle Svendsen bommet en gang på den siste skytingen, men vant likevel fellesstarten.

– Smågutt sammenlignet med Northug

Hegle Svendsen kom inn sammen med ledergruppen til siste skyting, men bommet en gang. Russiske Evgeny Ustyugvov skjøt feilfritt og gikk ut først, men trønderen tok igjen russeren og rykket i den siste bakken.

– Jeg gikk det jeg maktet for å ta han igjen og så la jeg meg bak ryggen hans for å spare krefter.

Rykket kom da italienske Lukas Hofer nærmet seg de to i tet.

– Jeg måtte bare slå til da italieneren kom, sier VM-vinneren.

Det var litt Northug over rykket ditt?

– Jeg er bare en smågutt i forhold til Northug når det gjelder rykket. Skiskyting er noe helt annet, sier Hegle Svendsen.

Fryktet spurten

Etter målgang røpte russiske Ustyugvov at han fryktet avslutningen til nordmannen.

– Jeg visste at Emil er god i spurten, men jeg er selvfølgelig fornøyd med sølv. Jeg er glad jeg klarte å ta en individuell medalje på den siste muligheten min i dette VM, sier Ustyugvov til NRK.

Italienske Hofer tok til slutt bronsen, 14,3 sekunder bak nordmannen.

Det var en meget god laginnsats av de norske gutta på fellesstarten. Tarjei Bø gikk inn til 4. plass og Bjørndalen til 6. plass. Lars Berger hang lenge godt med, men slet på stående skyting og måtte tåle totalt fire runder. Han endte på 14. plass.

Gratulér Emil Hegle Svendsen her!

Siste nytt

 • Agüero sa unnskyld etter pinlig bom

  Sergio Agüero har fått kritikk for straffebommen mot Chelsea. Han forsøkte å lobbe straffen, men Chelsea-keeperen sto på streken og reddet.

  Agüero la lørdag kveld ut en unnskyldning på Twitter.

  – Unnskyld til lagkamerater, støtteapparat og tilhengere for at jeg bommet. Det var en dårlig vurdering og jeg tar alt ansvar, skriver spissen.

  Laster Twitter-innhold
 • Mesterligahåpet lever for Liverpool

  Med 2-0 seier over Southampton, sikret Liverpool særs viktige poeng. Sadio Mané scoret etter en drøy halvtime for vertene. Det så lenge ut til å bli kampens eneste mål, før Thiago Alcantara la på til 2-0 på overtid.

  At både Leicester og Tottenham avga poeng denne runden er også gode nyheter for Liverpool, som nå ligger på sjetteplass med 57 poeng. De rødkledde har også én kamp mindre spilt enn Spurs. Likevel er det fremdeles seks poeng opp til Leicester på mesterligaplass.

  Liverpool har nå fire kamper igjen. Borte mot Manchester United, West Bromwich og Burnley, før de avslutter Premier League-sesongen hjemme mot Crystal Palace.

  Thiago og Sadio Mané under kampen mot Southampton 08.05.21.
  Foto: Phil Noble / AFP
 • Nok et semifinaletap for Ruud

  Italienske Matteo Berrettini ble hakket for sterk for Norges tennisstjerne og vant med sifrene 6-4, 6-4. I sin tredje strake semifinale på ATP-1000-nivå, ble det også det tredje tapet. Det betyr at det er Berrettini som møter Alexander Zverev i finalen i Madrid.

  – Det er som det er. Vi må akseptere tap, det er ikke noe å gjøre med det. Jeg synes at Berrettini servet fantastisk bra i dag, sa pappa og trener Christian Ruud til Eurosport etter kampen.

  Ruud må derfor vente videre på sin første Masters-finale. Tidligere har han kommet til kort i semifinaler mot verdensstjernene Novak Djokovic (Roma, 2020) og Andrej Rublev (Monte Carlo, 2021).

  Ruud servet noe svakere enn han har gjort tidligere i turneringen. I tillegg fikk han flere bruddballer mot seg. Før semifinalen hadde han kun fått én bruddball mot seg i hele turneringen. Men tross tap i semifinalen, har det vært en sterk turnering av Ruud.

  – Vi kan ikke være skuffet, det har vært mye bra tennis. Jeg tror Berrettini spiller opp mot sitt aller beste i dag, sier pappa Ruud til Eurosport.

  Spain Tennis. Casper Ruud.
  Foto: Paul White / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal