Serieligaen 2022/23

• Uefa: Juventus kastes ut av serieligaen

Juventus får ikke muligheten til å kvalifisere seg til conferenceligaen. Den italienske klubben anklages for brudd på Uefas økonomiske regler.

Utestengelsen betyr at Juventus forsvinner ut av den siste kvalifiseringsfasen i turneringen. Klubben ble kun nummer sju i Serie A sist sesong etter å ha blitt trukket ti poeng. Også det skyldtes brudd på økonomiske regler.

Uefa har også ilagt Juventus en kraftig bot på 20 millioner euro (tilsvarer 225 millioner kroner), men må kun betale halvparten om Torino-laget unngår å bryte regelverket de tre neste sesongene. (NTB)

Juventus v AC Milan - Pre-Season Friendly
  • Rosenborg rotet bort seieren i serieliga-kvalifiseringen

Rosenborg gikk mot en knallsterk borteseier, men måtte til slutt se seg fornøyd med 2-2 mot Crusaders i 2. kvalifiseringsrunde til serieligaen torsdag.

Dermed røk seiersrekken for Svein Maalens menn. Treneren kunne gått opp i tre strake seire, etter å ha startet RBK-karrieren med like mange tap.

Roseborg fikk en marerittstart da Philip Lowry sendte vertene i ledelsen etter bare elleve minutter, men etter en helhjertet snuoperasjon fra Carlo Holse og Ole Sæter, kunne Rosenborg gå til pause i ledelsen.

Dessverre for trønderne rotet de bort seieren da Billy Joe Burns fyrte av en kanonkule, som gikk via Erlend Dahl Reitan, og inn i mål.

Vinneren av dobbeltoppgjøret møter skotske Hearts. Returoppgjøret spilles 3. august på Lerkendal. Det er fire kvalifiseringsrunder før gruppespillet sparkes i gang. (NTB)

UEFA Europa Conference League 2023: Crusaders - Rosenborg
  • Deilas Club Brugge tok første stikk mot «norske» AGF – Vetlesen fikset 3-0-seier i debuten

Hugo Vetlesen scoret i debuten sin for Club Brugge da de vant 3-0 i det første oppgjøret mot AGF i den andre runden av serieliga-kvalifiseringen.

Returoppgjøret spilles 3. august i Danmark. Det er fire kvalifiseringsrunder før gruppespillet sparkes i gang. (NTB)

Hugo Vetlesen
  • Blodige scener i serieliga-finalen: Fiorentina-spiller truffet av gjenstand

Serieliga-finalen mellom Fiorentina og West Ham ble stoppet da Fiorentinas Cristiano Biraghi ble truffet i hodet av en gjenstand like før pause. TV-bildene viser at Biraghi fikk et stort kutt i hodet og begynte å blø.

– Dette er bare trist. Bare trist, sa Viaplay-kommentator Roar Stokke underveis i kampen.

TV-bildene viste at det lå en rekke ølglass på gresset rundt Biraghi etter hendelsen.

Det var til slutt West Ham som vant finalen 2-1 og sikret sin første tittel siden 1980.

Avgjørelsen falt sent i Praha. Omtrent i det klokken viste 90 minutter satte Jarrod Bowen inn matchvinnermålet etter en nydelig kontring.

Europa Conference League - Final - Fiorentina v West Ham United
  • Tidligere Stabæk-juvel med hattrick på under fire minutter

Gift Orban er brennhet for tiden. Onsdag gjorde han hattrick på under fire minutter i første omgang for Gent borte mot Istanbul Basaksehir i serieligaen. Kampen endte 4-1 i favør Gent.

Den 20-årige nigerianeren ble tidenes dyreste spiller solgt fra norsk 1. divisjon da Gent hentet ham fra Stabæk i januar. Han gir valuta for pengene.

Det er Haaland-takter over Orbans målproduksjon. Søndag scoret han fire mål på en halvtime da Gent vant 6-2 over Zulte Waregem i serien, også det på bortebane.

Onsdag avgjorde han kampen i Tyrkia nesten på egenhånd med tre scoringer fra det 31. til det 34. minutt. Først avsluttet han en lynrask kontring frampspilt av Hong. Han doblet ledelsen i det 32. minutt med et kjempeskudd i krysset, før han økte til 3-0.

20-åringen brukte bare tre og et halvt minutt mellom første og tredje mål. Hugo Cuypers nikket inn 4-0 på hjørnespark.

Adnan Januzaj reduserte for Istanbul, men det hjalp lite. Kampen endte 4-1 til Gent. (NRK/NTB)

Belgium Soccer Europa Conference League

• Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

Årsaken var at båten var for full.

Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)