NRK Meny
Pressekonferanse: Thor Hushovd

Se Hushovd-pressekonferanse

Oppsummert

Klokken 10.00 holder Thor Hushovd pressekonferanse i forbindelse med sin nye biografi «Thor». Boken inneholder flere avsløringer fra karrieren. Du kan lese utdrag fra boken her.

 • –Antidopingmyndighetene bør grilles

  – Samtlige av de store sykkelrytterne har innrømmet fordi det brant under beina deres - ikke fordi de ble tatt i doping. Siden har de avslørt hvor mye de tok og sagt at de ikke var redde for antidopingmyndighetenes tester. Det er skremmende, og derfor fortjener antidopingmyndighetene kritiske spørsmål.

 • Vil ha strengere regler for dopere

  – Hvem kan lede lag? Hvem kan være massør? Hvem kan være mekaniker? De spørsmålene må man stille seg. Personer med dopingfortid bør ikke lede lag i sykkelsporten. Her bør det komme på plass et regelverk, sier Hushovd.

 • Tror Bjarne Riis har mer å skjule

  Den nåværende Saxo Bank-sjefen Bjarne Riis har innrømmet doping som landeveissyklist, men som leder for sykkellag har han gjentatte ganger avvist at han har dopet sine ryttere. Det til tross for at Tyler Hamilton påstod at Riis skaffet dopingmidler da amerikaneren syklet for dansken. – Jeg er redd for at han mer å skjule. Etter Tyler Hamiltons påstander må man stille seg spørsmålet, sier Hushovd.

 • – Jeg likte ikke da Tom Boonen vant

  – Jeg likte ikke da Tom Boonen vant sykkelløp. Robbie McEwen irriterte meg. Så har jeg alltid fighta med Mark Cavendish, sier Hushovd på spørsmål om hvem han ser på som sine største rivaler i karrieren.

 • Mener sykkelsporten bør endres

  – Sykkelritt blir nærmest aldri avlyst. Vi sykler gjennom stormer og snø. Uansett hvor mye vann det er i veibanen skal vi sykle. Det er ting jeg gjerne skulle gjort noe med for å hjelpe syklistene, svarer Hushovd på spørsmål om han vil gjøre noe for å forbedre sykkelsporten.

Hushovd: Jeg har valgt å være naiv
Boasson fikk ikke penger etter VM.
Thor Hushovd gir ut bok.
Overrasket over vekthysteri

Siste nytt

 • Zuccas nye sjef klar

  51 år gamle David Quinn er ansatt som ny trener for Mats Zuccarellos NHL-klubb New York Rangers. Quinn kommer fra trenerjobben til Boston University. Quinn erstatter Alain Vigneault. Han fikk sparken bare timer etter at New York Rangers ikke tok seg til NHL-sluttspillet for første gang siden 2010.

  Mats Zuccarello Aasen
  Foto: Elsa / Getty Images
 • Ancelotti blir Napoli-trener

  Carlo Ancelotti (58) har skrevet under en treårskontrakt som trener for serie A-klubben Napoli. Ancelotti fikk sparken i Bayern München sist høst. Han erstatter Maurizio Sarri som ledet Napoli til andreplass bak Juventus. Sarri skal være aktuell som ny trener i både Chelsea og Zenit St. Petersburg.

  SOCCER-ITALY-NAP/
  Foto: Charles Platiau / Reuters
 • Viviani med sin fjerde seier

  Elia Viviani tok sin fjerde etappeseier under Giro d'Italia onsdag. Han er dermed den første italieneren på fire år til å vinne fire etapper i én og samme utgave av Giro d'Italia.

  Alle sammenlagtfavorittene kom seg helskinnet til mål, og Simon Yates er fortsatt mannen som innehar den rosa ledertrøya etter den 17. etappen over 155 kilometer fra Riva del Garda til Iseo.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal