Hopp til innhold

Skaka Riiber «søkte» jobb hos FIS-topp: – Ikkje min stoltaste augneblink

Jarl Magnus Riiber var langt nede då skuldra gjekk ut av ledd førre veke. Før han slo tilbake, undersøkte han jobbmoglegheitene fleire stader.

Jarl Magnus Riiber

STJERNE: Jarl Magnus Riiber er nummer éin i kombinertsporten. Ein skulderskade gjorde at nordmannen vurderte å leggje opp.

Foto: Lehtikuva Heikki Saukkomaa / NTB

Verdscupstarten i Ruka enda med to sigrar (laurdag og søndag) og éin andreplass (fredag), men det var lite som tydde på det då Riiber fekk skuldra ut av ledd etter eit hopp på torsdag.

Nordmannen har ved ei rekkje høve dei siste åra fått skuldra ut av ledd, og var langt nede. Såpass langt nede var han, at han i fleire intervju i etterkant har fortalt at han vurderte å leggje opp.

Fortvila tok Riiber kontakt med sportssjef for kombinertlandslaget Ivar Stuan og rennsjef i Det internasjonale Skiforbundet (FIS) Lasse Ottesen.

– Eg høyrde om dei hadde nokre jobbtilbod. Eg var ganske rask på ballen, seier Riiber.

Berre ei veke seinare, er det allereie litt rart å sjå tilbake på den plutselege jobbsøkinga.

Det er nok ikkje min stoltaste augneblink, at eg hadde så lite trua, seier Riiber.

Han er litt flau over den kraftige reaksjonen. Men i botn ligg det ekte kjensler og tankar som han tek på største alvor.

Det eg driv med er veldig sårbart. Eg har vigd heile livet mitt til toppidretten. Eg føler at ting står og fell på om eg gjer det bra eller dårleg. Eg har ein familie eg skal forsørgje, så det er mykje kjensler som dukkar opp akkurat i den augneblinken, fortel han.

Lasse Ottesen

RENNSJEF: Lasse Ottesen.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Ottesen: – Så at det ikkje berre var tull

Overfor NRK stadfestar Ottesen at den største stjerna i kombinertsporten faktisk byrja jobbjakta førre veke.

Han nemnde at det var over. Så sa han: «Har du jobb til meg, Ottesen, så er eg open». Eg såg på det som ein litt humoristisk kommentar, men så også i ansiktet at det ikkje berre var tull, fortel rennsjefen.

Ottesen er klar på at Riiber har jobb hos FIS den dagen han ønskjer det. Enn så lenge har han derimot ingen større ønske enn at nordmannen held fram med å briljere i kombinertsporten.

Sånne ressursar ønskjer vi å knyte til oss. Vi får ta det om nokre år, så får vi ordne det.

Å ha ein som Jarl i systemet er veldig flott. Det er ekstremt imponerande, så får vi håpe skuldra held så lenge som mogleg, seier rennsjefen.

Har du møtt grisen Jarl Magnus Riiber?

Sportssjef i kombinert, Ivar Stuan, har invitert NRK sport til et besøk på grisegården hans. Der forteller han blant annet at han oppkaller noen av grisene etter kombinertløperene, da reagerer uttøver Jørgen Graabak.

Sportssjef i kombinert, Ivar Stuan, har invitert NRK sport til eit besøk på grisegarden hans. Der fortel han mellom anna at han kallar opp nokre av grisene etter kombinertløparane, då reagerer utøvar Jørgen Graabak.

Var mentalt ferdig med sesongen

Ei veke seinare held Riiber fast på at han seriøst vurderte å leggje skia på hylla.

Det var mykje kjensler. «No er eg ferdig», liksom. Eg felte nokre tårer då, fortel han.

Eg hadde ofra mykje dei siste månadene for å komme i form. Då det skjedde, kjende eg at det er håplaust å drive toppidrett når eg ikkje kan setje nedslag i hoppbakken ein gong. Eg var mentalt klar for at sesongen var over.

No er han i staden for verdscupleiar og klar for konkurransar på Lillehammer.

Både laurdag og søndag er det konkurransar for mennene, medan kvinnene er i aksjon fredag og laurdag.

Les også Vintersport 2023/2024: Program for langrenn, skiskyting, hopp, alpint, kombinert og skøyter

Flere av Norges største vinterstjerner jubler. Ragnhild Mowinckel (fra venstre), Halvor Egner Granerud, Jarl Magnus Riiber, Ingrid Landmark Tandrevold og Johannes Høsflot Klæbo

Planlegg operasjon

Riiber har lenge nummer éin i kombinert. Noko han også håpar å vere i åra som kjem. Men skuldra er og blir ei plage.

Han ønskjer å få sett av tid til å oppsøkje ein skulderekspert og kanskje få sett ein dato for operasjon. Ideelt sett skal ikkje det øydeleggje moglegheitene hans til å vinne verdscupen samanlagt, men heller ikkje spolere for mykje av oppladinga mot VM på heimebane i 2025.

Eg må heile tida vere obs på den skuldra, gjennom kvart einaste renn.

Kva tenkjer du om at det kan bli operasjon?

Det er nødvendig. Det er ikkje haldbart slik det er no. Eg kan ikkje komme til VM på heimebane, som kanskje blir det største eg får oppleve som utøvar, og vere i ein spurtduell der eg tenkjer på at skuldra ikkje kan gå ut av ledd, seier Riiber.

null
Spiller nå
Sjekk Ruuds sommerskille: – Noe av det raffeste jeg har sett 00:21
Neste

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal