Hopp til innhold

Tottenham overlegne mot serielederen: – Enormt

For første gang denne sesongen gikk Manchester City uten å score mål. Tottenham påførte også Pep Guardiola sitt første tap som manager for de lyseblå.

SOCCER-ENGLAND-TOT-MCI/

HELT: Unggutten Dele Alli scoret sitt første mål på White Heart Lane siden april da han satte inn 2-0 før pause.

Foto: Eddie Keogh / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

– De har vært en fryd å se på, slo Brede Hangeland fast i TV 2s studio allerede ved halvspilt kamp.

For serietoeren gikk beinhardt ut mot Manchester City på eget gress, og ledet 2-0 til pause. Et resultat som holdt seg kampen ut.

SOCCER-ENGLAND-TOT-MCI/

TUNG DAG: Pep Guardiola gikk på sitt første tap som Manchester City-manager.

Foto: Andrew Couldridge / Reuters

– Tottenham spiller en bortimot en perfekt kamp. Meget sterkt gjennomført, fulgte den tidligere landslagskapteinen opp med etter kampen.

Med tomålstap fortsatte Citys tunge uke etter at de spilte 3-3 mot Celtic i mesterligaen. Dette var lagets første tap under manager Pep Guardiola.

– Det var en tøff kamp, noe vi visste det ville bli. Tottenham har vært et veldig godt lag de siste tre årene. Det var vanskelig, og de var bedre, så gratulerer til dem, sier manager Guardiola ifølge BBC,

– Dette var enormt. Det beviser noe stort, selv om vi vet hva vi er kapable til å gjøre selv. City er et veldig godt lag og vil være i toppen der ved sesongslutt, sier Spurs-målscorer Dele Alli.

Tidlig selvmål

Citys Aleksandar Kolarov har fått kritikk for sin forsvarsjobb. Den stilner nok ikke etter toppoppgjøret.

Bare drøye åtte minutter var spilt da Danny Rose fikk rom å boltre seg i på venstrekanten. Han la inn i feltet hvor Kolarov stod klar til å avverge, men serberen sleivet i stedet ballen via stanga og i eget nett.

Vertene roet seg ikke av den grunn, og med Christian Eriksen og Wanyama i spissen lekte de seg til tider med serielederen. Åtte minutter før pause kom belønningen. Alli overlistet keeper Claudio Bravo med glans og doblet ledelsen med sitt første hjemmemål siden april.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

– Vi kan slå alle

Tempoet fortsatte på White Heart Lane og snaue 20 minutter etter hvilen ble Alli felt av Fernandinho i boksen. Erik Lamela stilte seg opp på ellevemeteren, men Bravo gikk riktig vei og reddet straffesparket.

SOCCER-ENGLAND-TOT-MCI/

BRAVO: Claudio Bravo hindret Erik Lamela fra straffemerket i andreomgang.

Foto: Eddie Keogh / Reuters

Det holdt Manchester City inne i kampen, men til tross for flere sjanser gikk serielederen av banen uten scoring for første gang denne sesongen. Spurs har derimot ennå ikke tapt denne sesongen.

– Vi viste hvor solide vi er, og vi liker å jobbe hardt. Vi måtte sikre at vi holdt nullen, holdt fokus. Vi vet vi kan slå alle. Fortsetter vi å spille som dette kan det ta oss til et bra sted, et sted bedre enn forrige sesong, sier Tottenhams Victor Wanyama ifølge BBC etter kampen.

De lyseblå beholder teten i Premier League med 18 poeng på sju kamper, mens Tottenham følger ett poeng bak.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal