Berger vil revansjere seg på standplass

NRKs skiskytterekspert Ola Lunde er optimist på Tora Bergers vegne før jaktstarten. Skiskytteren selv er revansjelysten.

Video NRK 1 Sportssøndag 15.01.12

Se kvinnenes jaktstart i skiskyting fra klokken 12.40.

Tora Berger

Tora Berger vil ha revansj på søndag.

Foto: KERSTIN JOENSSON / Ap

For etter andreplassen på sprinten torsdag var ikke Tora Berger helt fornøyd med skytinga. To bom for mye, konkluderte skiskytterstjerna, og meldingen før søndagens jaktstart var klar:

– Jeg får skjerpe meg litt på skytebanen.

 • Se kvinnenes jaktstart fra kl 12.40 i videovinduet over

Tror på Tora

Berger var langt fra den eneste som slet på standplass under de vanskelige vindforholdene. Samtlige utøvere, bortsett fra vinneren Olga Zaitseva, måtte ta én eller flere turer innom strafferundeløypa.

Søndag går Berger ut 26 sekunder bak Zaitseva. Selv om russeren er en god skytter, er NRKS skiskytterekspert Ola Lunde optimist på Bergers vegne før jaktstarten.

– Jeg tror Toras vinnersjanser er gode. Tora er veldig god i vanskelige forhold på standplass. Hun skyter raskere enn de andre, og om hun holder samme fart i sporet som på slutten av sprinten går det fort. Jeg er optimist, sier Lunde.

– Utøvere med mye erfaring takler slike forhold bedre, og Tora har vært med lenge. Hun er også veldig tøff i hodet, og pleier å løse slike forhold veldig bra, mener Lunde.

For selv om det snakkes mye om vinden, tenker ikke Berger selv så mye på det.

– Dette er utendørsidrett, og vinden er bare en utfordring, sier hun.

Slik starter de norske:

2. Tora Berger - 26 sekunder bak
26. Synnøve Solemdal - 2.29
39. Elise Ringen - 3.01
49. Bente Landheim - 3.20

Siste nytt

 • Under formell etterforskning

  Tidligere UEFA-president Michel Platini risikerer tiltale for korrupsjon i forbindelse med tildelingen av fotball-VM til Qatar i 2022.

  Etter tre års etterforskning har det franske økokrim PNF besluttet å sende saken videre i rettssystemet, og det skal nå settes i gang formell etterforskning av en såkalt forhørsdommer, skriver Mediapart.

  AFP_1HM9GX
  Foto: ZAKARIA ABDELKAFI / AFP
 • Dette er EM-troppen i håndball

  Dette er den norske EM-troppen i håndball. EM spilles i Norge, Sverige og Østerrike i januar.

  Torbjørn Bergerud, Espen Christensen, Kristian Sæverås, Magnus Jøndal, Alexander Blonz, Kristian Bjørnsen, Kevin Gulliksen, Bjarte Myrhol, Petter Øverby, Magnus Gullerud, Sander Sagosen, William Aar, Gøran Johannessen, Christian O'Sullivan, Sander Øverjordet, Eivind Tangen, Harald Reinkind, Magnus Rød.

  VM Håndball 2019 menn. Norge - Ungarn. 36-26.
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Østberg ikke til Davos

  Ingvild Flugstad Østberg nektes fortsatt å starte verdenscuprenn i langrenn. Hun er dermed ikke med i uttaket til helgens konkurranser i Davos. Den regjerende verdenscupvinneren oppfyller fortsatt ikke kravene i skiforbundets helseattest.

  Ingvild Flugstad Østberg Beito 2019
  Foto: Terje Pedersen / Terje Pedersen

Sendeplan

Kl. Program Kanal