Sheriff Tiraspol sjokkerer i mesterligaen – slo Real Madrid

Lille Sheriff Tiraspol kommer fra en stat som ikke er internasjonalt anerkjent. Tirsdag slo de sensasjonelt Real Madrid i mesterligaen og leder nå den tøffe gruppe D.

SJOKKLEDELSE: Jasurbek Yakhshiboev scoret for Sheriff Tiraspol i første omgang mot Real Madrid.

Det så ikke ut som de trodde det faktisk hadde skjedd. 25 minutter var spilt på Santiago Bernabéu da Jasurbek Yakhshiboev sendte gjestene i ledelsen.

En angrepsspiller som, ifølge Transfermarkt, er verdt 5 millioner kroner – omtrent like mye som Real-stjernen Eden Hazard tjener i uka.

Euforien hos spilleren fra Usbekistan var synlig.

– Mildt sagt sjokkerende. De er ranket rett over Molde, så er det jo som om et norsk lag skulle ledet der, sier NRK-ekspert Carl Erik Torp.

Ikke anerkjent som stat

Sheriff Tiraspol er en klubb som tilhører den moldovske regionen Transnistria, men som opererer som en selvstendig stat selv om den ikke er internasjonalt anerkjent. Regionen består av en lang og smal landstripe på østsiden av elva Dnestr mot Ukraina.

Jasurbek Yakhshiboev

GLEDE: Jasurbek Yakhshiboev feirer som seg hør og bør mesterligascoringen etter 25 minutter.

Foto: JAVIER SORIANO / AFP

Laget markerte seg allerede i første runde av mesterligaen, da de slo Sjakhtar Donetsk 2–0.

Likevel var det nok ikke så mange som trodde ledelsen skulle holde mot Real Madrid – som har vunnet mesterligaen hele 13 ganger. Men det var spilt hele 65 minutter før hjemmelaget utlignet, da Karim Benzema scoret fra straffemerket.

Åtte minutter senere satte Sheriff Tiraspol ballen i nettet igjen, men etter en VAR-sjekk, ble det avblåst for offside. Men det var ikke over.

Spesiell historie

Ifølge New York Times ble klubben startet på 90-tallet, etter løsrivelsen fra Sovjetunionen, av to tidligere KBK-agenter. De har hele 19 seriemesterskap på CV-en, og mens motstanderne i Moldova spiller på småbaner, har de en storstadion i millionklassen. Storavisen skriver at Sheriff er synlig i hele området, på alt fra matbutikker til TV-stasjoner.

Moldova er et av Europas fattigste land, men Sheriff har penger og råd til å lønne utenlandske fotballspillere. Laget hadde ingen spillere fra Moldova i startoppstillingen tirsdag, men fra land som Brasil, Hellas og Ghana.

– I Tiraspol er alt kontrollert av dette selskapet. Det er Sheriff-butikker og bensinstasjoner. Fotballklubben er som et barn matet av hele separatist-området, sier den moldovske journalisten Ion Alba til New York Times.

Laster Twitter-innhold

Sensasjonen i det 90. minutt

Men laget har aldri tidligere spilt i mesterligaen. De tok seg videre etter at de overraskende slo ut blant annet Dinamo Zagreb i kvalifiseringen.

Sheriff Tiraspol

SENSASJON: Sheriffs spillere har mye å juble for så langt i mesterligaen.

Foto: JAVIER SORIANO / AFP

Og i kampens siste ordinære minutt avgjorde en spiller fra Luxemburg. Sebastien Thills perlescoring sendte gjestene tilbake i ledelsen, og sensasjonen var et faktum.

– Dette er en av de villeste prestasjonene var en underdog i mesterligaen noen gang, sa Viasats kommentator Robin Grov.

Sheriff leder sensasjonelt gruppe D med seks poeng, foran Real Madrid, Inter og Shakthar. De to sistnevnte spilte 0-0 tirsdag.

HELT: Sebastien Thills ble den store helten med denne scoringen like før slutt.

Siste nytt

 • Viktig Barcelona-seier

  Philippe Coutinho satte inn det siste målet da Barcelona slo Valencia 3-1 i La Liga søndag kveld. José Gayà sendte gjestene i en tidlig ledelse på Nou Camp, men Ansu Fati brakte raskt balanse i regnskapet – før Memphis Depay sendte Barca i ledelsen fra straffemerket.

  Dermed tok Barcelona en viktig seier etter en uvanlig svak start på sesongen.

  y-a5aa9cieA
  Foto: LLUIS GENE / AFP
 • Håndballpresidenten fikk korona

  Håndballpresident Kåre Geir Lio har fått korona i etterkant av håndballjentenes landskamper, skriver VG. Bærum kommune opplyser søndag kveld til at det er minst 32 smittede etter at Norge og Slovenia møttes i Nadderud Arena 7. oktober med 1526 tilskuere til stede, opplyser avisen, ifølge NTB.

  jZArKDEu_ng
  Foto: Aleksandar Djorovic / NTB
 • Sikret viktig Brann-poeng

  I kampen ingen kunne tape i bunnstriden i Eliteserien så det lenge ut til at Stabæk skulle vinne 1-0. Så dukket Kasper Skaanes opp på overtid og sørget for 1-1, melder NTB.

  Ett poeng gjør at Brann fortsatt ligger på kvalikplass, nå med 19 poeng. Stabæk er poenget bak, men tre foran Mjøndalen, som tapte hele 0-7 for Haugesund. Alle de tre lagene har åtte kamper igjen å spille.

  cFE6RCViJQQ
  Foto: Marit Hommedal / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal