Hopp til innhold

Mol og Sørum slo tilbake – her sikrer duoen EM-bronse

Det gikk ikke veien for sandvolleyballduoen Anders Mol (25) og Christian Sørum (26), som røk ut i semifinalen i München. Så slo de tilbake med bronse.

Det ble klart etter seier i strake sett over polakkene Michal Bryl og Bartosz Losiak (21-16, 21-17). Bronsekampen ble spilt et par timer etter at Mol og Sørum gikk på et uventet tap i semifinalen.

Mol og Sørum mot Polen

STERKEST: Christian Sørum (hoppende) og Anders Mol slo Michal Bryl og Bartosz Losiak i bronsekampen.

Foto: Ksenia Novikova / NRK

– Det var tungt. De ligger foran oss hele tiden og vi klarte ikke få taket på dem. I tiebreaket ligger vi bak og må kjempe for hvert poeng. Det er tungt, men de spiller en kjempegod kamp. Vi kommer til å ha mange stygge oppgjør med dem i fremtiden, sa Mol til NRK etter semifinalen.

Det var den svenske duoen David Åhman (20) og Jonatan Hellvig (20) som ble for sterke for de regjerende EM-, VM- og OL-vinnerne.

– Det er litt krampetendenser. Vi skal spille en kamp til, og forhåpentligvis tar vi medalje. Det er tungt å gå tomhent hjem, sa Mol før bronsen ble sikret.

EM Sandvolley 2022 i München

SEIRET: Den svenske duoen Jonatan Hellvig (t.v.) og David Åhman vant i semifinalen i München.

Foto: Lise Åserud / NTB

– Vår beste kamp noensinne

Svenskene er naturligvis mer fornøyde etter søndagens semfinale.

– Vårt første mål var å ta seg videre fra gruppen. Så vant vi neste kamp og neste kamp, og så kom vi hit, sier David Åhman.

– Det var kanskje vår beste kamp noensinne, sier Jonatan Hellvig.

Åhman sier til svenske SVT at de fortsatt ikke har kommer over skrellen.

– Jeg skjønner ikke hvordan vi lyktes. Vi spilte veldig bra, sier Åhman.

Avisen Expressen kaller seieren for «jätteskrell».

– Svensk sensasjon, skriver konkurrenten Aftonbladet.

Mol og Sørum vant andre sett i semifinalen, men de tapte altså første og siste. Mol har siden starten av mesterskapet slitt med sykdom, og han har hatt influensalignende symptomer i forkant av mesterskapet, med blant annet slimhoste.

God kontroll

Medaljekampen på Königsplatz hadde de god kontroll på. Nordmennene havnet under fra start, men slo umiddelbart tilbake og tvang fram en tidlig polsk timeout. Fra 5-3 var de aldri foran med mindre enn to poeng.

Andresettet gikk også uten store vansker for Mol/Sørum. Etter 4-3 holdt de på ledelsen helt inn.

De hadde kun én gang før møtt Bryl/Losiak. I slutten av mars i år ble det norsk seier etter tre sett i en verdenstourturnering i Mexico.

Anders Mol og Christian Sørum var inntil søndag tittelholdere i alle de store mesterskapene i sandvolleyball (OL, VM og EM), men trippelen er nå redusert til en dobbel. I juni ble de verdensmestere for første gang.

Sportsnyheter

Mistet det etter mareritt­minutter: – Har åpenbart et problem

Tre røde kort, straffespark og vakre scoringer. Kvartfinalen mellom Barcelona og PSG ble akkurat like ellevill som man kunne drømme om.

Siste nytt

 • Norge møter tittelforsvareren i G19-EM

  Norge skal opp mot regjerende mester Italia, Ukraina og vertsnasjon Nord-Irland i sommerens EM-sluttspill for G19-landslag i fotball.

  Det ble klart da gruppene ble trukket onsdag. Mesterskapet spilles fra 15. til 28. juli.

  Norge tok seg nylig til EM som en av sju puljevinnere i den avgjørende eliterunden. Som vertsnasjon blir Nord-Irland det åttende deltakerlaget.

  Gruppe A: Norge, Italia, Nord-Irland og Ukraina

  Gruppe B: Danmark, Frankrike, Spania og Tyrkia.

  Kampene spilles i Belfast og Larne. Mesterskapet fungerer også som kvalifisering til neste års U20-VM i Chile.

  I fjor tok Norge seg til semifinale i G19-EM under ledelse av Luis Pimenta, og i sommer er han sluttspillklar igjen med et nytt årskull. (NTB)

  Nypan
  Foto: Ole Martin Wold / NTB
 • Uno-X imponerte i storritt: – Hva skjer?

  Regn, snø og kulde gjorde at mennenes utgave av La Flèche Wallonne ble av det uvanlige slaget onsdag.

  Det tradisjonsrike rittet er kjent for den stupbratte avslutningen opp Mur de Huy, men grunnet været ble gruppen kraftig skallet av før avslutningen.

  I feltet satt de norske rytterne meget godt representert. Inn på de siste kilometerne satt Uno-X med fem ryttere godt plassert i en gruppe på rundt 30 ryttere, hvor også Visma-Lease a Bikes norske Johannes Staune-Mittet var med i front.

  – Hva skjer med Uno-X? Massivt overrepresentert med under 15 kilometer til mål. Imponerende!, skrev mangeårig sykkelkommentator for dansk TV 2, Dennis Ritter på X.

  – Hva enn Uno-X-rytterne hadde til frokost, så skal jeg ha det før mitt neste ritt, skrev sykkelprofilen Thomas De Gendt på X.

  Opp til mål var Tobias Halland Johannessen det antatt sterkeste norske kortet. 24-åringen var lenge med i kampen om en pallplass, men klarte ikke å svare da Stephen Williams gikk til med et par hundre meter til mål.

  Johannessen kjørte inn til en sterk sjetteplass i rittet og alle de syv Uno-X-rytterne endte blant de 42 beste. Staune-Mittet ble nummer 27.

  Fleche
  Foto: AFP
 • Casper Ruud videre i Barcelona

  Ruud brukte en time og 27 minutter på avansementet, men slet tidvis med å holde serven sin mot franske Alexandre Muller. Spesielt i det første settet var det dårlig uttelling på egen serve. Det som skilte spillerne var at Muller var enda svakere i servingen sin.

  Det første settet endte 6-3 til nordmannen, men inneholdt hele seks servebrudd – fire til Ruud og to til Muller.

  I det andre settet klarte Ruud å bryte til 3-1-ledelse. Han servet til 4-1 før Muller klarte å holde sin egen serve blank til 2-4-redusering. Da han skulle serve hjem kampen på stillingen 5-3 klarte Muller å bryte nordmannen serve igjen. 25-åringen fra Snarøya tok kampen etter å ha fått tre matchballer.

  Casper Ruud tok seg nylig til finale i Monte-Carlo Masters, men måte gi tapt for Stefanos Tsitsipas i strake sett.

  Ruud møter vinneren av oppgjøret mellom australske Jordan Thompson og spanske Jaume Munar i åttedelsfinalen. (NTB)

  Casper Ruud
  Foto: AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal