Silje Opseth feilaktig kåret til vinner i Raw Air etter gedigen regnefeil

Silje Opseth jublet over sin første verdenscupseier i Raw Air. Men det viste seg at det hele var en regnefeil av FIS. Det var egentlig Maren Lundby som hadde vunnet.

Her får Silje Opseth vite at hun ikke vant likevel (Foto: Roy Pettersen)

– Det gikk fra å være de beste minuttene i mitt liv til å bli de verste, sier Opseth til NRK.

Det viste seg nemlig at Maren Lundby nemlig ikke hadde fått de kompensasjonspoengene hun hadde krav på for lavere avsats. I en pressemelding fra FIS legges feilen på det de kaller en «data error».

Opseth ble først utropt til vinner, 5,2 poeng foran Lundby etter et hopp på 134 meter i finaleomgangen. Senere kom en ny utgave av resultatet. Etter nye utregninger viste resultatlisten nå sju tideler i favør av Lundby.

– Det er litt kjipt akkurat nå, sa en gråtende Silje Opseth, som bare kort tid tidligere hadde jublet over sin aller første verdenscupseier.

– Jeg unner Maren seieren, for all del. Det hadde vært mye bedre om jeg hadde fått vite det med en gang. Da hadde jeg gledet meg over karrierebeste.

– Men jeg er veldig glad det er Maren og ikke noen andre, legger hun til.

Johan Remen Evensen er nrks ekspertkommentator i hopp og er tilstede under hele hoppuka.

NRKs hoppekspert Johan Remen Evensen.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

– Tidenes blemmer

Det var hektisk møtevirksomhet etter hopprennet i Lillehammer. Etter hvert ble det klart at Silje Opseth ikke var den riktige vinneren, som alle trodde, men at det var Maren Lundby som egentlig vant konkurransen.

Etter en times ventetid kunne mediesjef Horst Nilgen i Det internasjonale Skiforbundet (FIS) bekrefte at resultatlisten var blitt endret.

– Det er det verste jeg har vært med på i mitt liv, sier Opseth om det å vente på avgjørelsen.

NRKs hoppekspert Johan Remen Evensen er rasende over det som har skjedd.

– Det er en av tidenes blemmer i hopphistorien, om ikke den aller største. Jeg har aldri hørt om at det har blitt regnet feil på denne måten og at det har fått slike utslag. Det er krise for Silje og Maren, og det er krise for FIS og hele produktet, sier han.

– Tror det er en spøk

Maren Lundby forteller at mistanken om at det var en feil dukket opp en stund etter rennet.

– Du tror det er en spøk. Jeg vet ikke hvordan jeg skal få trøstet Silje nok. Det er vanskelig å glede seg over en seier når det blir på denne måten, sier hun.

Silje Opseth jublet tidligere på dagen over at hun og Maren Lundby hadde sikret dobbelt norsk i hoppbakken.

– Jeg har det veldig, veldig bra. Jeg var ganske sikker på at Maren skulle ta seieren og trodde jeg skulle bli nummer to, sa hun da.

Opseth dro til med hele 138,5 meter i førsteomgangen.

For jentene gjenstår bare rennet i Granåsen i Raw Air. Gutta skal også hoppe i Vikersund. Både i Granåsen og Vikersund skal det hoppes for tomme tribuner.

Siste nytt

 • Agüero sa unnskyld etter pinlig bom

  Sergio Agüero har fått kritikk for straffebommen mot Chelsea. Han forsøkte å lobbe straffen, men Chelsea-keeperen sto på streken og reddet.

  Agüero la lørdag kveld ut en unnskyldning på Twitter.

  – Unnskyld til lagkamerater, støtteapparat og tilhengere for at jeg bommet. Det var en dårlig vurdering og jeg tar alt ansvar, skriver spissen.

  Laster Twitter-innhold
 • Mesterligahåpet lever for Liverpool

  Med 2-0 seier over Southampton, sikret Liverpool særs viktige poeng. Sadio Mané scoret etter en drøy halvtime for vertene. Det så lenge ut til å bli kampens eneste mål, før Thiago Alcantara la på til 2-0 på overtid.

  At både Leicester og Tottenham avga poeng denne runden er også gode nyheter for Liverpool, som nå ligger på sjetteplass med 57 poeng. De rødkledde har også én kamp mindre spilt enn Spurs. Likevel er det fremdeles seks poeng opp til Leicester på mesterligaplass.

  Liverpool har nå fire kamper igjen. Borte mot Manchester United, West Bromwich og Burnley, før de avslutter Premier League-sesongen hjemme mot Crystal Palace.

  Thiago og Sadio Mané under kampen mot Southampton 08.05.21.
  Foto: Phil Noble / AFP
 • Nok et semifinaletap for Ruud

  Italienske Matteo Berrettini ble hakket for sterk for Norges tennisstjerne og vant med sifrene 6-4, 6-4. I sin tredje strake semifinale på ATP-1000-nivå, ble det også det tredje tapet. Det betyr at det er Berrettini som møter Alexander Zverev i finalen i Madrid.

  – Det er som det er. Vi må akseptere tap, det er ikke noe å gjøre med det. Jeg synes at Berrettini servet fantastisk bra i dag, sa pappa og trener Christian Ruud til Eurosport etter kampen.

  Ruud må derfor vente videre på sin første Masters-finale. Tidligere har han kommet til kort i semifinaler mot verdensstjernene Novak Djokovic (Roma, 2020) og Andrej Rublev (Monte Carlo, 2021).

  Ruud servet noe svakere enn han har gjort tidligere i turneringen. I tillegg fikk han flere bruddballer mot seg. Før semifinalen hadde han kun fått én bruddball mot seg i hele turneringen. Men tross tap i semifinalen, har det vært en sterk turnering av Ruud.

  – Vi kan ikke være skuffet, det har vært mye bra tennis. Jeg tror Berrettini spiller opp mot sitt aller beste i dag, sier pappa Ruud til Eurosport.

  Spain Tennis. Casper Ruud.
  Foto: Paul White / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal