Normal

Eldar Rønning vant fellesstarten

Eldar Rønning vant 20-kilometeren i Tour de Ski lørdag. Petter Northug ble nummer fire.

Video NRK1s Sportslørdag

Se den nest siste Tour de Ski-etappen direkte her kl. 1230!

Morten Aa Djupvik

Morten Aa Djupvik mener dagens etappe er hardere enn monsterbakken.

Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX

SISTE: Eldar Rønning skaffer seg en luke opp den siste motbakken før stadion, som holder helt inn til mål! Det er hans tredje etappeseier i Tour de Ski totalt. Petter Northug ble nummer fire, men dessverre ble Dario Cologna nummer tre. Dermed ser sammenlagtseieren ut til å være sikret for sveitseren, som leder med 1,22 på Petter Northug. Nordmannen har 44 sekunder til Marcus Hellner, som er hans antatt sterkeste konkurrent om andreplassen opp monsterbakken.

Spurt 5: Northug vinner sin tredje spurt! Tar 15 nye sekunder, men Cologna blir nok en gang nummer to og tar 12. Dermed har Northug totalt tatt inn 4 sekunder på de innlagte spurtene.

Spurt 4: I den fjerde spurten tar Northug innersvingen på sammenlagtrivalene. Nordmannen vinner, mens Cologna kommer helt nede på sjetteplass. Dermed henter Northug inn 10 sekunder på sveitseren. Lukas Bauer blir nummer to, Devon Kershaw nummer tre.

Spurt 3: Northug henger med også i den tredje spurten, men må gi tapt for både Dario Cologna og Giorgio Di Centa. 10 poeng til nordmannen, 12 til sveitseren og 15 til italieneren. Dermed har Cologna tatt totalt 36 sekunder (3 x 12), mens Northug bare har tatt 25 (0+15+10).

Spurt 2: I den andre innlagte spurten er Northug tilbake! Det drar seg skikkelig til mellom nordmannen og Cologna, og førstnevnte er sterkest. Han får dermed 15 bonussekunder, men tjener ikke så mye ettersom Cologna ble nummer to og tok 12. Vylegsjanin tar tredjeplassen og ti sekunder.

Spurt 1: Jönsson (1), Cologna (2) og Legkov (3) gikk knallhardt fra start, og var de første over streken i den første innlagte spurten. Det ga 15 sekunder til svensken, 12 til sveitseren og 10 til russeren. Verken Northug eller de andre nordmennene meldte seg på i kampen om bonussekundene, og taper dermed ytterligere terreng i sammendraget.

Knallhard løype

De fleste snakker om den avsluttende monsterbakken i Val di Fiemme som den største fysiske prøvelsen i Tour de Ski. Djupvik mener imidlertid at dagens etappe er tøffere.

– Dagens løype er hardere enn monsterbakken. Profilen er knallhard, og spurtene er lagt til løypas høyeste punkt. Det blir hardt i morgen også, men i dag blir det et ordentlig race til siste slutt, sier han til NRK.

De tørre tallene støtter Djupviks analyse: Den totale stigningen i dagens etappe er nemlig 850 høydemeter, noe som er betydelig mer enn de 495 meterne løperne må klatre i den aller siste etappen.

– Noen vil stikke

Før de to siste etappene har Dario Cologna et godt grep om seieren. Petter Northug ligger på andreplass i sammendraget, men det skiller bare knappe 12 sekunder ned til Maurice Manificats på sjuendeplass.

– Noen kommer til å stikke, men man vet ikke helt når. Det kommer i alle fall til å prelle av løpere etter hvert på denne harde etappen, og de fremste i sammendraget vil kjøre hardt i dag, sier Aa Djupvik.

Cologna, som har omtrent 1,20 minutter ned til Northug, har uttalt at han frykter russiske Alexander Legkov mer enn han frykter nordmannen opp monsterbakken. Det er Aa Djupvik uenig i.

– Tar Northug ryggen til Legkov i morgen vil han ikke gi seg så lett. Men det blir ingen enkel reise for han, sier han.

Siste nytt

 • OL-kongen slakter WADAs beslutning

  Tidenes mestvinnende idrettsutøver i OL-sammenheng, Michael Phelps, er oppbrakt over at WADAs beslutning om å gjeninnsette det russiske antidopingbyrået.

  – Når skal en organisasjon ta fullt ansvar og gå foran i kampen for å skape endring? For dette er ikke slik idretten er. Idretten handler ikke om å putte prestasjonsfremmende midler i kroppen, sa han til journalister i Hongkong fredag.

  Phelps
  Foto: DAVID GRAY / Reuters
 • Nilsen forlenger med Brann

  Lars Arne Nilsen forlenger kontrakten med Brann, skriver Bergens Tidende.

  Ifølge lokalavisen vil nyheten om trenerens kontraktsforlengelse bli offisielt bekreftet fra klubben senere fredag.

  Eliteserien fotball: Brann - Ranheim.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Idrettsstyret ut mot WADA-vedtak

  – Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité støtter verken WADAs vedtak eller oppmykingen av WADAs opprinnelige vilkår for RUSADAs gjeninntreden som nasjonalt russisk antidopingbyrå, skriver Idrettsstyret i en pressemelding fredag.

  Tom Tvedt
  Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM hestesport: Sprangridning lag, finale
VM hestesport - sprangridning finaler
VM hestesport, sprangridning lag
E-sport: Counter Strike GO