Selvkritisk Grimsbø – fant feil i superkampen

RIO DE JANEIRO (NRK): Hun sovnet med et smil om munnen. Men Kari Aalvik Grimsbø er langt fra fornøyd med alt hun gjorde mot Sverige.

Kari Aalvik Grimsbø og Nicolay Ramm

SØT SONATE: Kari Aalvik Grimsbø fikk serverte en sang av NRKs Nicolay Ramm dagen etter storspillet mot Sverige.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– For min del hadde jeg feilpasning på kontrapasningene mine. Jeg var ikke god nok til å se framover i framoverspillet mitt. Det har jeg vært god på i de andre kampene, og det vil jeg helt klart forbedre til neste kamp, sier Grimsbø til NRK.

Det har gått ei natt siden Norge utklasset Sverige 33-20 i OL-kvartfinalen i håndball.

– Jeg legger meg med et smil om munnen og nyter en seier, men i dag er den kampen ferdig, og jeg er i ferd med å innstille meg på at det kommer en ny tøff kamp, sier hun.

Derfor er evalueringen like tøff når det går bra som når det går dårlig. Før leggetid tirsdag kveld sendte Grimsbø som vanlig en evaluering til idrettspsykolog Britt Tajet-Foxell.

– Det er alltid tre positive og én negativ ting. Det var det også i går, forteller Grimsbø.

Visualiserer til det sitter

Den negative handlet om pasningsspillet. Kanskje ikke det man tenker på som det viktigste for en håndballkeeper. Men å starte gode kontringer er viktig – for å utnytte ubalansen motstanderen er i etter å ha misset i angrep.

Tidligere i OL har Grimsbø en håndfull målgivende pasninger. Slik vil hun også det skal være i torsdagens semifinale mot Russland.

Derfor handler evalueringen om mer enn å skrive ned ting i en e-post.

– Jeg ser for meg hvordan jeg ville ha gjort det hvis jeg skulle ha gjort det riktig. Og så visualiserer jeg mange ganger så det sitter til den neste kampen, forklarer Grimsbø.

Arbeidet mellom kampene kan deles inn i to faser. På den mentale biten får hun hjelp av Tajet-Foxell.

– Hodet fullt av skudd

På det tekniske jobber hun med keepertrener Mats Olsson. De studerer video – både av Grimsbøs innsats i forrige kamp og skytterne hun møter i neste.

– Med Mats ser vi på video og fysisk materiale, ser på teknikk, hva som er bra og ikke bra. Jeg får forsterket det jeg allerede har jobbet med mentalt med Britt, påpeker Grimsbø.

En ting hun kanskje er mer rå på enn alle andre, er å ta en kamp av gangen. Derfor vet hun foreløpig lite om hva som møter henne semifinalen. Russland har hun knapt sett i OL.

– Hodet mitt blir ganske fullt av skudd. Jeg ser veldig mange skudd inn mot hver enkelt kamp og har ikke rom for å se så veldig mye mer håndball utover det, forteller hun til NRK.

Nå starter jobben. Det er rimelig å anta at hun stiller til start med et psykologisk overtak på russerne.

Siste nytt

 • Chelsea avanserte i mesterligaen

  Chelsea og Sevilla kvitterte ut de to første billettene til mesterligaens cupspill med hver sin borteseier tirsdag. Begge avgjorde på overtid.

  Rennes utlignet til 1-1 mot Chelsea fem minutter før slutt og så ut til å utsette feiringen både for London-klubben og Sevilla iallfall en uke. Men på overtid nikket innbytter Olivier Giroud inn vinnermålet og ordnet avansement for begge tetlagene i gruppa.

  France Soccer Champions League
  Foto: David Vincent / AP
 • Alpinstjerne koronasmittet

  Den østerrikske alpinstjernen Marco Schwarz har testet positivt på koronaviruset og mister verdenscuprennet på hjemmebane denne uka.

  Det er parallellstorslalåm for kvinner torsdag og for menn fredag i Lech/Zürs, som er verdenscuparrangør for første gang på 26 år. Fredagens konkurranse går uten Schwarz, som er skarp i utslagskonkurranser og vant parallellslalåmen i Holmenkollen 1. nyttårsdag i 2019. (NTB)

  Marco Schwarz
  Foto: Tt News Agency / Reuters
 • Skøyte-VM arrangeres likevel

  Norges Skøyteforbund skriver i en pressemelding at VM på skøyter vil arrangeres, til tross for at det ble avlyst i Beijing tidligere denne måneden.

  Nå skal mesterskapet foregå i Heerenveen i Nederland fra 11. til 14. februar.

  Dermed blir det fire helger med skøyteløp i Thialf-arenaen på en måned:

  EM 15.–17. januar.

  V-cup 1 22.–24. januar.

  V-cup 2 29.–31. januar.

  VM 11.–14. februar.

  Alle v-cupene som var planlagt før jul, er avlyst. Det samme er v-cupen i Changchun 17.-18. februar og i Heerenveen 6.-7. mars.

  Håvard Lorentzen
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal