Hopp til innhold

Sjåstad Christiansen slakter egen sesongstart – frykter verdenscupplassen ryker

ANNECY/OSLO (NRK): Sesongens beste individuelle prestasjon i verdenscupen er en 22. plass. Nå frykter Vetle Sjåstad Christiansen at han ikke får gå de gjeveste konkurransene.

jhQ36CpJYkk

HAR SLITT: Det har ikke stemt for Vetle Sjåstad Christiansen så langt denne sesongen.

Foto: Terje Bendiksby

– Den har vært begredelig rett og slett. Det har vært mange dårlige prestasjoner fra min side. Jeg vet at jeg må skjerpe meg for å henge med de andre og få være med videre. Det er sånn toppidretten er, den er brutal og ærlig, og det er derfor vi både hater og elsker skiskyting, sier Christiansen om sin sesongstart til NRK.

For med unntak av tredjeplassen på åpningsdistansen i Østersund, singel blandet stafett med Marte Olsbu Røiseland, har ikke Christiansen fått det til.

– Det har blitt en del skjenneprekener fra Siegfried Mazet, for å si det sånn. Han har sagt «i morgen eller aldri, Vetle», så det bør bli fult hus snart, forteller Christiansen.

– Har ikke klippekort

Tre, én, to og fem. Det er antallet bom Christiansen har skutt på fire første individuelle konkurransene. Det har resultert i plasseringene: 45,31,22 og 31.

JrjxCylpSL0

MÅ HEVE SEG: Mazet er klar på at Christiansen må heve seg på skytebanen.

Foto: Lise Åserud

– Med dårlige resultater så har man ikke et klippekort på laget, det er jeg fullstendig klar over. Det er litt deilig og, det er sånn det skal være, at det banker på gutter bakfra. Så det må presteres, sier skiskytteren.

Og akkurat det har han fått beskjed om av landslagstrener Siegfried Mazet også.

– Jeg har ikke kjeftet på ham, det er mulig han opplevde det slik, men både jeg og han forventer mer. For han har aldri før vært så sterk på skyting i løpet av sommeren, forteller landslagstreneren til NRK.

Og franskmannen er klar på at Christiansen frykt for å miste plassen, er reell.

– Hvis denne perioden med dårlig skyting fortsetter over en lengre periode, så kan det skje. Samtidig er det slik at når vi sender utøvere fra elitelaget til IBU-cup, så er det noen som tror at det er en straff. Det er det ikke. Det er for at man skal ta ett steg tilbake, og bygge seg opp igjen, forteller Mazet.

Vetle Sjåstad Christiansen

SEIER: Christiansen tok i fjor sin aller første verdenscupseier under sprinten i Soldier Hollow.

Foto: Hanne Skjellum Mueller / NRK

– Jeg kom litt skjevt ut

For mens elitelaget reiser rundt på verdenscup, går andre løpere bra i IBU-cupen. Blant annet ble Lars Helge Birkeland, senest i dag, nummer tre.

Men allerede torsdag får Christiansen en ny sjanse, når skiskyttersirkuset inntar Frankrike og Annecy. Og skiskytteren tror han vet grunnen til at det har sviktet på standplass.

x1hBc8lmH9A

STANDPLASS: Spesielt på standplass har det vært kant ut for Christiansen.

Foto: Fredrik Hagen

– Jeg føler jeg kom litt dårlig i gang i år da jeg ble syk rundt siste samling og åpningsrennet. Da fikk jeg kanskje ikke like mange hardøkter med skyting og gjennomkjøringer som jeg burde ha hatt, forteller han.

Mazet som tidligere var landslagstrener for Martin Fourcade og det franske laget. Tror Christiansen mister fokus på arbeidsoppgaver.

– Du vet at du kan gjøre det, men du klarer det ikke. Du tenker på pallen, men med den forventningen, er du to skritt foran det du egentlig gjør. Det viktige for han er å omme seg tilbake i nuet, og tenke på avtrekkeren og sikte. Pallen er en konsekvens av det du gjør akkurat nå, forklarer franskmannen.

  • Skiskytterherrene går torsdag sprint i Annecy, den kan du følge på NRK 1 fra klokken 14.10.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal