NRK Meny

– Det er stor nervøsitet i feltet nå

Sykkelekspert Dag Erik Pedersen mener årets Tour de France skiller seg ut med alle de stygge fallene. Se Go Pro-video fra gårsdagens fall her.

Massevelt

SOM Å VÆRE DER: Slik så det ut da rytterne gikk i asfalten på gårsdagens etappe. Se videoen nede i saken.

Artikkelen er mer enn ett år gammel.

– Det er stor nervøsitet i feltet nå, på grunn av store velter med stort omfang og med masse katastrofale følger. Folk har måtte bryte av det og folk har blitt skadet, sier sykkelekspert Dag Erik Pedersen til NRK.

Bare to dager etter et av tidenes verste velt i Tour de France' historie ble vi i går vitne til enda flere ryttere som fikk møtte asfalten på nært hold. Nå har ni ryttere brutt rittet - det er første gang så mange har trukket seg etter bare fem etapper siden 1996.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

– Det skjer ting hele tiden i Tour de France. Jeg har sjelden sett en åpning av Frankrike rund som har vært så nervøs som i år, og med så avgjørende og utslagsgivende etapper, fortsetter Pedersen engasjert.

I går måtte dessuten Norges Edvald Boasson Hagen ta telling da han, om lag 25 kilometer fra mål, havnet midt i en massevelt med 30 andre.

– Det var en sving, og det hadde vært såpeglatt hele dagen. Det samlet seg opp en haug. Heldigvis landet jeg på toppen, så jeg skadet meg ikke, smiler MTN-Qhubeka-rytteren.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Prøve-VM fotball 2017: Kamerun - Australia
Prøve-VM fotball: Kamerun - Australia
Prøve-VM fotball: Kamerun - Australia
Prøve-VM fotball 2017
Prøve-VM fotball 2017: Kamerun - Australia
Prøve-VM fotball: Tyskland - Chile
Prøve-VM fotball 2017: Tyskland - Chile
Prøve-VM fotball: Tyskland - Chile
Prøve-VM fotball 2017
Prøve-VM fotball 2017: Tyskland - Chile