Hopp til innhold

Skarstein slått i Luzern: – Var ganske tom

Birgit Skarstein (35) fikk tøff kamp i singlescullerfinalen i verdenscupen i sveitsiske Luzern og endte på 3.-plass.

– Det var et skikkelig tøft løp. Det var heftig der ute. Men et bra løp. Og veldig fornøyd med gjennomføringa. Vi fikk pusha godt og lå i forkant. Prøvde å ligge høy i takt og pressa i fart hele veien, og fikk igjen for det, sier Skarstein til NRK.

Tyskeren Manuela Diening, som tok sølv bak Skarstein i EM tidligere i vår, vant finalen. Hun kom i mål på tiden 10.01,03 og var knappe sekunder raskere enn Moran Samuel fra Israel.

Skarstein fikk det tøft på slutten og ble slått med sju sekunder. Hun ledet løpet halvveis.

– Jeg har ikke så mye fart og det kjente jeg på oppløpet. Da ble det ganske tungt når de andre rykka ifra og jeg ikke hadde noen ting å svare med. Tvert imot så var jeg ganske tom, så jeg er veldig fornøyd med at jeg berga den bronsemedaljen, sier hun.

Det er ikke ofte den norske pararoeren blir slått. Hun er regjerende mester i både Paralympics, VM og EM. Om tre måneder skal hun i aksjon i Paralympics i Paris.

OL-håpene Thea Helseth og Inger Seim Kavlie i dobbeltsculler var i A-finale søndag, og de rodde inn til 3.-plass etter en litt treg start. Den amerikanske båten med Sophia Vitas og Kristina Wagner vant foran australske Amanda Bateman og Harriet Hudson.

Lars Benske og Ask Tjøm i lettvekt dobbeltsculler var et lite stykke unna seierspallen i sin A-finale. Italienske Stefano Oppo og Gabriel Soares vant foran båter fra Sveits og Irland. Nordmennene kom på 4.-plass og var fem sekunder unna 3.-plassen.

I dobbeltsculler ble det sisteplass i A-finalen for Ole Amund Storlien og Martin Helseth. De havnet 20 sekunder bak vinnerduoen Melvin Twellaar og Stefan Broenink fra Nederland. (NRK/NTB)

Pressetreff med roerne foran VM i Tsjekkia
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Sportsnyheter

NTB_9pxhg9OJA68.jpg

Dag Erik Pedersen bisatt i Helgeroa: – Den siste store TV-personligheten

Mange ønsket å ta et siste farvel med den folkekjære programlederen.

Jubel etter at Narvik ble tildelt alpin-VM i 2029. Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) kunngjorde sin beslutning etter et styremøte i forkant av onsdagens FIS-kongress i Reykjavik. Handout. Bildet inngår i NTBs tilbud til abonnenter på nyhetsfoto. Bildet skal kun benyttes i forbindelse med angitt sak. Foto: Norges Skiforbund / handout / NTB

Drama i kulissene da Narvik fikk VM: – Et råttent spill

Det var en heftig kamp på bakrommet da Narvik og Norge fikk tildelt VM i alpint. Norske skitopper mener FIS-ledelsen ønsket å presse ut Norge.

ASpJd7iNfFM

Ekspertene misfornøyde etter superstjernens åpningskamp: – Han spiller Haaland-rollen

«Hey Jude» runget over stadion i Tyskland da England vant åpningskampen i EM. Men ekspertene var ikke fornøyde med hærfører Harry Kanes rolle i laget.

Siste nytt

  • Romania utklassa Ukraina etter draumemål

    Eit draumetreff frå Romanias kaptein Nicolae Stanciu sette standaren. Ukraina måtte til slutt sjå seg slått 3-0 av eit effektiv rumensk lag.

    Ukraina pressa frå start, men etter nesten halvtimen var det Romania som kunne sleppe jubelen laus.

    Eit frykteleg utspel hamna rett i beina på Romanias Lunin. Ballen finn etter kvart kaptein Nicolae Stanciu som kliner til frå 16-meteren.

    Eit effektiv rumensk lag dobla leiinga like etter pause. Denne gong er det Razvan Marin som får eit draumetreff frå 25-meter.

    Berre minuttar seinare aukar Denis Dragus til 3–0. Man tek eit kort hjørnespark og drar seg inn i Ukrainas 16-meter, før han finn Dragus, som får ei enkelt oppgåve med å setje ballen i mål.

  • Hynne gir opp OL-drømmen: – Knuser hjertet mitt

    Mellomdistanseløper Hedda Hynne gir opp håpet om å komme seg til OL i Paris i sommer. Det forteller 34-åringen selv på Instagram.

    «Denne kunngjøringen knuser hjertet mitt, men jeg vil ikke bli skadefri i tide til å bli klar for OL i Paris. Jeg må gi kropp og hode tid til å bli frisk, og så starte forberedelsene til VM i Tokyo i 2025», skriver Hynne.

    800-meterspesialisten har ennå ikke konkurrert denne sesongen. I fjor var hun med i den norske troppen i VM i Budapest, men kom seg ikke videre fra forsøket.

    Hedda Hynne
    Foto: NTB
  • 18-åring forlater Brann

    Forsvarsspilleren Sara Ritter har signert for for tyske TSG 1899 Hoffenheim. Det skriver Brann i en pressemelding.

    – Nå får jeg flytte tilbake til Tyskland og får muligheten til å studere på et av de beste universitetene i landet. Det blir spennende å komme til en så stor klubb som satser på utvikling og som har totalpakken, sier 18-åringen til Branns hjemmesider.

    Hennes siste kamp blir mot mot Åsane den 6. juli.

    Forsvarsspilleren kom til Norge med familien sin sommeren 2021, da faren fikk jobb i Bergen. Hun har tidligere spilt i Sandviken og Fyllingsdalen, før hun skrev under for Brann vinteren 2023.

    Sara Ritter
    Foto: Brann

Sendeplan

Kl. Program Kanal