Colombias kaptein fikk endelig sitt etterlengtede VM-mål

Radamel Falcao måtte trekke seg fra troppen til Colombia før VM i Brasil for fire år siden. Mot Polen fikk spissen endelig drømmen om å score i et VM oppfylt.

SOCCER-WORLDCUP-POL-COL/

DRØM: Radamel Falcao har i fire år ventet på å score i VM. Han ble skadet før Brasil-VM

Foto: TORU HANAI / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

– Dette målet har jeg ventet på siden jeg var liten. Jeg er glad for seieren og måten laget spilte på, men også målet. Jeg har ventet i mange år på det, sa Falcao til FIFA etter kampen.

Radamel «El Tigre» Falcao gjorde alt han kunne for å rekke VM i Brasil, men måtte til slutt gi tapt. Etter en nydelig stikker fra Juan Quintero fikk 32-åringen endelig sitt første VM-mål. Colombia slo Polen 3-0, men kampens store øyeblikk ble «El Tigre» sin 2–0 scoring.

– Endelig gikk drømmen i oppfyllelse. Å få score på den største scenen, for en av de største goalgetterne, sa NRK-kommentator Andreas Stabrun Smith etter målet.

Skjebnekamp

Polen og Colombia var de to store favorittene i gruppe H før mesterskapet startet. Men begge tapte sine åpningskamper i VM, og var dermed desperate etter poeng. Ledet av kaptein Falcao, var det Colombia som tok over kampen utover i andre omgang.

– Vi har spillere over hele banen som kan gjøre en forskjell. Sånn som James (Rodriguez) og Juan Fernando (Quintero) gjorde i dag, sier Falcao.

Rodriguez tilbake

Colombias beste spiller James Rodríguez startet på benken mot Japan. Toppscoreren fra VM i Brasil var tilbake mot Polen. Etter en corner får Bayern München-stjernen ballen inni sekstenmeteren – Rodriguez legger den følsomt på hodet til midtstopper Yerry Mina som stanger Colombia i ledelsen.

– Det var Colombia som hadde kreativitet, det var de som hadde det lille ekstra, mente NRK-ekspert Carl Erik Torp etter kampen.

Laster Twitter-innhold

– Voldsomme taklinger

Begge lagene var disiplinerte og risikerte lite i starten av kampen. Spillet i første omgang bar preg av frykt – frykt for å måtte fly hjem etter gruppespillet. NRKs Aleksander Schau mente i pausen at underholdningen kom fra alt annet enn spillet.

– Det var mange voldsomme taklinger og smeller den første halvtimen. Det er litt trist å måtte si det, men beholdningen i første omgang var voksne menn som hadde vondt, sa han.

Passive polakker

Polen kom aldri inn i kampen igjen. Robert Lewandowski var nærmest da han kom alene med Colombias keeper, men spissen klarte ikke å overliste David Ospina.

– Det var ikke noe angrep i spillet vårt. Det var mye som ikke stemte i dette VM, ikke bare i dag, konstaterte Lewandowski.

Colombia gikk opp til 3–0 etter en praktfull kontring. James Rodríguez slo en pasning fra venstrekanten, som traff Juan Cuadrado i bakrom. Cuadrado sviktet ikke alene med keeper og sikret Colombia seieren.

Se målene fra Polen-Colombia her:

1 av 6
1,326 visninger

Colombia med en sjanse

 • Colombia med en sjanse

  0:13
 • Colombia presser Polen

  0:13
 • Polen får en sjanse

  0:12
 • Endelig for Falcao, Colombia går opp i ledelse

  0:22
 • Colombia punkterer kampen

  0:17
 • Sjanse til Polen

  0:10
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Uruguay slo Chile

  Uruguay slo Chile 1-0 medan Ecuador og Japan spela 1-1 i dei siste gruppekampane i Copa America i natt.

  Kvartfinalene torsdag, fredag og laurdag er dermed klare: Brasil - Paraguay, Venezuela - Argentina, Colombia - Chile og Uruguay - Peru.

  Edinson Cavani
  Foto: Leo Correa / AP
 • USA til kvartfinale

  Megan Rapinoe ble den andre i VM-historien til å score på to straffer i samme kamp da USA slo Spania 2-1 i åttedelsfinalen. Amerikanerne tok ledelsen etter syv minutter, men bare to minutter senere utlignet Jennifer Hermoso. Kvarteret før slutt avgjorde Rapinoe i favør USA.

  Megan Rapinoe
  Foto: Bernadett Szabo / Reuters
 • Landslaget ga seerrekord

  667 000 seere i snitt så Norge avansere til kvartfinalen i VM lørdag kveld. På det meste var det 895 000 seere som fikk med seg dramaet mot Australia, det er ny rekord. Ingen fotballkamp på norsk TV har gitt høyere seertall i år.

  Fotball VM-kvinner 2019, åttenedelsfinale Norge-Australia 1-1, 5-2 etter straffespark.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal