Hopp til innhold

Shaqiri-dobbel da Liverpool sikret tabelltopp mot erkerivalen

Manchester United-krisen fortsetter etter et forsmedelig 3–1 tap mot Liverpool søndag.

SOCCER-ENGLAND-LIV-MUN/

Xherdan Shaqiri scoret to ganger mot Manchester United.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Det er alltid noe spesielt når Liverpool møter Manchester United. Søndag møttes de to erkerivalene igjen, i en kamp som betydde mye for begge lag, men på hver sin måte.

Liverpool kunne overta tabelltopp med seier. United måtte vinne for ikke å ligge tosifret antall poeng bak fjerdeplassen.

Og det gikk som det stort sett har gått denne sesongen: United slet, mens Liverpool sikret tre poeng.

Se målene nederst i saken!

Tabbe av Alison

Det var Liverpool som fikk den beste starten på kampen. De presset fra start, og United hadde nok med å forsvare seg.

Til slutt fikk også Liverpool det første målet. Fabinho fikk ballen omtrent midt på Manchesters banehalvdel og slo den perfekt i bakrom. Der fikk Sadio Mané tatt ned ballen på mesterlig vis. En demping på brystet og en avslutning på hel volley senere, var det hjemmelaget som var i føringen.

Men det tok ikke lang tid før United utlignet. Lukaku ble spilt fri ute på kanten og slo ballen inn foran mål. Der inne hadde Liverpools keeper, Alisson, egentlig en enkel jobb med å legge seg ned og få kontroll på kula. Men da brasilianeren kastet seg, mistet han ballen.

Uniteds Jesse Lingard kunne dermed sette ballen enkelt i mål.

Shaqiri-dobbel avgjorde

SOCCER-ENGLAND-LIV-MUN/

José Mourinho gikk på sitt femte serietap til nå denne sesongen.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Etter pause var kambildet mye av det samme som før. Liverpool hadde mest ball. Begge lag hadde muligheter, men det var Liverpool som var klart best og som hadde marginene på sin side.

Mot slutten av kampen, viste sjansestatistikken 36-6 til Liverpool.

Etter drøyt 70 minutter spilt, slo Mané inn fra siden. Ballen gikk via noen United-forsvarer og trillet utover i sekstenmeteren. Der dukket innbytter Xherdan Shaqiri opp. Sveitseren skjøt og ballen gikk via en United-spiller og tverrliggeren før den gikk i mål.

Kun noen minutter senere dukket samme mann opp igjen. Nok en gang skjøt han fra rett innenfor sekstenmeteren. Nok en gang gikk ballen via en United-forsvarer. Nok en gang gikk ballen i mål.

Nok en gang vant Liverpool, som altså leder Premier League etter 17 spilte kamper.

Nok en gang tapte United, som ligger på sjetteplass, 19 poeng bak Merseyside-klubben.

Bilder fra TV 2 Sport Premium.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Malacia nærmer seg United-overgang

  Nederlandske Tyrell Malacia blir høyst trolig Erik ten Hags første signering som Manchester United-manager. Backen ble mandag avbildet på treningsanlegget.

  Malacia har spilt hele sin profesjonelle karriere i barndomsklubben Feyenoord, der han har gjort sakene sine bra. Ifølge britiske medier blir 22-åringen snart presentert som United-spiller.

  Manchester Evening News og Daily Mail har bilde av nederlenderen på vei til klubbens treningsanlegg. The Athletic hevdet tidligere mandag at Malacia hadde blitt enig med United om de personlige betingelsene. (NTB)

  Albania Soccer Europa Conference League Final
  Foto: Lisi Niesner / AP
 • Gabriel Jesus klar for Arsenal

  Brasil-angriperen Gabriel Jesus forlater Manchester City og slutter seg til ligarival Arsenal. Han er London-lagets tredje forsterkning i sommer.

  Overgangen ble bekreftet av Arsenal mandag. Kjøpssummen er rapportert å være på om lag 45 millioner pund. Det tilsvarer 542 millioner kroner.

  Jesus ble hentet til den lyseblå delen av Manchester i januar 2017, og har siden spilt en viktig rolle for Pep Guardiolas lag. I sesongavslutningen i 2018 scoret han målet som gjorde City historisk da klubben stoppet Premier League-sesongen på 100 poeng.

  Sist sesong ble brasilianeren ofte benyttet på kanten, og han noterte seg til slutt for like mange målgivende pasninger som nettkjenninger. (NTB)

  Gabriel Jesus
  Foto: OLI SCARFF / AFP
 • Filip Ingebrigtsen står over VM

  Filip Ingebrigtsen (29) har trukket seg fra friidretts-VM i Eugene på grunn av en skade i akillesen.

  – Akillesproblemene jeg fikk i forkant av årets Bislett Games gjør at VM går uten meg. Når kroppen endelig fungerer er det kjedelig å bli satt ut av spill på grunn av en skade, sier Ingebrigtsen i en pressemelding.

  Den mellomste av de tre løpebrødrene skulle egentlig deltatt på 1500 meteren i VM sammen med yngstebror, Jakob, og Ferdinand Kvan Edman.

  Nå satser 29-åringen på å bli skadefri til EM i München i august. (NTB)

  Friidrett: Night of higlights 2022 på Bislett stadion
  Foto: Annika Byrde / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste