Hopp til innhold

Knutsen mener media bygger Roma-kampen til en «høyrisikokamp»

Flere Bodø/Glimt-spillere kjente Roma-kampen i beina fortsatt. Men bråket har Kjetil Knutsen og spillerne lagt bak seg, hevder de.

Eliteserien fotball 2022: Sandefjord - Bodø/Glimt (1-2)

MØTER ROMA: Kjetil Knutsen sier han ikke har problemer med å møte José Mourinho, Nuno Santos og resten av Roma-gjengen igjen.

Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

– Bodø/Glimt er veldig gode til å debrife ting. Det har jeg gjort og gjort det sammen med spillerne. Vi må bli fort ferdig og gå videre. Jeg føler kampen i dag viser vi har håndtert det på en god måte, sier Knutsen til NRK.

Han mener at det blir viktig hvordan både Roma og Bodø/Glimt kommuniserer de neste dagene.

– Det er viktig at begge klubber opptrer smart nå. Media bygger dette opp til en høyrisikokamp, og det er utrolig synd. Sist vi spilte borte mot dem var det en fantastisk atmosfære med fantastisk hjemmepublikum og fantastisk bortepublikum, mener Glimt-treneren.

– Ingen problem med å møte dem

Det var etter 2-1-seieren mot Roma torsdag at det skal ha blitt svært ampert mellom Knutsen og Romas keepertrener Nuno Santos.

Knutsen og Bodø/Glimt hevder at Santos tok kvelertak på Knutsen i garderoben. Sistnevnte skal ha respondert med å legge Santos i bakken for å forsvare seg.

Dagen etter bråket besluttet Bodø/Glimt å anmelde Santos.

Les også Sier Knutsen la trener i bakken – Mourinho skal ha vært vitne

Bodø/Glimt

Men han har ingen problemer med å møte Santos, José Mourinho og resten av Roma.

– Jeg har ingen problem med å møte dem. Det spørsmålet må du stille til dem. Vi har ingen problem med det, men de er villig til å bruke alle verktøyene i skrinet sitt for å få resultater. Deres måte å jobbe på er så langt unna det jeg står for som leder. Jeg står fjellstøtt i forhold til dem. Jeg kunne møtt dem hvor som helst og når som helst. Ingen problem, sier bergenseren.

Fire dager før Bodø/Glimt drar til Roma for å kjempe om avansement i Serieligaen, får Kjetil Knutsen mer hodebry.

For til tross for seier, kan den ha kostet svært dyrt for gultrøyene.

Allerede før kampstart slet Brede Moe med en liten kjenning. Og en halvtime ut i kampen klarte han ikke mer, og måtte byttes ut.

Skadeproblemene stoppet ikke der. For Amahl Pellegrino måtte også sette seg ned og etter hvert gå av banen med skade.

– Småting

Dermed er det to spillere som trolig hadde startet mot Roma som nå kan gå glipp av oppgjøret.

– Det er småting, men nok til at de må byttes ut, sa Knutsen om skadene til Eurosport i pausen.

Eliteserien fotball 2022: Sandefjord - Bodø/Glimt

SKADE: Amahl Pellegrino kunne ikke fullføre kampen mot Sandefjord.

Foto: Trond R. Teigen / NTB

Glimt spilte fortsatt godt, til tross for de skadesmellene. Både Hugo Vetlesen og Victor Boniface hadde store sjanser som kunne endt med scoring.

Det var Boniface som satte inn 1-0 for Glimt tidlig i oppgjøret.

Da Glimt brant sjanser, var Sandefjord effektive. Deyver Vega satte inn 1-1 for Sandefjord etter et flott innlegg fra Aleksander Nilsson.

Men nordlendingene slo tilbake. Ulrik Saltnes fikk ballen seks-syv meter unna mål, og banket ballen i krysset.

Eliteserien fotball 2022: Sandefjord - Bodø/Glimt

VANT: Bodø/Glimt stakk av med seieren i Sandefjord.

Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

2-1 ble altså sluttresultatet i det som ble en sliteseier for Bodø/Glimt.

– En tung og vanskelig kamp for oss. Vi kommer ikke inn med perfekt energi, og vi sprudlet ikke. Heldigvis klarer vi å stå i det, og presterer godt nok til en fortjent seier, sier Saltnes til NRK.

Roma to ganger på én uke

I løpet av én uke skal de altså ha spilt mot Roma to ganger og mot Sandefjord. Saltnes innrømmer at han kjente torsdagens kamp i beina.

– Vi har en liten tropp og det er mange som har høy belastning. Det er sand på banen i dag, og det gjør det seigere enn kunstgresskamper, sier midtbanespilleren.

Marius Høibraaten mener at laget ikke har blitt nevneverdig preget av Roma-kampen.

– Det gikk helt fint. Vi snakket litt om det, og så la vi det bak oss. Det har ikke påvirket oss nevneverdig inn mot denne kampen her, sier Marius Høibraaten til NRK.

Han innrømmer at han gleder seg stort til å møte Roma på Stadio Olimpico. Men mottakelsen er han spent på.

– Den blir ikke hyggelig, tror jeg. Det blir nok bra buing. Det er noe vi må forvente når en slik situasjon oppstår, så vi må håndtere det på best mulig måte, sier han.

Les også Glimt-fansen lar seg ikke skremme: – Den gule dressen blir med til Roma

gule dressen

– Klubben har håndtert det eksemplarisk

Ulrik Saltnes håper at supporterne føler seg trygge når de drar til Italias hovedstad.

– Kanskje blir det ekstra ubehagelig for alle som reiser ned og er glad i Glimt. Det er det som er virkelig synd. De som drar med ungene og synes det er ekstra ubehagelig, sier Saltnes.

– Synes du klubben bør skvære opp med Roma?

– Jeg synes klubben har håndtert det eksemplarisk og gjort alt man kan gjøre. Så får man la de som skal jobbe med dette gjøre det.

Mens Glimt har levert en detaljert versjon av hvordan de opplevde episoden, har Roma levert en noe mindre detaljert pressemelding.

– AS Roma kunngjør at på torsdag kveld, på slutten av kampen, var klubbens ledere og noen medlemmer av det tekniske personalet inne på Aspmyra stadion til kl. 00.45, med det eneste formålet å levere til UEFA og de lokale myndighetene alle detaljer om hva som skjedde i området rundt garderobene etter kampen, skrev klubben.

Europa conference leauge 2022: Bodø/Glimt - AS Roma (2-1)

BRÅK: Både under og etter kampen skal det ha vært svært dårlig stemning mellom Roma- og Bodø/Glimt-trenere.

Foto: Mats Torbergsen / NTB

Tidligere fredag kom Bodø/Glimt med en pressemelding, der de hevdet at keepertrener Nuno Santos tok kvelertak på Knutsen.

– Klubben stoler fullt og helt på at Uefa og deres instanser skal finne ut med klarhet hvor ansvaret ligger for hendelsen som oppstod. Vi har allerede beskrevet og forklart i detaljer til alle relevante parter på stedet, skrev Roma videre.

Sportsnyheter

Kastet ut av landslaget etter dette intervjuet – får støtte av norsk profil

Like etter at Josef Alami ble svensk mester i taekwondo gikk han hardt ut mot landslagsledelsen i et direktesendt intervju med SVT. Det fikk alvorlige konsekvenser.

Siste nytt

  • VG: Bård Finne får to kampers karantene

    Branns Bård Finne må utebli fra klubbens to neste kamper etter at han ble utvist i 0-0-kampen borte mot KFUM Oslo i helgen.

    Det bekrefter Eirik Lindstrøm, leder av NFFs disiplinærutvalg til VG.

    – Dette opplevde vi som en grei sak. Verken mer eller mindre enn to kamper, sier Lindstrøm til avisen.

    Brann-spissen ble sendt i dusjen etter en høy fot mot KFUM-keeper Emil Ødegaard. En VAR-sjekk gjorde at det gule kortet til Finne ble omgjort til rødt. Dermed måtte han ta den tunge veien over fotgjengerfeltet i Ekebergveien og i garderoben etter en snau halvtime.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Ryerson hylles før storkamp: – Som en pitbull

    Komplimentene til Julian Ryerson satt løst da Borussia Dortmund-sjef Edin Terzic og Emre Can møtte pressen foran årets viktigste kamp mot Paris Saint-Germain.

    Onsdag spilles den første mesterligasemifinalen mot det franske storlaget. Den 27 år gamle lyngdølen er eneste gjenværende nordmann på herresiden i Champions League.

    – Han gjør jobben for laget og løser også trange situasjoner godt, sa Terzic.

    – Alle lag trenger en spiller som ham. Han sier ikke så mye og jobber bare hardt. Han er som en pitbull på banen, sa lagkamerat Emre Can. (NTB)

    Germany Soccer Bundesliga
    Foto: Sven Hoppe / AP
  • Trekker ikke Ingebrigtsen-boka: – Innholdet står seg

    Aschehoug gjør ingen endringer knyttet til salget av boka «Gjerts metode» etter at påtalemyndigheten har tatt ut tiltale mot Gjert Ingebrigtsen.

    Det bekrefter Jan Swensson, forlagssjef sakprosa på Aschehoug, til NRK.

    – Gjerts metode handler om trening, om sønnenes karrierer og om å prestere. Den handler om andre temaer enn det som er oppe i dag. Det foreligger ingen forhold som tilsier at vi skal trekke boka, skriver Swensson.

    Han legger til:

    – Innholdet i boka står seg uavhengig av det som nå har kommet fram.

    Gjert Ingebrigtsen ble mandag tiltalt for overtredelse av straffelovens paragraf 282, som gjelder mishandling i nære relasjoner. Han bestrider tiltalen.

    2k1aonjDqW0
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal