Norge vil ha Tyskland-revansj etter storseier: – Det er det eneste som teller

KUMAMOTO (NRK): Norge leverte en maktdemonstrasjon da de knuste Sør-Korea, nå øyner de hevn mot Tyskland.

Knuste Sør-Korea

DUNKET INN MÅL: Stine Bredal Oftedal ble Norges toppscorer med sju mål.

Etter Serbias seier over Tyskland og Danmarks seier over Nederland tidligere mandag, ga det Norge en kjempemulighet til å ta kontroll over gruppen i mellomspillet. Med 36–25 seier over Sør-Korea topper Norge gruppen, ett poeng foran Tyskland og to foran Nederland.

Heidi Løke, som var tilbake etter at hun pådro seg nesebrudd i gårsdagens krigeseier over Danmark, var strålende fornøyd med kampen.

– Det var fantastisk deilig med den seieren her, at vi klarer å vinne med elleve til slutt, det var utrolig godt, sier Heidi Løke til NRK etter kampen.

Ute etter hevn

Uavgjort mot Tyskland på onsdag vil være godt nok til å sikre en semifinaleplass, det vil ikke Heidi Løke høre snakk om.

– Vi skal vinne den kampen, det er det eneste som teller. Vi er ganske klare på at vi skal gjøre det altså.

I fjorårets EM i Frankrike tapte Norge 32–33 i åpningskampen mot Tyskland.

– Revansjelysten er hvor stor?

– Den er ganske stor ja, sier veteranen.

Heidi Løke tilbake etter smellen

SKAKK NESE: Heidi Løke var spilleklar igjen etter smellen mot Danmark hvor hun pådro seg nesebrudd. Det var synlig at hun hadde vært i en tøff batalje dagen før da hun ankom med skjev nese og blått øye.

Treg start

Som i kampen mot Danmark kom Norge tregt i gang offensivt og lå under 1–3 etter de fire første minuttene. Men like etter klokka var passert ni minutter tok Norge ledelsen for første gang gjennom scoring av Kari Brattset.

Da Norge først tok ledelsen så de seg aldri tilbake. Flere redninger fra Silje Solberg og et bedre forsvar gjorde at Norge kunne gjøre det de gjør best, kontre inn scoringer. Halvveis ut i førsteomgang hadde Norge skaffet seg en femmålsledelse.

Utover i omgangen ble forskjellen mellom lagene tydeligere, og Norge kunne gå inn i pausen med en timålsledelse, 20–10.

Marta Tomac er klar på hvor hun mener Norge avgjorde kampen til sin fordel.

– Det er bakover. I førsteomgang klarer vi å nøytralisere dem helt og Silje tar de skuddene som kommer forbi forsvaret. Jeg synes det var veldig solide steg bakover og det er det som gleder mest.

Fortsatte dominansen

Selv om Norge ikke helt klarte å stoppe Sør-Koreas toppscorer, Eun Hee Ryu, som endte opp med sju scoringer, klarte de å holde koreanerne på avstand. Det gjorde at flere nøkkelspillere fikk hvilt seg og flere av ungjentene fikk verdifulle VM-minutter ute på parketten.

Løke satte alle fem skuddene sine i mål, og var fornøyd med lagprestasjonen etter kampslutt.

– Jeg synes vi fortsetter fra forrige kamp, vi står kompakt bakover, Silje er god i mål og vi får virkelig gitt dem noen taklinger. Så det var veldig, veldig godt.

Onsdag avgjøres det om Norge går til semifinale når de møter Tyskland i siste kamp i mellomrunden. Uavgjort i den kampen vil være nok til å sikre en semifinaleplass, men dersom Sør-Korea tar poeng fra Nederland i deres siste kamp, kan Norge tape mot Tyskland og fortsatt spille semifinale.

– Vi må vinne mot Tyskland så kan vi begynne å snakke om eventuelle medaljer, avslutter Tomac.

• Brasil-legende Marta varsler landslagsstopp

Marta avslutter landslagskarrieren i fotball etter årets kamper. Hun er Brasils mestscorende spiller uansett kjønn.

Brasil-avgangen kommer fram i et intervju Marta har gitt til CNN. I sommer kan hun få sin sjette OL-deltakelse.

– Hvis jeg er med til OL, skal jeg nyte hvert øyeblikk. For uansett om jeg drar dit eller ikke, er dette mitt siste år på landslaget. Det vil ikke være mer Marta som landslagsspiller i 2025, sier 38-åringen.

Hun var med på å ta OL-sølv i 2004 og 2008. Brasil tapte begge finalene for USA. I VM har hun også et sølv etter finaletapet mot Tyskland i 2007.

Marta har scoret 116 mål på 175 landskamper siden debuten i 2002. På herresiden er Neymar mestscorende for Brasil med 79 nettkjenninger.

I VM topper Marta også lista som tidenes toppscorer uansett kjønn. Fasiten stoppet på 17 mål fra 23 kamper etter fjorårets exit i gruppespillet. (NTB)

Marta under fotball-VM 2023
  • Moldes stjerneduo spilleklare etter skade

Både Fredrik Gulbrandsen og Magnus Wolf Eikrem er tilgjengelig for å starte når Molde tar imot Haugesund i Eliteserien søndag.

Det bekrefter trener Erling Moe overfor TV 2.

– De er klare til å kunne starte. De er med i betraktningen, og så får vi se hvilket lag vi ender på til slutt, sier Moe.

Molde-treneren forteller også at Markus Kaasa og Martin Linnes ikke er så langt unna en retur.

– Det begynner å se bedre ut, og det er selvfølgelig bra for oss, sier han.

Gulbrandsen måtte av med skade i serieåpningen hjemme mot Strømsgodset, men fikk sitt første innhopp etter skaden da blåtrøyene slo Strindheim i cupens andre runde onsdag.

Det gjorde også Eikrem, som måtte stå over storoppgjøret borte mot Bodø/Glimt forrige helg. (NTB)

Gulbrandsen og Eikrem
  • Benske og Tjøm finaleklare i ro-EM

Lars Benske og Ask Tjøm var nest best i oppsamlingsheatet og rodde Norges dobbeltsculler i lettvekt til EM-finale.

Duoen var i mål på tiden 6.42,81 og endte bak Spania. Fire båter fra oppsamlingen tok seg til lørdagens finale i ungarske Szeged.

Torsdag ble Benske og Tjøm nummer to i det siste av to heat. Bare vinnerne gikk da rett til finalen.

Martin Helseth rodde inn til 7.22,61 og 3.-plass i oppsamlingsheatet for singlescullere. Det var akkurat ikke godt nok til å gå videre til A-semifinale. (NTB)