Hopp til innhold

Skademareritt ødelegger sesongstart: Dyrhaug dropper viktige renn

SJUSJØEN (NRK) Niklas Dyrhaug (31) trenger fortsatt tid til å bygge seg opp etter skademarerittet. Nå avskriver han seg selv fra de to første og viktige konkurransehelgene denne sesongen.

Dyrhaug

FÅR EN SKJEV START: Niklas Dyrhaug må stå over de første konkurransehelgene i VM-sesongen.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Dyrhaug og resten av allroundlandslaget, med enkelte utøvere fra sprintlandslaget, møter NRK på et Sjusjøen hvor snøforholdene kunne vært langt bedre.

Men for Dyrhaug har samlingen vært en opptur.

31-åringen har fått gjennomført sin første hardøkt sammen med lagkompisene etter å ha hatt en skulder ute av ledd, slitt med tanntrøbbel og en nesten avrevet muskel i en legg.

Da gjorde treningen med landslagskompisene godt og han sier det kjentes overraskende bra ut.

Men det store spørsmålet er når Dyrhaug får konkurrert igjen.

– Trenger tid

– Det vet jeg ikke helt nå. Men det blir ikke de første helgene, nei, sier landslagsprofilen, og sikter dermed til langrennsåpningen på Beitostølen neste uke – og verdenscupen i finske Kuusamo helgen etter.

– Jeg har nettopp kommet i gang og trent. Vi får se. Så håper jeg at jeg får trent bra og kroppen spiller på lag. Jeg håper jeg kommer meg fortere enn forventet, sier Dyrhaug og har følgende å si på spørsmål om han i det hele tatt blir å se i verdenscup før jul.

– Jeg vet ikke. Det viktigste for meg skjer etter jul. Så får jeg heller ligge i isolat her oppe og trene. Når jeg går skirenn har jeg planer om å gå fort. Da trenger jeg tid, sier Dyrhaug.

Nossum

VURDERER: Landslagstrener Eirik Myhr Nossum.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Han omtaler treningshøsten som en periode hvor han «ikke har fått trent» og at han må bruke «tid på å bygge seg opp igjen».

Dermed blir det ikke mye skirenn på denne tiden, men heller en anledning til å legge et skikkelig treningsgrunnlag for det som skjer etter jul.

Må få resultat

Planen har han lagt med allroundtrener Eirik Myhr Nossum. Treneren sier at han er glad Dyrhaug er tilbake, men at han ikke har noen spesielle forventninger til eleven på denne siden av jul.

– Men jeg har store forventninger til ham etter jul. Forhåpentligvis får han gjort en solid treningsjobb, det trenger han for å kjempe om VM-plass og edelt metall når VM kommer, sier Nossum.

– Går han verdenscup før jul?

– Det er en vurdering vi tar underveis hele tiden. Men jeg kommer ikke til å ta ham ut til verdenscup hvis han ikke er kroppslig klar for eller har noe resultat. Det viktigste for meg og Niklas er å få den kroppen hundre prosent i gjenge før vi slipper ham ut til ulvene i verdenscupen, sier allroundtreneren.

– Han har ikke noe valg

NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn mener Dyrhaug ikke har noe valg etter alt det han har vært gjennom.

– Han har mistet mye trening, det må han ta igjen. Først må han bli sterk, så må han få trent godt nok, deretter kan han konkurrerer, sier Bjørn.

– Derfor kommer Beitostølen og Kuusamo for tidlig. Men jeg vil tro han er tilbake i verdenscupen i desember, sier Bjørn.

Siste nytt

  • Tok 29 år gammel rekord fra Rodal

    21 år gamle Tobias Grønstad fra IK Tjalve satte lørdag norsk rekord på 600 meter. Den nye rekorden lyder på 1.15,22. Den tidligere rekorden var det OL-gullvinner på 800 meter fra 1996, Vebjørn Rodal, som hadde med tiden 1.15,29 helt tilbake i 1995.

    – Det er absolutt veldig gøy å ta en rekord fra en olympisk mester. Det er en god start å ta rekorden hans på 600 i hvert fall, så får vi se om jeg greier å knappe inn på tidene hans på 800 meter også, sier Grønstad til NRK.

    Løpet gikk av stabelen i Milano i Italia, og Grønstad løp hele løpet alene i front da haren trakk seg rett før start.

    – Jeg trener som oftest de 800-spesifikke øktene mine alene, så jeg er vant til å løpe alene. Men jeg ble litt overrasket over hvor lett det var.

    Nå planlegger Grønstad å løpe nok en 600 meter neste helg i et stevne i Tyskland, før han prøver seg på 800 meter om to uker. Det også i Tyskland.

    – Kanskje jeg skal greie å se 14-tallet hvis jeg får en hare i neste løp, sier Grønstad om sitt neste 600-løp om en ukes tid.

    Friidrett - Trond Mohn Games
    Foto: Geir Olsen / NTB
  • Vålerenga serieledere etter derby-seier

    Vålerenga har hatt en knallsterk start på sesongen og fortsatte den gode formen da de slo byrival Lyn 3-1 på hjemmebane lørdag. Dermed er Vålerenga à poeng med Rosenborg på toppen av tabellen i Toppserien.

    – Det er klasse. Derbyseier og vi viser hvem som er kongen, sier Vålerenga-kaptein Janni Thomsen til NRK etter kampen.

    Hjemmelaget styrte kampen fra start og tok ledelsen etter 36 minutter da Michaela Kovacs satte en retur enkelt i mål. Seks minutter senere doblet Tilde Lindwall ledelsen etter et innlegg fra Thea Bjelde.

    – Det er flott spill. Der går det fort og Lyn er sjanseløse, rett og slett, sa NRKs kommentator Patrick Steen Rowlands om Vålerengas 2-0-scoring.

    Like etter pause reduserte Lyn-spiller Selma Hernes til 1-2. Vålerenga holdt likevel unna og økte ledelsen på ny ved Ronja Arnesen etter 69 minutter.

    – Det var ekstremt gøy. Det var et etterlengtet mål, så det var deilig, sier Arnesen til NRK etter å ha scoret sitt første mål i Toppserien.

    Lyn hadde lite å komme med etter Vålerengas 3-1-scoring. I stedet skaffet Arnesen straffe for hjemmelaget, men den satte Karina Sævik langt over. Likevel holdt Vålerenga unna og de tre poengene ble værende på Valle.

  • Kane rundet 400 karrieremål – slo egen rekord med måldobbel

    Bayern Münchens spydspiss Harry Kane scoret lørdag sitt 42. mål i alle turneringer denne sesongen og rundet med det 400 mål gjennom seniorkarrieren.

    Kane gjorde to mål i Bayerns 2-1-seier over Eintracht Frankfurt på hjemmebane. Kanes tidligere målrekord i én og samme sesong var 41 for Tottenham i 2017/18-sesongen.

    Ifølge statistikktjenesten Opta har 30-åringen dermed scoret 400 mål i sin seniorkarriere for klubb og landslag.

    Den engelske angriperen har levert svært godt etter overgangen til Bayern i fjor sommer og scoret lørdag sitt 35. seriemål. Med tre kamper igjen jakter han Robert Lewandowskis Bundesliga-rekord på 41 scoringer.

    Leverkusen har allerede sikret seg ligatittelen, men Bayern skal om kort tid spille semifinale i mesterligaen mot Real Madrid. Lørdag fikk tyskerne en smell da midtbaneprofilen Konrad Laimer måtte forlate banen med en skade etter en snau halvtime.

    Bundesliga - Bayern Munich v Eintracht Frankfurt
    Foto: Angelika Warmuth / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal