NRK Meny
Normal

Selvkritisk Grimsbø – fant feil i superkampen

RIO DE JANEIRO (NRK): Hun sovnet med et smil om munnen. Men Kari Aalvik Grimsbø er langt fra fornøyd med alt hun gjorde mot Sverige.

Kari Aalvik Grimsbø og Nicolay Ramm

SØT SONATE: Kari Aalvik Grimsbø fikk serverte en sang av NRKs Nicolay Ramm dagen etter storspillet mot Sverige.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– For min del hadde jeg feilpasning på kontrapasningene mine. Jeg var ikke god nok til å se framover i framoverspillet mitt. Det har jeg vært god på i de andre kampene, og det vil jeg helt klart forbedre til neste kamp, sier Grimsbø til NRK.

Det har gått ei natt siden Norge utklasset Sverige 33-20 i OL-kvartfinalen i håndball.

– Jeg legger meg med et smil om munnen og nyter en seier, men i dag er den kampen ferdig, og jeg er i ferd med å innstille meg på at det kommer en ny tøff kamp, sier hun.

Derfor er evalueringen like tøff når det går bra som når det går dårlig. Før leggetid tirsdag kveld sendte Grimsbø som vanlig en evaluering til idrettspsykolog Britt Tajet-Foxell.

– Det er alltid tre positive og én negativ ting. Det var det også i går, forteller Grimsbø.

Visualiserer til det sitter

Den negative handlet om pasningsspillet. Kanskje ikke det man tenker på som det viktigste for en håndballkeeper. Men å starte gode kontringer er viktig – for å utnytte ubalansen motstanderen er i etter å ha misset i angrep.

Tidligere i OL har Grimsbø en håndfull målgivende pasninger. Slik vil hun også det skal være i torsdagens semifinale mot Russland.

Derfor handler evalueringen om mer enn å skrive ned ting i en e-post.

– Jeg ser for meg hvordan jeg ville ha gjort det hvis jeg skulle ha gjort det riktig. Og så visualiserer jeg mange ganger så det sitter til den neste kampen, forklarer Grimsbø.

Arbeidet mellom kampene kan deles inn i to faser. På den mentale biten får hun hjelp av Tajet-Foxell.

– Hodet fullt av skudd

På det tekniske jobber hun med keepertrener Mats Olsson. De studerer video – både av Grimsbøs innsats i forrige kamp og skytterne hun møter i neste.

– Med Mats ser vi på video og fysisk materiale, ser på teknikk, hva som er bra og ikke bra. Jeg får forsterket det jeg allerede har jobbet med mentalt med Britt, påpeker Grimsbø.

En ting hun kanskje er mer rå på enn alle andre, er å ta en kamp av gangen. Derfor vet hun foreløpig lite om hva som møter henne semifinalen. Russland har hun knapt sett i OL.

– Hodet mitt blir ganske fullt av skudd. Jeg ser veldig mange skudd inn mot hver enkelt kamp og har ikke rom for å se så veldig mye mer håndball utover det, forteller hun til NRK.

Nå starter jobben. Det er rimelig å anta at hun stiller til start med et psykologisk overtak på russerne.

Siste nytt

 • Ruud klatrer på verdensrankingen

  Casper Ruud blir belønnet for storspillet under Båstad-turneringen på den ferskeste verdensrankingen i tennis. Nordmannen klatrer seks trinn til 141.-plass. Ruud slo tidligere verdenstreer David Ferrer under turneringen i Sverige.

  Tennis, Australian Open.
  Foto: Lars Eide / NTB scanpix
 • Diomande målløs innbytter i stortap

  Adama Diomandé startet på benken, men kom inn etter pause da Los Angeles FC tapte hele 1–5 mot Minnesota i MLS natt til mandag. Før Dio rakk å entre banen ledet Minnesota 3–1. Diomande har vært strålende for LAFC, og står med 9 mål på 9 kamper for klubben.

  MLS Crew Los Angeles FC Soccer
  Foto: Mark J. Terrill / AP
 • Sveriges keeper på vei til Roma

  Etter hva Aftonbladet erfarer skal FC København ha blitt enig med Roma om et salg av den svenske målvakten Robin Olsen. Prislappen ligger på rundt 110 millioner kroner. Kjøpet skjer i lys av at Roma trenger ny keeper etter salget av Alisson Becker.

  svensk keeper
  Foto: Matthias Schrader / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Sport i dag
Sport i dag