Hopp til innhold

Skal teste ståtribunar i europeiske kampar

Engelske, tyske og franske klubber skal teste ut ståtribunar i europeiske turneringar den komande sesongen. Det kan føre til ei permanent løysing på sikt.

I over 30 år har ståtribunar vore forbode i europeiske turneringar arrangert av Uefa. Før komande sesong har fotballorganisasjonen derimot opna for å teste ut ståtribunar igjen. Det opplyste dei på eigne nettsider onsdag.

Testprogrammet vil berre avgrensast til klubbar frå Uefas topp 5-ligaer, der ståtribunar allereie er tillatne. Dermed vil engelske, tyske og franske fotballklubbar ta del.

Ståtribunar skal testast ut frå gruppespelkampene til og med semifinalane i meisterligaen, europaligaen og serieligaen.

I slutten av 2022/23-sesongen vil ein komité ta stilling til om ein skal vidareføre eller utvide testprogrammet.

Ståtribuner
Foto: - / AFP

Siste nytt

 • Ny renndirektør i FIS

  Michal Lamplot rykker opp og blir renndirektør for langrenn i Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS). Han tar over for Pierre Mignerey, opplyser FIS i en pressemelding.

  Mignerey gir seg i jobben etter tolv år og erstattes med sin assistent.

  Lamplot har hatt flere roller i FIS før han nå tar steget opp og blir renndirektør. Kommende sesong skal han konsentrere seg om det sportslige, mens Doris Kallen blir verdenscupkoordinator.

 • Meling forlenget kontrakten med Rennes

  Landslagsspiller Birger Meling har utvidet kontrakten sin i den franske toppklubben Rennes med to år. Han er bundet til klubben til 2026.

  Venstrebackens forlengelse opplyses om av Rennes på Twitter. Meling forlot norsk fotball sommeren 2020. Da gikk han til Nimes, og ett år senere ble han en del av Rennes.

  Rennes ligger på 8.-plass i Ligue 1. Lørdag venter Strasbourg på bortebane. Meling har startet fem av de åtte kampene Rennes har spilt denne sesongen.

  Som seniorspiller har Meling vært i Stabæk og Rosenborg. Han har også en fortid i Middlesbrough og Viking som junior.

  Birger Meling
  Foto: LOIC VENANCE / AFP
 • Strammer inn bruk av flomlys

  Det blir innført nye regler for flomlys i Eliteserien og Toppserien i fotball. Grepet blir gjort for å spare strøm i en tid der energi koster langt mer enn før. Det skjer på anmodning fra interesseorganisasjonene Norsk Toppfotball og Toppfotball Kvinner, skriver NTB.

  Framover blir det kun tillatt å ha på flomlys først 45 minutter før kampstart. I snitt har dagens praksis vært på halvannen time.

  – Dette vil bidra til å redusere energiforbruket umiddelbart, og klubbene vil redusere energikostnadene, sier Pål Breen i Norsk Toppfotball.

  Eliteserien
  Foto: Christoffer Andersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 64 klipp
Sport
Spiller nå
Kjønn og religion er ingen hindring 00:45
Neste