NRK Meny
Normal

– Kapittelet om Lance blir spennende lesing

I dag slipper Thor Hushovd sin biografi «Thor». Boken inneholder flere avsløringer om forholdet til dopingavslørte Lance Armstrong.

Lance Armstrong (til venstre) og Thor Hushovd før starten av Oslo Grand Prix

Lance Armstrong (til venstre) og Thor Hushovd hadde et godt forhold før dopingavsløringene.

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Thor Hushovd

Thor Hushovd slipper boka 'Thor' klokka 15 onsdag.

Foto: Siv Kristin Sællmann / NRK

NRK.no følger saken - se direktesending med Dag Erik Pedersen og Andreas Stabrun Smith i studio kl 15. Her legger vi også ut innhold fra boka fortløpende.

Tidligere sykkelproff og nåværende sykkelekspert i NRK, Dag Erik Pedersen, har ennå ikke fått lest boken, men gleder seg til å få et bedre innblikk i dopingskandalen rundt Lance Armstrong.

– Kapittelet om Lance blir spennende lesing, sier han.

Thor Hushovd la opp som syklist i høst etter en lang og suksessrik karriere. Onsdag ettermiddag klokka 15 slipper han boken om profflivet.

Forteller om forholdet til Armstrong

Biografien er ført i pennen av Jostein Ravnåsen, og Hushovd har lovet at boken vil inneholde flere avsløringer om forholdet hans til Lance Armstrong.

Etter å ha lagt opp som utøver tør han å snakke åpent ut om dopingskandalene i idretten.

– Man skjønte jo hvordan det kom til å gå da dopinganklagene kom, sa Hushovd til NRK nylig.

Dag Erik Pedersen

NRKs sykkelekspert Dag Erik Pedersen.

Foto: Holm, Morten / NTB scanpix

Nordmannen ble godt kjent med den amerikanske syklisten gjennom en lang karriere som proffsyklist. I boken forteller han blant annet om da han og Armstrong dro på helgetur til Los Angeles.

Smakebiter fra boken er allerede publisert på forfatterens blogg.

– Jeg kan ikke snakke for alle andre, men jeg ble personlig veldig sjokkert da han ble anklaget og tatt, sa Hushovd til NRK.

Han røper også mer om hva han synes om alle dopingavsløringene i sykkelsportene de siste årene. Hushovd har viet to av kapitlene til dette emnet.

Her forteller han hvordan ser på antidopingarbeidet i sykkelsporten og hva han tenker om dopingstraffene.

– Var fortvilet og langt nede

Dag Erik Pedersen tror det blir interessant å lese om hvordan Thor Hushovd ser på sin egen karriere.

– Alle de som har jobbet med sykkel, vet at tilgangen til Hushovd har vært begrenset. Nå får vi historien om alt det som har rørt seg i hodet hans under hans karriere. Det blir kanskje mest spennende å lese - hans egen oppsummering.

I boken forteller også den tidligere syklisten at han trodde karrieren var over i 2008 da laget Crédit Agricole ble lagt ned.

«Han var så fortvilet og langt nede at han et øyeblikk vurderte å kutte ut, legge opp.», skriver forfatteren av boka, Jostein Ravnåsen, på sin blogg.

Siste nytt

 • N'Zonzi klar for Roma

  Steven N’Zonzi er klar for Roma. Han kommer fra Sevilla og koster cirka 250 millioner kroner. 29-åringen var med i Frankrikes VM-tropp som tok gull tidligere i sommer. Midtbanemannen har underskrevet en 4-årsavtale.

  SOCCER-WORLDCUP-FINAL/
  Foto: CHRISTIAN HARTMANN / Reuters
 • Ajer og Celtic utslått

  Det blir ikke mesterligafotball på Kristoffer Ajer og Celtic i høst. AEK Aten tok seg videre til siste kvalrunde med 3–2 sammenlagt. Grekerne vant 2–1 hjemme tirsdag og klarte 1–1 i Glasgow. Ajer var ikke med til Aten på grunn av karantene.

  Kristoffer Ajer
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Dahle gir seg i Ørn

  Thomas Dahle fratrer som hovedtrener for fotballjentene i Trondheims-Ørn etter en tung sesong så langt. Det gjenstår åtte kamper av serien, og Ørn ligger tredje sist. Klubben jobber med å få på plass en midlertidig trenerløsning.

Sendeplan

Kl. Program Kanal