NRK Meny
Normal

Sjefen om keeperspillet: – Det holder ikke

RIO DE JANEIRO (NRK): Thorir Hergeirsson er nådeløs i sin vurdering av det norske forsvarsspillet mot Brasil. Mest kritikk for målvaktene.

Grimsbø

SKUTT I SENK: For mange brasilianske baller snek seg forbi Kari Aalvik Grimsbø.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Norge-Brasil 28-31

– Jeg hadde håpet – og trodde – vi skulle være tettere bakover. Det inkluderer hele fjøla. Målvaktene bakerst. 23-24 prosent redninger, det holder ikke. Og forsvaret holder ikke. Vi klarer ikke å ta den siste taklingen.

Landslagssjefen snakker litt stikkordsvis når han oppsummerer 31-28-tapet mot Brasil. Men Thorir Hergeirssons dom er ikke til å misforstå. Verken forsvarsspillet eller keeperspillet holdt mål.

Og hardest rammes keeperne. Det vil si Kari Aalvik Grimsbø, som sto det meste av kampen, og Katrine Lunde.

– Normalt mener jeg de vil være på noen flere skudd, og det ville ha hjulpet i dag. Da hadde vi kanskje sett 24-25 baklengs, sier Hergeirsson.

Grimsbø: – Fant aldri rytmen

Man trenger ikke være spesielt god i matte for å skjønne at det ville ført til et motsatt utfall av kampen, all den tid Norge scoret 28 mål.

Ifølge den offisielle statistikken, som ikke alltid er helt presis, hadde Grimsbø bare en redningsprosent på 21. Det tilsvarende tallet for Lunde var 20.

Grimsbø gjør ingen forsøk på å fraskrive seg ansvaret.

– Jeg fant aldri helt rytmen og flyten i mitt eget spill. Da står man og kjemper, og når man tenker for mye, går det dessverre litt for sakte, sier Grimsbø, som hadde håpet å vokse seg inn i kampen etter pausepraten.

– Hvis jeg fikk litt mer hjelp av forsvaret og fikk satt mine ting på plass i pausen, så hadde jeg stor tro på å få satt det bedre i andre omgangen, sier hun.

Thorir Hergeirsson

NYTTELØST: Det hjalp ikke at Thorir Hergeirsson kommanderte fra benken. Det norske forsvarsspillet lignet på en sveitserost gjennom hele åpningskampen.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Irriterer meg

Men det var ingen hjelp å få.

– Vi er med og kontrollerer dem ganske lenge i angrepene, og så slipper vi på den siste taklingen. De spiller disiplinert og metodisk – og vi detter ut av takten og blir hengende etter, fastslår Hergeirsson.

– Er du skuffet over at dere ikke får skjerpet forsvaret i løpet av kampen?

– Ja, det er det som irriterer meg, at vi ikke klarer å snøre igjen sekken. Men det får vi jobbe godt med i dag og i morgen, og komme bedre rustet til neste kamp, sier han til NRK.

– Alarmerende

Neste kamp er mandag. Mot Spania. En ny vanskelig motstander.

Og da må i hvert fall én ting bli mye bedre – overtallsspillet. Mot Brasil klarte ikke Norge å utnytte de mange brasilianske utvisningene. Snarere tvert imot.

– Det som er mest alarmerende, er at de scorer masse mål på fem mot seks-spill. Det liker jeg dårlig.

– Er det det verste med denne kampen?

– Ja. Det er der vi har mest å hente, understreker Thorir Hergeirsson.

Siste nytt

 • Barcelona har luke

  Barcelona cruiset inn til 4-0-seier hjemme mot Deportivo La Coruña søndag. Luis Suárez og Paulinho ble begge tomålsscorere for den spanske La Liga-lederen. De leder med seks poeng på Atletico Madrid.

  Luis Suárez
  Foto: Stanley Chou / Getty Images
 • Fossum i ellevill Bundesliga-kamp

  Iver Fossum startet sin første kamp siden 21. oktober, og spilte samtlige minutter for Hannover i 4-4-festen mot Leverkusen i Bundesliga. Julian Korb sikret poengdeling sju minutter før slutt.

  Foto: Peter Steffen / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal