Hopp til innhold

Serieligaen 2022/23

 • Molde surra bort tomålsleiing

  Alt var jubel og glede i Molde etter halvspela førsteomgang mot svenske Djurgården. Dei dominerte kampen og leia 2–0 etter scoringar av Ola Brynhildsen og Markus André Kaasa.

  Så tok det til å kladde for dei norske seriemeistrane, og Djurgården slo tilbake. Victor Edvardsen reduserte like før pause.

  Molde greidde aldri å ta tilbake initiativet i kampen i andre omgang, og Joel Asoro og Haris Radetinac snudde kampen til svensk siger 3–2.

  Djurgården sikra seg dermed gruppesigeren og direkteplass i sluttspelet. Molde må ha poeng mot Gent borte i neste veke for å framleis ha ein sjanse til å gå vidare.

  Gent spela 1–1 borte mot Shamrock i den andre kampen i gruppa torsdag.

  Molde - Djurgården
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • Saggi-debut i serieligaen

  Rohit Saggi skal leie oppgjeret mellom AZ Alkmaar og Apollom Limassol i serieligaen torsdag. Det blir debuten til nordmannen i turneringa.

  Noregs Fotballforbund (NFF) opplyser at Saggi får med seg Geir Oskar Isaksen, Morten Jensen og Sivert Øksnes Amland i kampen, som blir spelt på AZ Alkmaars heimebane nord for Amsterdam.

  Håkon Evjen er norsk innslag i AZ, men nordlendingen er skadd og rekk høgst truleg ikkje kampen. Nederlendarane har full pott etter to kampar i turneringa.

  Frå før er det klart at Espen Eskås skal dømme meisterligakampen mellom RB Leipzig og celtic onsdag.

  Rohit Saggi
 • Molde tapte på overtid etter utvisning

  Molde mistet ledelsen, fikk rødt kort og havnet under mot svenske Djurgården på knappe ti minutter, men trodde de hadde reddet et poeng da Emil Breivik utlignet kvarteret før slutt.

  På overtid kom dog kalddusjen. Joel Asoro dukket opp i boksen og stanget inn 3–2 i det 92. minutt.

  Molde tok ledelsen tidlig da David Datro Fofana satte inn 1–0 i første omgang, men så gikk det i brå nedoverbakke. Amadou Doumbouya utlignet like etter pause, før nevnte Fofana fikk dagens andre gule kort og ble sendt i dusjen.

  Kun et minutt etter satte Emmanuel Banda inn 2–1. Tross Breiviks utligning ble det til slutt tap, og Molde faller på etterskudd i sin gruppe i Serieligaen.

  UEFA Conference League: Djurgården - Molde
  Foto: Stefan Jerrevång/TT / NTB
 • Talknusarane: - 3 prosent sjanse til gruppesiger

  Bodø/Glimt blir leivd 3 prosent sjanse til å bli gruppevinnar i Europaligaen medan Molde vil bite frå seg i Conferenceligaen. Det viser kalkylar frå Gracenote.

  Glimt er i ei tøff gruppe med Arsenal (England), PSV Eindhoven (Nederland) og Zürich (Sveits). Nordlendingane blir gitt størst sjanse (43 prosent) til å bli trear og ta seg til eit omspel om ein plass i utslagsfasen i Conferenceligaen.

  Talknusarane hos selskapet Gracenote meiner Glimt-moglegheita til å bli nummer to er på 16 prosent. Ei slik plassering gir omspel i Europaligaen mot utslåtte lag frå Champions League.

  Molde spelar i Uefas tredje europacup. Romsdalingane er i gruppe med Gent (Belgia), Shamrock Rovers (Irland) og Djurgården (Sverige). Gracenote gir dei 45 prosents sjanse til å ta seg til åttedelsfinale i Conferenceligaen som gruppevinnar.

  Arsenal får den beste vinnarsjansen (11 prosent) framfor Manchester United (10) til å vinne Europaligaen. I Conferenceligaen er Villarreal (Spania) soleklar favoritt på 38 prosent mot engelske West Hams 12.

  Oo-WLir0DAQ
  Foto: Darko Bandic / AP

Siste nytt

 • Wiklund med seier i verdenscupen

  Ragne Wiklund vant fredagens verdennscup-løp i Calgary.

  Hun tok en suveren seier med tiden 3.56,94.

  Wiklund har vært i strålende form og levert 1. plass, 3. plass og nå 1. plass i verdenscupen denne sesongen.

  Norske verdenscupseirer for kvinner i skøyter før denne sesongen:

  Bjørg Eva Jensen vant den første 3000-meteren som ble gått i kvinnenes verdenscup i 1985/86-sesongen (også samme sesongen man startet opp med verdenscup). Vant 3000-meteren i Inzell (Tyskland) 5. januar 1986. Edel Therese Høiseth vant så 1000 meter i Roseville (USA) 23. februar 1996 og 1000 meter i Calgary (Canada) 30. januar 2000.

  Ragne Wiklund smiler og vinker med den ene hånda samtidig som hun bøyer seg ned.
  Foto: Håkon Mosvold Larsen
 • Southgate: Sterling blir involvert mot Frankrike

  Raheem Sterling er tilbake i Qatar og vil få en rolle i Englands VM-kvartfinale mot Frankrike lørdag, opplyste Englands landslagssjef Gareth Southgate.

  Sterling forlot VM-troppen etter at innbruddstyver hadde tatt seg inn i hjemmet hans. Fredag var han tilbake i Qatar.

  – Han vil bli involvert i morgen. Hva det blir til, må vi bestemme oss for, sa Gareth Southgate, ifølge Sky Sports.

  – Det er flott at han er tilbake med oss. Han ønsket å trene i dag. Normalt ville vi ikke gjort det når man har vært på en lang flyreise. Det var en lett økt, så det var ikke noe risiko i det, sa Southgate.

  Sterling har spilt to kamper for England i VM og scoret ett mål.

  England møter Frankrike klokken 20 lørdag. (NTB)

  WCup England Soccer
  Foto: Abbie Parr / AP
 • Går til søksmål mot Carlsen – nå kan de møtes i VM

  Hans Niemann stiller i VM i lyn- og hurtigsjakk, som starter 26. desember i Almaty, Kasakhstan. Det kommer frem i deltagerlisten som ble publisert fredag.

  Både Magnus Carlsen og Niemanns navn står på listen.

  Niemann har saksøkt blant andre Carlsen for store skader på hans rykte og karriere, etter Carlsen kom med juksanklager mot Niemann i september.

  Han krever minst 100 millioner dollar. Summen tilsvarer 1,07 milliarder kroner etter dagens kurs.

  Carlsen har nektet å spille mot Niemann, og nå kan de to altså møtes i VM. Med 34 runder er sjansen betydelig.

  Sist de møttes tapte nordmannen med vilje.

  – Dette blir utvilsomt et stort tema i romjula, som også kan avgjøre om Magnus klarer gull. Hvis de to møtes er spørsmålet om Magnus igjen taper med vilje – og dermed gir bort gullet. Svaret får vi neppe før de eventuelt sitter overfor hverandre, sier NRKs ekspert Torstein Bae.

  Lyn- og hurtigsjakk-VM spilles fra 26. til 30. desember. Turneringen sendes på NRK.

  Hans Niemann
  Foto: TIM VIZER / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Er Ola Lunde og fotball den perfekte kombinasjonen? 00:51
Neste