Hopp til innhold

Sjokkseier i Stavanger

Vegard Høidalen og Kjell Arne Gøranson sjokkerte de fleste da de slo det beste brasilianske laget i sandvolleyball torsdag.

Vegard Høidalen i aksjon i sandvolley-kampen i Stavanger.
Foto: Hansen, Alf Ove / SCANPIX

Sjokkseier

Hovedturneringens antatt dårligste lag slo til og knuste favorittene fra Brasil 2-1 i torsdagens første kamp i verdensserien i sandvolleyball i Stavanger.

Vegard Høidalen og Kjell Arne Gøranson var ranket som nummer 32 da de entret hovedbanen i Vågen torsdag formiddag klokka 10. På andre siden av nettet sto verdens beste sandvolleyballduo, Ricardo Santos og Emanuel Rego fra Brasil.

Etter et nærmest forventet tap 10-21 i første sett bestemte de norske gutta seg for å vise hvem som var på hjemmebane.

I andre sett lå nordmennene under 1-5 da de begynte innhentingen. Settet ble vunnet 21-17, og plutselig var det liv på de glissent besatte tribunene i gråværet.

Tredje settet ble en oppvisning i hvordan man irriterer brasilianere så intensivt at de begår grove feil igjen og igjen.

Norge fikk første matchball på stillingen 14-7 i tredje sett, men smashet ikke inn seieren før på 12-15.

Vant triller

Iver Horrem i aksjon i Stavanger
Foto: Hansen, Alf Ove / SCANPIX

Bjørn Maaseide og Iver Horrem vant også sin første kamp. De slo latviske Martins Plavins/Aleksanders Samoilovs 2-1 i sett i en jevn kamp.

De lå under i det første settet, men kom tilbake og vant 21-19. I det andre settet hadde Maaseide/Horrem tre matchballer, men klarte ikke inn noen av dem og tapte 25-23.

I det siste settet tok de norske gutta tilbake kontrollen og vant 15-13.

- Det var veldig deilig å vinne i comebacket på hjemmebane. Det ble litt nærvøst da vi ikke klarte å avgjøre i det andre settet, men vi tok oss sammen og drog seieren i land til slutt, sa Bjørn Maaseide til NRK etter kampen.

Klar sier

Det tredje norske paret ut torsdag, Jørre Kjemperud og Tarjei Skarlund fikk en forholdsvis enkel kamp mot Florian Gosch og Alexander Horst fra Østerrike.

Nordmennene vant i to strake sett med 21-17 og 21-16.

 Kampprogram 28.6:

1300: Nila Håkedal/Ingrid Tørlen vs Ana Paula Connelly/Leila Barros, Brasil

1400: Eydis Dalen/Kristine Wiig vs Sara Goller/Laura Ludwig, Tyskland

1500: Kathrine Maaseide/Susanne Glesnes vs Tamsin Barnett/Natalie Cook, Australia

1600: Vegard Høidalen/Kjell Gøranson vs Pablo Herrera/Raul Mesa, Spania

1700: Marcio Araujo/Fabio Luiz, Brasil vs Jason Lochead/Kirk Pitman, New Zealand

1800: Iver Horrem/Bjørn Maaseide vs Guilherm Deulofeu/Yannick Salvetti, Frankrike

1900: Jørre Kjemperud/Tarjei Skarlund vs Jian Li/Zhou Sun, Kina

Det oppgitte kampstart-tidspunktet er TIDLIGSTE start, det nøyaktige tidspunktet er avhengig av hvor lenge kampene i forkant varer

 

Sportsnyheter

Haaland høgt

Haaland med fire mål (!) - blir hylla for ekstrem skåring

Erling Braut Haaland herja for Manchester City med fire mål mot Wolverhampton. Og det var spesielt eitt mål som tok pusten frå «alle».

Siste nytt

  • Rosenborg ydmyket av Brann

    Brann kjørte over Rosenborg fra start til slutt foran et fullsatt Brann Stadion. Det endte i raseri for Ole Sæter da han ble byttet ut og ga et kraftig slag i plastikken på innbytterbenken. Overkjøringen fra hjemmelaget stoppet ikke før det sto 3–0.

    – Det er slik vi skal spille. Når det kommer et lag som også har lyst til å spille, så blir det en bra fotballkamp, sier Niklas Castro til TV 2 rett etter kampslutt med et lurt smil om munnen.

    Med det sørget Brann for tabelltopp med ett poeng foran Bodø/Glimt og Molde, med henholdsvis to og én kamp mer spilt. Rosenborg på sin side mistet litt av kontakten med toppen av Eliteserien, de er nå på 5. plass og er fem poeng bak Brann.

    Det skulle ikke ta mer enn 3 minutter før Ole Didrik Blomberg fant veien til nettmaskene. På grasiøst vis feiret han med en baklengs salto i solskinnet.

    Deretter sørget Aune Heggebø for å doble ledelsen og Niklas Castro toppet kransekaken med sin 3-0-scoring.

    – Nå rakner Rosenborg, var den korte oppsummeringen fra Øyvind Alsaker.

    Football, Eliteserien, Brann - Rosenborg
    Foto: BILDBYRÅN
  • Ivanovic herjet – sikret LSK-seier med to mål

    Den serbiske landslagsspilleren Miljana Ivanovic ble den store helten for LSK kvinner hjemme mot Kolbotn lørdag. Hun scoret begge målene for vertene i 2-1-seieren.

    – Avslutningen hennes er iskald. Hun avgjør det hele, sa NRK-ekspert Carl-Erik Torp om matchvinnermålet som kom i det 84. minutt.

    Etter matchvinnerscoringenpådro Ivanovic seg en ordentlig smell og ropte mot benken. Hun klarte likevel å fullføre kampen og kunne derfor juble for seieren med lagvenninnene.

    LSK Kvinner har vunnet sine tre siste hjemmekamper.

    Etter lørdagens kamp er LSK Kvinner på tredjeplass på tabellen med tolv poeng, mens Kolbotn er nummer åtte med tre poeng.

  • Berge og Burnley på vei ned etter stortap

    Håpet om fornyet Premier League-kontrakt svinner for Sander Berge og hans Burnley, som lørdag tapte 1-4 hjemme for Newcastle.

    Samtidig tok Nottingham Forest et kjempesteg mot ny kontrakt ved å slå allerede fortapte Sheffield United 3-1 på bortebane. Callum Hudson-Odoi ble stor helt med to mål.

    (NTB)

    Premier League - Burnley v Newcastle United
    Foto: Jason Cairnduff / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal