NRK Meny
Normal

Sjokkseier i Stavanger

Vegard Høidalen og Kjell Arne Gøranson sjokkerte de fleste da de slo det beste brasilianske laget i sandvolleyball torsdag.

Vegard Høidalen i aksjon i sandvolley-kampen i Stavanger.
Foto: Hansen, Alf Ove / SCANPIX

Sjokkseier

Hovedturneringens antatt dårligste lag slo til og knuste favorittene fra Brasil 2-1 i torsdagens første kamp i verdensserien i sandvolleyball i Stavanger.

Vegard Høidalen og Kjell Arne Gøranson var ranket som nummer 32 da de entret hovedbanen i Vågen torsdag formiddag klokka 10. På andre siden av nettet sto verdens beste sandvolleyballduo, Ricardo Santos og Emanuel Rego fra Brasil.

Etter et nærmest forventet tap 10-21 i første sett bestemte de norske gutta seg for å vise hvem som var på hjemmebane.

I andre sett lå nordmennene under 1-5 da de begynte innhentingen. Settet ble vunnet 21-17, og plutselig var det liv på de glissent besatte tribunene i gråværet.

Tredje settet ble en oppvisning i hvordan man irriterer brasilianere så intensivt at de begår grove feil igjen og igjen.

Norge fikk første matchball på stillingen 14-7 i tredje sett, men smashet ikke inn seieren før på 12-15.

Vant triller

Iver Horrem i aksjon i Stavanger
Foto: Hansen, Alf Ove / SCANPIX

Bjørn Maaseide og Iver Horrem vant også sin første kamp. De slo latviske Martins Plavins/Aleksanders Samoilovs 2-1 i sett i en jevn kamp.

De lå under i det første settet, men kom tilbake og vant 21-19. I det andre settet hadde Maaseide/Horrem tre matchballer, men klarte ikke inn noen av dem og tapte 25-23.

I det siste settet tok de norske gutta tilbake kontrollen og vant 15-13.

- Det var veldig deilig å vinne i comebacket på hjemmebane. Det ble litt nærvøst da vi ikke klarte å avgjøre i det andre settet, men vi tok oss sammen og drog seieren i land til slutt, sa Bjørn Maaseide til NRK etter kampen.

Klar sier

Det tredje norske paret ut torsdag, Jørre Kjemperud og Tarjei Skarlund fikk en forholdsvis enkel kamp mot Florian Gosch og Alexander Horst fra Østerrike.

Nordmennene vant i to strake sett med 21-17 og 21-16.

 Kampprogram 28.6:

1300: Nila Håkedal/Ingrid Tørlen vs Ana Paula Connelly/Leila Barros, Brasil

1400: Eydis Dalen/Kristine Wiig vs Sara Goller/Laura Ludwig, Tyskland

1500: Kathrine Maaseide/Susanne Glesnes vs Tamsin Barnett/Natalie Cook, Australia

1600: Vegard Høidalen/Kjell Gøranson vs Pablo Herrera/Raul Mesa, Spania

1700: Marcio Araujo/Fabio Luiz, Brasil vs Jason Lochead/Kirk Pitman, New Zealand

1800: Iver Horrem/Bjørn Maaseide vs Guilherm Deulofeu/Yannick Salvetti, Frankrike

1900: Jørre Kjemperud/Tarjei Skarlund vs Jian Li/Zhou Sun, Kina

Det oppgitte kampstart-tidspunktet er TIDLIGSTE start, det nøyaktige tidspunktet er avhengig av hvor lenge kampene i forkant varer

 

Siste nytt

 • Vidal tiltalt for vold

  Bayern München-stjernen Arturo Vidal er tiltalt for kroppskrenkelse etter en voldsepisode på en nattklubb i byen i fjor høst. Statsadvokaten i München opplyser at strafferammen for det Vidal er tiltalt for er fengsel i inntil 10 år.

  Vidal
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Lyon vann meisterligafinalen

  Med Ada Hegerberg på scoringslista vann Lyon meisterligafinalen med 4-1 mot tyske Wolfsburg. Med sitt eine mål blei Hegerberg tidenes toppscorar i turneringa med 15 mål. Wolfsburgs Caroline Graham Hansen måtte gå av i pausen grunna ei skade.

  Ada
  Foto: Efrem Lukatsky / AP
 • Citroën sparket Kris Meek

  Citroën har sparket den britiske rallyføreren Kris Meek for uforsvarlig kjøring etter en rekke avkjøringer i VM-runder den siste tiden. Nordiren har kjørt ut for ofte på grunn av at han kjører med uforsvarlig høy risiko, meldes det i en uttalelse.

  Kris Meeke
  Foto: TT NEWS AGENCY / REUTERS

Sendeplan

Kl. Program Kanal