Hopp til innhold

Absurd scoring sørget for Afrikas første VM-seier

De polske spillerne forstod fint lite da M'Baye Niang plutselig var alene med ballen foran åpent mål.

APTOPIX Russia Soccer WCup Poland Senegal

Se 2-0-scoringen av M'Baye Niang som satte sinnene i kok hos de polske spillerne.

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg kan garantere at hele Afrika støtter oss. Jeg får telefoner fra hele kontinentet. Vi er stolte over å representere Afrika, sa Senegals landslagssjef Aliou Cisse etter kampen.

For Polen ble det derimot en gigantisk nedtur.

– Det er noe av det dårligste vi har gjort på lenge. Vi skapte ingenting. Senegal bygde en vegg og vi klarte ikke hoppe over den, fortalte Arkadiusz Milik.

Drømmestart

Senegals første VM-kamp siden 2002 ble en drøm for de afrikanske spillerne. Med Liverpool-stjernen Sadio Mané på midten og tidligere Molde-spiller Mame Biram Diouf på topp, fikk det polske forsvaret det tøft i deres første VM-kamp i Russland. Det var likevel ikke disse to som skrev seg på scoringslista foran en fullsatt Otkrytije Arena i Moskva.

37 minutter inn i kampen fyrte Everton-spiller Idrissa Gueye av et relativt svakt skudd som gikk via Polens Thiago Cionek og i mål.

– Et skudd som aldri hadde gått inn hvis ikke Cionek hadde vært så uheldig, mente TV 2s ekspertkommentator Petter Myhre.

Ved neste scoring var Polen både uheldige, men også udyktige, da M'Baye Niang, kampens store spiller, rullet ballen inn i åpent mål.

– Det er en kjempetabbe! Men en av de store aktørene utnytter det!, kommenterte Myhre.

Se målene her:

1 av 5
13,759 visninger

Senegal i ledelsen

 • Senegal i ledelsen

  0:20
 • Mbaye Niang scorer for Senegal

  0:25
 • Sjanse til Polen

  0:06
 • Polen reduserer

  0:15
 • Senegaleserne vil ha straffe her

  0:14

– Rekker ikke å reagere

Scoringen satte sinnene i kok hos det polske laget som mente Niang ikke burde kommet inn på banen da han gjorde. Senegaleseren hadde nemlig vært på sidelinjen med en skade, men fikk signal fra linjedommeren om å hoppe inn sekunder før han satte inn 2–0.

– Jeg kan forstå dem, fordi de polske spillerne er veldig uheldige her. Niang utnytter en absurd situasjon, men det er helt innafor og ingenting galt. Det som er kjipt for de polske spillerne er jo at de ikke rekker å reagere, sier Simen Stamsø Møller i TV 2s VM-studio.

Reprisene viser at Niang kom inn da Polen rullet opp et angrep, men tilbakespillet kostet dem dyrt da de ikke hadde kontroll på senegaleseren som kom i hundre fra sidelinjen.

Reduseringen til Grzegorz Krychowiak i det 86. minutt var vakkert utført, men var ikke nok til å sikre poeng i VM-åpningen.

I stedet kunne Senegal juble for en drømmestart på mesterskapet og Afrikas første VM-poeng i 2018.

Laster Twitter-innhold

Lewandowski skuffet

Polens store sønn, Robert Lewandowski, satte ny europeisk rekord i VM-kvalifiseringen med hele 16 scoringer. Totalt står han med 55 mål for Polen, men mot Senegal var han en skygge av seg selv.

Han stod riktignok for Polens første skudd på mål, som kom etter hele 50 (!) minutter, men Senegals sisteskanse gjorde et tigersprang og forhindret utlikning til polakkene.

Utenom det var Bayern München-spilleren nærmest usynlig, men fikk heller ikke mye å jobbe med. Og de gangene han fikk ballen ble han snart omringet av grønnkledde.

– Du ser Lewandowski gjør lekre ting, men så får han tre mann på seg og da blir det vanskelig, oppsummerte TV 2-kommentator Øyvind Alsaker.

Sportsnyheter

Scenene før skrekkstraffen vekker oppsikt: – Ufattelige bilder

Ballen var søkk borte da Bernardo Silva skulle ta straffe mot Real Madrid. Eksperter mener den lange ventetiden kan ha vært avgjørende for storlaget.

Siste nytt

 • Tung dag for Foss i Tour of the Alps – falt av i sammendraget

  Den norske Ineos-stjernen Tobias Foss er ute av sammenlagtkampen etter en tøff 4.-etappe i Tour of the Alps torsdag.

  Nordmannen trillet i mål 15.44 minutter bak Simon Carr (EF Education), som gikk solo de siste milene og vant torsdagens kraftanstrengelse.

  Torsdagens 141,3 kilometer lange etappe gikk over to førstekategoriserte topper fra Laives til Borgo Valsugana i Italia.

  Ineos-rytteren Foss har imponert underveis i rittet og vant mandagens åpningsetappe. Før torsdagens etappe lå han på 2.-plass i sammendraget, bare 31 sekunder bak ledende Juan Pedro López (Lidl-Trek).

  Etter torsdagens fjelletappe har avstanden økt såpass at nordmannen er helt ute av tetkampen. (NTB)

  Tobias Foss
  Foto: NTB
 • Barcelona bøtelagt for rasistisk oppførsel blant supportere

  Det europeiske fotballforbundet har ilagt Barcelona en bot på i underkant av 300.000 kroner for rasistisk oppførsel fra supportere.

  Hendelsene skal ha skjedd under det første oppgjøret i kvartfinalen i Champions League mot Paris Saint-Germain.

  Barcelona har også fått forbud mot å selge billetter til egne supportere i neste bortekamp i en europeisk turnering.

  Barca tapte dobbeltoppgjøret mot PSG 4-6 sammenlagt etter at franskmennene vant tirsdagens returkamp i Catalonia 4-1.

  10. april opplyste Paris-politiet at de hadde avhørt to personer etter at det sirkulerte videoer i sosiale medier av en supporter som lagde apelyder og en annen som ga nazihilsener på Parc des Princes.

  I tillegg har også Barcelona også blitt ilagt en bot på i overkant av 80.000 norske kroner for fyrverkeri og hærverk. (NTB/NRK)

  Barcelona PSG
  Foto: Reuters
 • Norge avslutter EM-kvaliken i Bergen – første gang på fem år

  Norges fotballkvinner møter Nederland i den siste kvalifiseringskampen til fotball-EM. Det oppgjøret skal spilles på Brann stadion i Bergen.

  Det opplyser Norges Fotballforbund på sine nettsider. Kampen spilles 16. juli.

  – Jeg var selv til stede i Bergen i forbindelse med Champions League-kamp og fikk oppleve hvor stort engasjement og fotballinteresse det er i byen. Vi gleder oss til å komme dit og oppleve den fantastiske støtten selv. Dette kan bli en helt avgjørende kamp i en åpen gruppe, og derfor er det viktig at publikum hjelper oss ekstra på veien, sier landslagssjef Gemma Grainger.

  Sist de norske fotballkvinnene spilt landskamp i Bergen, var helt tilbake i 2019. Da slo de England 2-1 foran 10.830 tilskuere. (NTB)

  Norges landslag kvinner
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal