Hopp til innhold

Serieligaen 2022/23

 • Uefa: Juventus kastes ut av serieligaen

  Juventus får ikke muligheten til å kvalifisere seg til conferenceligaen. Den italienske klubben anklages for brudd på Uefas økonomiske regler.

  Utestengelsen betyr at Juventus forsvinner ut av den siste kvalifiseringsfasen i turneringen. Klubben ble kun nummer sju i Serie A sist sesong etter å ha blitt trukket ti poeng. Også det skyldtes brudd på økonomiske regler.

  Uefa har også ilagt Juventus en kraftig bot på 20 millioner euro (tilsvarer 225 millioner kroner), men må kun betale halvparten om Torino-laget unngår å bryte regelverket de tre neste sesongene. (NTB)

  Juventus v AC Milan - Pre-Season Friendly
  Foto: HARRY HOW / AFP
 • Rosenborg rotet bort seieren i serieliga-kvalifiseringen

  Rosenborg gikk mot en knallsterk borteseier, men måtte til slutt se seg fornøyd med 2-2 mot Crusaders i 2. kvalifiseringsrunde til serieligaen torsdag.

  Dermed røk seiersrekken for Svein Maalens menn. Treneren kunne gått opp i tre strake seire, etter å ha startet RBK-karrieren med like mange tap.

  Roseborg fikk en marerittstart da Philip Lowry sendte vertene i ledelsen etter bare elleve minutter, men etter en helhjertet snuoperasjon fra Carlo Holse og Ole Sæter, kunne Rosenborg gå til pause i ledelsen.

  Dessverre for trønderne rotet de bort seieren da Billy Joe Burns fyrte av en kanonkule, som gikk via Erlend Dahl Reitan, og inn i mål.

  Vinneren av dobbeltoppgjøret møter skotske Hearts. Returoppgjøret spilles 3. august på Lerkendal. Det er fire kvalifiseringsrunder før gruppespillet sparkes i gang. (NTB)

  UEFA Europa Conference League 2023: Crusaders - Rosenborg
  Foto: Stephen Hamilton / Inpho / NTB
 • Deilas Club Brugge tok første stikk mot «norske» AGF – Vetlesen fikset 3-0-seier i debuten

  Hugo Vetlesen scoret i debuten sin for Club Brugge da de vant 3-0 i det første oppgjøret mot AGF i den andre runden av serieliga-kvalifiseringen.

  Returoppgjøret spilles 3. august i Danmark. Det er fire kvalifiseringsrunder før gruppespillet sparkes i gang. (NTB)

  Hugo Vetlesen
  Foto: BRUNO FAHY / AFP
 • Blodige scener i serieliga-finalen: Fiorentina-spiller truffet av gjenstand

  Serieliga-finalen mellom Fiorentina og West Ham ble stoppet da Fiorentinas Cristiano Biraghi ble truffet i hodet av en gjenstand like før pause. TV-bildene viser at Biraghi fikk et stort kutt i hodet og begynte å blø.

  – Dette er bare trist. Bare trist, sa Viaplay-kommentator Roar Stokke underveis i kampen.

  TV-bildene viste at det lå en rekke ølglass på gresset rundt Biraghi etter hendelsen.

  Det var til slutt West Ham som vant finalen 2-1 og sikret sin første tittel siden 1980.

  Avgjørelsen falt sent i Praha. Omtrent i det klokken viste 90 minutter satte Jarrod Bowen inn matchvinnermålet etter en nydelig kontring.

  Europa Conference League - Final - Fiorentina v West Ham United
  Foto: DAVID W CERNY / Reuters
 • Tidligere Stabæk-juvel med hattrick på under fire minutter

  Gift Orban er brennhet for tiden. Onsdag gjorde han hattrick på under fire minutter i første omgang for Gent borte mot Istanbul Basaksehir i serieligaen. Kampen endte 4-1 i favør Gent.

  Den 20-årige nigerianeren ble tidenes dyreste spiller solgt fra norsk 1. divisjon da Gent hentet ham fra Stabæk i januar. Han gir valuta for pengene.

  Det er Haaland-takter over Orbans målproduksjon. Søndag scoret han fire mål på en halvtime da Gent vant 6-2 over Zulte Waregem i serien, også det på bortebane.

  Onsdag avgjorde han kampen i Tyrkia nesten på egenhånd med tre scoringer fra det 31. til det 34. minutt. Først avsluttet han en lynrask kontring frampspilt av Hong. Han doblet ledelsen i det 32. minutt med et kjempeskudd i krysset, før han økte til 3-0.

  20-åringen brukte bare tre og et halvt minutt mellom første og tredje mål. Hugo Cuypers nikket inn 4-0 på hjørnespark.

  Adnan Januzaj reduserte for Istanbul, men det hjalp lite. Kampen endte 4-1 til Gent. (NRK/NTB)

  Belgium Soccer Europa Conference League
  Foto: Olivier Matthys / AP

Sportsnyheter

2024 European Athletics Championships, day 2

Utviklinga har eksplodert: – Visste ikkje at ein kunne verte gode

Jakob Ingebrigtsen hylla Henrik Ingebrigtsen etter det første EM-gullet. Sidan det første gullet til familien i 2012, har utviklinga tatt fullstendig av.

tKuA0UMr3Zc

Da Siri (45) fikk jobben, skapte utlysningen debatt: – Trodde vi var kommet lenger i 2024

NFF slår tilbake mot dem som mener deres nye toppfotballsjef Siri Nordby er ukvalifisert. Nå snakker hun ut i langt intervju med NRK.

Henriette Jæger ble rørt av lagvenninnene etter fjerdeplassen på 200 meter i EM.

Nedbrutt Jæger rørt av lagvenninnenes gest: – Hva har jeg gjort for å fortjene dette?

Henriette Jæger var irritert og skuffet etter å ha løpt inn til fjerdeplass på 200 meter i EM. Humøret snudde raskt da hun ble møtt av det norske stafettlaget.

Siste nytt

 • Wærenskjold vant etter fantomavslutning

  Søren Wærenskjold viser at formen virkelig er i anmarsj, to og en halv uke før Tour de France starter.

  Nordmannen var på forhånd en favoritt til å vinne den innledende tempoetappen i årets Belgia rundt, etter at han også vant tempoetappen i samme ritt i fjor.

  Wærenskjold var blant de sist startende på etappen, som ble stanset i rundt en halvtime etter en hendelse langs løypa.

  Da etappen ble startet igjen, var nordmannen blant de første ut. Ut til mellomtiden etter drøyt seks kilometer var han fem og et halvt sekund bak tsjekkiske Mathias Vacek, men på vei inn til mål igjen i Beringen viste han for alvor frem superkreftene.

  På de siste seks kilometerne snudde han fra å være bak til å krysse målstreken to og et halvt sekund foran Vacek.

  Det var en toppfart ingen andre klarte å matche og nordmannen tok dermed årets andre seier.

  – Jeg prøvde å åpne hardt, men samtidig spare litt krefter. Det var mer motvind i avslutningen, så jeg prøvde å holde samme kraft hele veien, sier Wærenskjold i et intervju vist på Discovery+.

  Wærenskjold leder følgelig også rittet sammenlagt. Han ble nummer to i rittet sammenlagt i fjor.

  PS! Tidligere onsdag var også det norske Uno-X-laget nær seier i Slovenia rundt. Der ble Alexander Kristoff knepent slått av Dylan Groenewegen i spurten og ble nummer to på åpningsetappen.

  Søren Wærenskjold
  Foto: AP
 • Torstein Træen med prestisjeseier: Første norske seier på øverste nivå på to år

  Torstein Træen har hatt en rekke utfordringer det siste året. Nordmannen krasjet på den første etappen i Tour de France-debuten i fjor og fikk et brudd i albuen.

  Til tross for bruddet kom han seg gjennom rittet, men var ute i flere uker i etterkant.

  Før sesongen byttet han ut det norske laget Uno-X med verdenstourlaget Bahrain Victorious, men i debuten i Tour Down Under i Australia i januar gikk han igjen i bakken og måtte etter hvert bryte.

  Etter det jobbet han seg inn mot Giro d'Italia, hvor han igjen veltet på den første etappen. Træen brøt da etter tre etapper og har startet rolig i ukens Sveits rundt.

  Men på onsdagens etappe utnyttet han sjansen: Han kom seg med i et åttemannsbrudd på den fjerde etappen og viste seg der som den klart sterkeste i bruddet opp mot toppen av Sankt Gotthard-passet.

  Adam Yates forsøkte å kjøre seg opp til Træen fra hovedfeltet, men nordmannen holdt unna og kunne dermed juble for karrierens første og største seier på proffnivå.

  Seieren kom som en overraskelse for Træen, som seneste i går bemerket at han ikke hadde de beste beina, sier han i et intervju vist på Discovery+.

  Samtidig var det også en spesiell seier for Træen og Bahrain Victorious. I fjor døde lagets rytter Gino Mäder etter en velt på den femte etappen. Tilbake i 2021 vant han etappen til Andermatt, med målgang etter en kort utforkjøring ned fra Sankt Gotthard-passet.

  – Det er for Gino. Det er på Ginos fjell, sier Træen.

  Seieren er den første norske seieren på verdenstouren på to år. Den forrige seieren på øverste nivå kom da Andreas Leknessund vant den andre etappen i Sveits rundt i 2022.

  Seieren til Træen kommer også rett i overkant av to år etter at han fikk påvist testikkelkreft.

  Torstein Træen
  Foto: NTB
 • Ingebrigtsen-rival tiltalt for doping-tukling

  Spanske Mohamed Katir ble tidligere i år utestengt i to år for brudd på meldeplikten. Nå har også friidrettens integritetsenhet tatt ut tiltale mot ham for tukling.

  Det opplyser de selv på egne nettsider.

  Verdens antidopingbyrå (Wada) definerer tukling som blant annet bestikkelser for å gjennomføre eller ikke gjennomføre en handling, at man forhindrer at en dopingprøve blir innhentet, at man påvirker testen eller gjør den umulig å analysere, at man forfalsker papirer eller at man gir feilaktige vitneopplysninger.

  Katir var før utestengelsen blant de beste mellomdistanseløperne i verden, med VM-sølv på 5000 meter bak Jakob Ingebrigtsen i fjor. Han har også fremdeles den europeiske rekorden på distansen, med tiden 12.45,01.

  Katir tok også VM-bronse på 1500 meter i 2022.

  Nordås Ingebrigtsen
  Foto: ATTILA KISBENEDEK / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal