Hopp til innhold

Luke Shaw av banen med oksygenmaske etter skrekkskade

Manchester United-talentet Luke Shaw (20) ble grusomt hardt taklet og måtte forlate banen på båre.

Luke Shaw ble stygt skadet
Foto: Peter Dejong / Ap

Laster innhold, vennligst vent..

Det var kun spilt drøyt fjorten minutter av oppgjøret mellom PSV Eindhoven og Manchester United da 20 år gamle Luke Shaw satte fart og kom seg gjennom forsvaret til PSV.

PSV Eindhoven v Manchester United

STYGG TAKLING: PSVs Héctor Moreno feller Manchester Uniteds Luke Shaw.

Foto: Michael Kooren / Reuters

Stortalentet førte elegant med seg ballen, men ble stygt taklet av Héctor Moreno i PSV-forsvaret. Det så ut som at leggbeinet ble brekt tvers av og Shaw ble liggende lenge på banen å vri seg i smerter.

Det medisinske apparet kom raskt på banen og Shaw fikk lenge behandling ute på matta.

Etter nesten ti minutter behandling ute på banen, ble Shaw båret av banen med oksygenmaske.

Han ble sendt umiddelbart til sykehus for undersøkelser, og Manchester United bekreftet tirsdag kveld at det dreier seg om et dobbelt beinbrudd.

United tapte 2-1 borte mot PSV, men det blir nok Luke Shaws beinbrudd som blir best husket. Bilder med tillatelse fra Viasat.

Video med tillatelse fra Viasat.

Ingen straff på Moreno

Det har vakt reaksjoner at Hector Morenos takling fikk noen konsekvenser. Det var tydelig at han selv var fortvilet etter taklingene og skjulte ansiktet i hendene da han fikk se Shaws skade.

Laster Twitter-innhold

Mexicanske Moreno brakk selv foten under VM-kampen mot Nederland i 2014.

Han sørget for at PSV utlignet like før pause i kampen, etter at Memphis Deapy hadde gitt Manchester United ledelsen. Depay leverte et kunstmål mot klubben han ble solgt fra i sommer.

Senere scoret Luciano Narsingh på en nydelig kontring for PSV, og sørget for at det blir en meget tung flytur hjem til Manchester for United-spillerne.

Laster Twitter-innhold

Sportsnyheter

John Arne Riise fikk muligheten på straffe.

John Arne Riise fikk strekk – så scoret han i comebacket

Etter seks år som fotballpensjonist, er Liverpool-legenden med den fryktinngytende venstrefoten tilbake som spiller. Nå på norsk nivå seks.

Siste nytt

 • Passerte milepæl i billettsalget til VM

  Det er solgt over én million billetter til sommerens fotball-VM for kvinner i Australia og New Zealand.

  Det ligger dermed an til å bli det mest besøkte idrettsarrangementet for kvinner gjennom tidene. Tallene fra VM i Frankrike i 2019 ble passert da Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) kom med en oppdatering på billettsalget i en pressemelding fredag.

  Der opplyser de at de har solgt 1.032.884 billetter til sommerens verdensmesterskap.

  – Momentumet bygger seg opp i vertslandene og over hele verden. Jeg ser fram til å se dere, sier Fifa-president Gianni Infantino i en uttalelse.

  VM sparkes i gang i Auckland der Norge spiller mot vertsnasjon New Zealand 20. juli. (NTB)

  Trening for kvinnelandslaget i fotball
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Finsk millardær vil kjøpe Inter: – Definitivt interessert

  Den finske milliardæren Thomas Zilliacus var interessert i å kjøpe Manchester United, men trakk seg fra budrunden. Nå har han siktet seg inn på Mesterliga-finalist Inter.

  – Jeg er definitivt interessert i Inter, sier Zilliacus til den finske avisen Ilta-Sanomat, gjengitt av Aftonbladet.

  Lørdag spiller Inter Mesterliga-finalen mot Manchester City.

  Kinesiske Suning Holdings Group eier Inter i dag, men klubben har slitt økonomisk i en årrekke og nå skal Steven Zhang, eiergruppens frontfigur, være åpen for å selge.

  – Jeg har noen ideer rundt dette, men det gagner egentlig ingen av partene at jeg prater om det offentlig. Men jeg er så absolutt interessert, sier Zilliacus.

  Han var med i budrunden om Manchester United, men trakk seg før den tredje runden. Han slaktet klubbens nåværende eiere, Glazer-familien, og kalte hele prosessen «en farse».

  Serie A - Torino v Inter Milan
  Foto: MASSIMO PINCA / Reuters
 • Italia og Uruguay til finalen i U20-VM

  Natt til fredag norsk tid kjempet Italias unge og lovende seg til en 2-1-seier over Sør-Korea i U20-VM. I finalen møter de Uruguay.

  Søramerikanerne slo Israel 1-0 i sin semifinale sent torsdag kveld.

  Begge lag jakter sin første tittel i mesterskapet. Uruguay har vært i finalen to ganger, men tapt begge. Italienerne har en 3. plass som sitt beste resultat i mesterskapet.

  Denne gangen setter de sin lit til Chelsea-talentet Cesare Casadei, som er U20-VMs toppscorer med syv mål så langt. Han scoret også i semifinalen.

  I forrige utgave av mesterskapet, i 2019, ble Erling Braut Haaland toppscorer med ni mål. Alle ni kom i en 12-0-seier over Honduras, men Norge ble slått ut i gruppespillet.

  Ukraina er regjerende mester i U20-VM, mens Argentina er den mest suksessfulle nasjonen. De har vunnet mesterskapet seks ganger.

  Cesare Casadei
  Foto: JUAN MABROMATA / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste