NRK Meny
Normal

Sesongdebuterer uten snøtrening

Verdenscupåpningen om halvannen uke blir årets første møte med snø for de norske hopperne.

Alexander Stöckl

Trener Alexander Stöckl og det norske hopplandslaget trener i Midtstubakken i forkant av verdenscupåpningen i Klingenthal om halvannen uke.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Den hvite vinteren har latt vente på seg i store deler av vintersport-Europa, noe som har gjort at mange av skihopperne i verdenscupsirkuset ikke har fått trent på snø.

– Situasjonen er slik at vi leter etter snø, men at den ikke finnes noen steder her i nærheten, sier Norges landslagssjef Alexander Stöckl til NRK.

De norske hopperne har fått tilbud om å reise til den snøkledde 90-metersbakken i Rovaniemi i Finland, men det har Stöckl takket nei til. Da vil østerrikeren heller trene uten snø her hjemme, før verdenscupen åpner i Klingenthal om halvannen uke.

– Jeg synes ikke profilen i Rovaniemi er bra for å komme i gang, så da har vi heller bestemt oss for å hoppe i Midstubakken istedenfor neste uke. Det viktigste er at vi har isspor der, selv om vi lander på plast, forklarer han.

Norge ikke alene

VERDENSCUP HOPP

Anders Bardal og de andre norske hopperne lader opp til sesongstart uten å trene på snø.

Foto: Lovric, Primoz / NTB scanpix

Mangelen på snø later imidlertid ikke til å bekymre hopptreneren vesentlig. Han håper laget ligger i rute før sesongstart.

– Vi er ikke de eneste som ikke har hoppet på snø før Klingenthal. Så vidt jeg har hørt har de fleste nasjonene ennå ikke hoppet på snø. De fleste forberedte seg til verdenscupen i Oberstorf med isspor og landing på plast i forrige uke, mens de har vanlig, fysisk forberedelse nå.

– Jeg synes formen er bra. Vi har hatt en fantastisk sommer, med gode resultater fra flere utøvere enn i fjor. Og vi har unge utøvere som setter press på de gamle, sier Stöckl.

Ikke første gang

Østerrikeren tar nå til på sin fjerde sesong som norsk landslagstrener. Også i sitt første år opplevde han å måtte lete etter snø i sesongoppkjøringen.

– Det var litt det samme da også. Da begynte vi også i Midtstua - med isspor og landing på plast. Etter det fikk vi imidlertid noen hopp på snø. Jeg føler at det er veldig kort avstand mellom plasthopping og snøhopping, men det er egentlig ikke et så stort problem.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal