NRK Meny
Normal

– Det er stor nervøsitet i feltet nå

Sykkelekspert Dag Erik Pedersen mener årets Tour de France skiller seg ut med alle de stygge fallene. Se Go Pro-video fra gårsdagens fall her.

Massevelt

SOM Å VÆRE DER: Slik så det ut da rytterne gikk i asfalten på gårsdagens etappe. Se videoen nede i saken.

– Det er stor nervøsitet i feltet nå, på grunn av store velter med stort omfang og med masse katastrofale følger. Folk har måtte bryte av det og folk har blitt skadet, sier sykkelekspert Dag Erik Pedersen til NRK.

Bare to dager etter et av tidenes verste velt i Tour de France' historie ble vi i går vitne til enda flere ryttere som fikk møtte asfalten på nært hold. Nå har ni ryttere brutt rittet - det er første gang så mange har trukket seg etter bare fem etapper siden 1996.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

– Det skjer ting hele tiden i Tour de France. Jeg har sjelden sett en åpning av Frankrike rund som har vært så nervøs som i år, og med så avgjørende og utslagsgivende etapper, fortsetter Pedersen engasjert.

I går måtte dessuten Norges Edvald Boasson Hagen ta telling da han, om lag 25 kilometer fra mål, havnet midt i en massevelt med 30 andre.

– Det var en sving, og det hadde vært såpeglatt hele dagen. Det samlet seg opp en haug. Heldigvis landet jeg på toppen, så jeg skadet meg ikke, smiler MTN-Qhubeka-rytteren.

Siste nytt

 • Heintz forlenget med Sarpsborg

  19-åringen Tobias Heintz skrev fredag under en ny fireårskontrakt med Sarpsborg 08. Unggutten fra Moss har hatt en god sesong og scoret tre mål for Sarpsborg 08. Den nye avtalen varer til sommeren 2019, melder klubben i en pressemelding.

  Eliteserien fotball 2017: Sarpsborg - Lillestrøm.
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Islands fotballkvinner slo Tyskland

  Det er ikke bare mennene som kan sørge for fotballsensasjon på Island. Fredag tok kvinnene en svært sterk 3-2-seier borte mot Tyskland. Dermed tok Island sin andre seier i VM-kvalifiseringen.

  Germany Soccer Women WCup Iceland
  Foto: Thomas Frey / AP
 • Tror Zlatan er tilbake før nyttår

  Zlatan Ibrahimovic er fortsatt under opptrening i Manchester United etter fjorårets skade, men manager José Mourinho mener svensken nærmer seg et comeback. – Han er ikke tilbake neste uke eller om et par uker, men tror jeg han er tilbake i løpet av 2017? Ja. Men det er bare en følelse, sier Mourinho på pressekonferansen før helgens kamp.

  SOCCER-ENGLAND-BOU-MUN/
  Foto: Hannah McKay / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal