Hopp til innhold
Petter Northug og Silje Øyre Slind er med på det 90 km lange rulleskirennet med målgang i Karlstad i Värmland i Sverige.

Ski Classics: Klarälvsloppet

Oppsummert

 • 08.00: Klarälvsloppet i Ski Classics med blant andre Petter Northug, Calle Halfvarsson og William Pooroma.
 • Nyenget seiret i Sumit 2 Senja

  Martin Løwstrøm Nyenget gikk til topps i Summit 2 Senja, nykomlingen og avslutningen av Skiclassics-serien.

  Summit 2 Senja gikk over 70 kilometer fra Bardufoss til Finnsnes og gikk i et fortryllende flott nordnorsk vintervær med sol fra klar himmel.

  – Det var tungt. Den siste bakken så ille ut på løypeprofilen og den var mye verre i virkeligheten. Jeg var sliten hele dagen, men hadde så gode ski at jeg utnyttet det underveis for å vise at jeg også hadde godt feste i bakkene. Jeg slet med kramper i beina de to siste milene, sa en tydelig sliten Nyenget til NRK.

  Nyenget vant Reistad-løpet for annet år på rad på 31-årsdagen sin lørdag og har tydeligvis funnet vårformen da han tok sin andre seier på to dager.

  Martin Løwsrøm Nyenget
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Nyenget vant Reistadløpet

  Martin Løwstrøm Nyenget fra Lillehammer skiklubb, forsvarte seieren fra i fjor da han vant Reistadløpet i Ski Classics lørdag. Han klokket inn på 1 time, 56 minutter og 55 sekunder.

  – Jeg tenker at det skal bli en spurt og plutselig begynner de andre å slippe. Det er veldig gøy å gå alene i mål, så det nøt jeg, sa Nyenget.

  Eirik Sverdrup Augdal ble nummer to, mens Andrew Musgrave tok 3.-plassen.

  Martin Løwstrøm Nyenget
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Northug nummer fem i Ski Classics

  Petter Northug var med hele veien inn til spurten på 50 km i Grönklitt Criterium.

  Men i spirten med svenske Emil Persson for sterk, og tok seieren. Northug klarte aldri å komme seg helt opp, og blir til slutt nummer fem.

  Sist helg ble Northug diskvalifisert for ulovlig skøytetak. Sånn sett var dagens resultat en opptur for trønderen.

  Petter Northug
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Skilandslaget tar grep for å forhindre sykdom under Tour de Ski

  Skilandslaget strammer ytterligere inn på restriksjonene i et forsøk på å unngå store sykdomsutbrudd i troppen under Tour de Ski.

  – Alle som har reist til Tour de Ski har testet negativt for korona og er friske. De har vært ekstremt forsiktige i jula, sier landslagslege Ove Feragen til Adresseavisen.

  Feragen forklarer at de gjør spesielt to grep i et forsøk på å oppdage mulig koronasmitte eller annen sykdom så raskt som mulig.

  Dermed vil alle i det norske skilandslaget testes flere ganger under touren og utøverne skal deles inn i kohorter.

  Adresseavisen skriver også at utøverne vil bruke munnbind innendørs og når de er ute og reiser i verdenscupen.

  Tour de Ski starter lørdag 31. desember og varer til søndag 8. januar. Det vil bli arrangert i Val Müstair (Sveits), Oberstdorf (Tyskland) og Val di Fiemme (Italia).

  (©NTB)

  ski classics
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Northug på 26. plass i comebacket: – Trenger slike løp for å komme i form

  Petter Northug gikk et par langløp forrige sesong og foran denne vintersesongen har han startet eget langløpslag for å gjøre et skikkelig comeback i internasjonalt langrenn.

  Søndag endte det med 26. plass i det 33 kilometer lange Bad Gastein Criterium.

  Løpet ble vunnet av Emil Persson, foran Johan Hoel og Thomas Bing.

  Northug kom inn til en 26. plass, litt over to minutter bak Persson. Løpet ble preget av mye snøvær.

  – Med lavtrykk oppe her på 1500 meter, så kjennes det når man går. Det var tøft, men jeg trenger slike løp for å komme i form. Så jeg er egentlig greit fornøyd med dagen i dag, sier Northug til NRK.

  – Du lagde litt show også på de første rundene?

  – Jada, jeg prøvde å vise meg. Men det kostet. Jeg kjente at fartsøkninger på mellomhøyde, det skal man ikke drive med. Det føltes egentlig greit, så jeg tar med meg en god gjennomkjøring videre, sier Northug.

  Tour de Ski 2021/2022 fridag
  Foto: Terje Pedersen / NTB

Sportsnyheter

Jan Jönsson

Treneren stormet banen, ble utvist og prøvde å klemme dommer: – Ikke akseptabel oppførsel

I kampen mellom Vålerenga og Stabæk ble det baluba på overtid. I sentrum: Stabæk-trener Jan Jönsson.

Siste nytt

 • Grøvdal vraker 10.000 meter i EM – går for ny distanse

  Karoline Bjerkeli Grøvdal (33) endrer konkurranseplanen for sommerens europamesterskap i Roma.

  Hun dropper 10.000 meter og planlegger for å løpe halvmaraton.

  Det bekrefter hun overfor NRK.

  Nå satser hun på å løpe 5000 meter fredag 7. juni og halvmaraton 9. juni – og regnes som en sterk medaljekandidat på begge distansene.

  – Det kan være en morsom kombo det, sier Grøvdal, som presiserer at hun vil ta en endelig avgjørelse etter det første løpet.

  Hun vant nylig New York halvmaraton på tiden 1.09.09 minutter. Hun er rangert som den femte beste europeeren i kategoriene 5000 meter og gateløp.

  Grøvdal har vel å merke ikke tatt EM-kravet på 32 minutter på 10.000 meter, men det ville vært for en formalitet å regne. Hun har løpt minuttet raskere to ganger på asfalt, men måtte tatt på seg piggsko for å kvalifisere seg til europamesterskapet. Det ønsker hun ikke å prioritere i en viktig treningsperiode inn mot EM- og OL-sesongen.

  Den erfarne langdistanseprofilen har bronse på 10.000 meter og 3000 meter hinder fra tidligere europamesterskap, samt at hun har vunnet EM i terrengløp tre år på rad.

  Halvmaraton er ikke en tradisjonell mesterskapsøvelse, men arrangeres i EM i år som sammenfaller med OL.

  PS! EM i Roma og OL i Paris ser du på NRK.

  Friidretts-VM 2023: Pressetreff
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Storhamar sikret gullet etter «sliteseier»: – Ekstrem lettelse

  Storhamar vant den femte NM-finalen med 4-3 over Vålerenga i forlengning. Med 4-1 i kamper kunne vertene juble for tittelen.

  Eirik Salsten ble helten med scoring 50 sekunder ut i spilleforlengelsen. Da eksploderte det på Hamar – som hadde «mætt fjøs» med over 7100 tilskuere.

  For veteran Patrick Thoresen ble det ekstra spesielt å vinne foran familien på tribunen.

  – Det er helt magisk. Jeg har jo vært med på veldig mange finaler, dessverre tapt veldig mange de siste par åra, så det var en ekstrem lettelse å få være med å vinne. Jeg har drømt om dette. Dette har vært et stort, stort mål de siste åra mine, sier Thoresen til NRK.

  – Det er helt sykt at det er 7000 mennesker her som har fulgt oss i tykt og tynt mer eller mindre i hele år.

  Med tirsdagens triumf er Storhamars åttende kongepokal i boks. Vålerenga er fortsatt ledende i Norge med sine 26 «bøtter».

  Tross tapet, lar Storhamar-trener Petter Thoresen seg imponere av motstanden og kaller tirsdagens kamp for en «sliteseier».

  – Imponert av Vålerenga. De har mistet flere sentrale spillere og kriget mot Oilers i syv kamper. Jeg er faktisk imponert over det de leverer, skal jeg være helt ærlig, sier Thoresen til NRK.

  Og det var gjestene fra hovedstaden som kom best i gang i den femte kampen i NM-sluttspillet. Lagets storscorer Thomas Olsen satte 1-0 etter tre og ett halvt minutt. Da Storhamar fikk muligheten i overtall i midtperioden satte Peter Quenneville inn utligningen. Storhamar gikk så opp til 2-1, før Magnus Brekke Henriksen utlignet for Vålerenga.

  55 minutter og 25 sekunder ut i kampen sendte Jakob Berglund Storhamar nok en gang opp i ledelsen, men 12 sekunder før slutt sikret Vålerenga spilleforlengelse da Christopher Bengtson satte 3-3. I spilleforlengelsen sørget Saltsten for seier til Storhamar. (NRK/NTB)

  NM finale Ishockey Storhamar IL - Vålerenga IF i CC Amfi. SIL - VIF
  Foto: Cornelius Poppe / NTB
 • Sævik med ny scoring da Vålerenga beholdt tabelltoppen

  Både Karina Sævik og Iris Omarsdottir scoret sitt fjerde mål for sesongen da Vålerenga slo Stabæk 3-2 på hjemmebane i Toppserien tirsdag.

  Kampen skulle opprinnelig spilles i september, men ble framskyndet for å legge til rette for Vålerengas deltakelse i mesterligakvalifiseringen. Med tirsdagens seier ligger Vålerenga og Rosenborg på topp med tolv poeng, men VIF har bedre målforskjell. Deretter følger Røa med ni.

  Vålerengas hjemmeseier tirsdag kom etter scoringer av Olaug Tvedten, Ylinn Tennebø og Sævik, som scoret sitt fjerde mål for sesongen. For gjestene sto spisstalentet Omarsdottir for begge nettkjenningene – den siste fem minutter før slutt. 20-åringen har i likhet med Sævik scoret fire ganger denne sesongen.

  Stabæk står med seks poeng etter to seirer og tre tap hittil. Vålerenga har byderby mot Lyn til helgen, mens Stabæk får besøk av Brann. (NTB)

  Toppserien fotball 2023: Vålerenga - LSK Kvinner
  Foto: Lise Åserud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal