Shaqiri-dobbel da Liverpool sikret tabelltopp mot erkerivalen

Manchester United-krisen fortsetter etter et forsmedelig 3–1 tap mot Liverpool søndag.

SOCCER-ENGLAND-LIV-MUN/

Xherdan Shaqiri scoret to ganger mot Manchester United.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Det er alltid noe spesielt når Liverpool møter Manchester United. Søndag møttes de to erkerivalene igjen, i en kamp som betydde mye for begge lag, men på hver sin måte.

Liverpool kunne overta tabelltopp med seier. United måtte vinne for ikke å ligge tosifret antall poeng bak fjerdeplassen.

Og det gikk som det stort sett har gått denne sesongen: United slet, mens Liverpool sikret tre poeng.

Se målene nederst i saken!

Tabbe av Alison

Det var Liverpool som fikk den beste starten på kampen. De presset fra start, og United hadde nok med å forsvare seg.

Til slutt fikk også Liverpool det første målet. Fabinho fikk ballen omtrent midt på Manchesters banehalvdel og slo den perfekt i bakrom. Der fikk Sadio Mané tatt ned ballen på mesterlig vis. En demping på brystet og en avslutning på hel volley senere, var det hjemmelaget som var i føringen.

Men det tok ikke lang tid før United utlignet. Lukaku ble spilt fri ute på kanten og slo ballen inn foran mål. Der inne hadde Liverpools keeper, Alisson, egentlig en enkel jobb med å legge seg ned og få kontroll på kula. Men da brasilianeren kastet seg, mistet han ballen.

Uniteds Jesse Lingard kunne dermed sette ballen enkelt i mål.

Shaqiri-dobbel avgjorde

SOCCER-ENGLAND-LIV-MUN/

José Mourinho gikk på sitt femte serietap til nå denne sesongen.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Etter pause var kambildet mye av det samme som før. Liverpool hadde mest ball. Begge lag hadde muligheter, men det var Liverpool som var klart best og som hadde marginene på sin side.

Mot slutten av kampen, viste sjansestatistikken 36-6 til Liverpool.

Etter drøyt 70 minutter spilt, slo Mané inn fra siden. Ballen gikk via noen United-forsvarer og trillet utover i sekstenmeteren. Der dukket innbytter Xherdan Shaqiri opp. Sveitseren skjøt og ballen gikk via en United-spiller og tverrliggeren før den gikk i mål.

Kun noen minutter senere dukket samme mann opp igjen. Nok en gang skjøt han fra rett innenfor sekstenmeteren. Nok en gang gikk ballen via en United-forsvarer. Nok en gang gikk ballen i mål.

Nok en gang vant Liverpool, som altså leder Premier League etter 17 spilte kamper.

Nok en gang tapte United, som ligger på sjetteplass, 19 poeng bak Merseyside-klubben.

Bilder fra TV 2 Sport Premium.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Agüero sa unnskyld etter pinlig bom

  Sergio Agüero har fått kritikk for straffebommen mot Chelsea. Han forsøkte å lobbe straffen, men Chelsea-keeperen sto på streken og reddet.

  Agüero la lørdag kveld ut en unnskyldning på Twitter.

  – Unnskyld til lagkamerater, støtteapparat og tilhengere for at jeg bommet. Det var en dårlig vurdering og jeg tar alt ansvar, skriver spissen.

  Laster Twitter-innhold
 • Mesterligahåpet lever for Liverpool

  Med 2-0 seier over Southampton, sikret Liverpool særs viktige poeng. Sadio Mané scoret etter en drøy halvtime for vertene. Det så lenge ut til å bli kampens eneste mål, før Thiago Alcantara la på til 2-0 på overtid.

  At både Leicester og Tottenham avga poeng denne runden er også gode nyheter for Liverpool, som nå ligger på sjetteplass med 57 poeng. De rødkledde har også én kamp mindre spilt enn Spurs. Likevel er det fremdeles seks poeng opp til Leicester på mesterligaplass.

  Liverpool har nå fire kamper igjen. Borte mot Manchester United, West Bromwich og Burnley, før de avslutter Premier League-sesongen hjemme mot Crystal Palace.

  Thiago og Sadio Mané under kampen mot Southampton 08.05.21.
  Foto: Phil Noble / AFP
 • Nok et semifinaletap for Ruud

  Italienske Matteo Berrettini ble hakket for sterk for Norges tennisstjerne og vant med sifrene 6-4, 6-4. I sin tredje strake semifinale på ATP-1000-nivå, ble det også det tredje tapet. Det betyr at det er Berrettini som møter Alexander Zverev i finalen i Madrid.

  – Det er som det er. Vi må akseptere tap, det er ikke noe å gjøre med det. Jeg synes at Berrettini servet fantastisk bra i dag, sa pappa og trener Christian Ruud til Eurosport etter kampen.

  Ruud må derfor vente videre på sin første Masters-finale. Tidligere har han kommet til kort i semifinaler mot verdensstjernene Novak Djokovic (Roma, 2020) og Andrej Rublev (Monte Carlo, 2021).

  Ruud servet noe svakere enn han har gjort tidligere i turneringen. I tillegg fikk han flere bruddballer mot seg. Før semifinalen hadde han kun fått én bruddball mot seg i hele turneringen. Men tross tap i semifinalen, har det vært en sterk turnering av Ruud.

  – Vi kan ikke være skuffet, det har vært mye bra tennis. Jeg tror Berrettini spiller opp mot sitt aller beste i dag, sier pappa Ruud til Eurosport.

  Spain Tennis. Casper Ruud.
  Foto: Paul White / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal