NRK Meny
Normal

Eldar Rønning vant fellesstarten

Eldar Rønning vant 20-kilometeren i Tour de Ski lørdag. Petter Northug ble nummer fire.

Video NRK1s Sportslørdag

Se den nest siste Tour de Ski-etappen direkte her kl. 1230!

Morten Aa Djupvik

Morten Aa Djupvik mener dagens etappe er hardere enn monsterbakken.

Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX

SISTE: Eldar Rønning skaffer seg en luke opp den siste motbakken før stadion, som holder helt inn til mål! Det er hans tredje etappeseier i Tour de Ski totalt. Petter Northug ble nummer fire, men dessverre ble Dario Cologna nummer tre. Dermed ser sammenlagtseieren ut til å være sikret for sveitseren, som leder med 1,22 på Petter Northug. Nordmannen har 44 sekunder til Marcus Hellner, som er hans antatt sterkeste konkurrent om andreplassen opp monsterbakken.

Spurt 5: Northug vinner sin tredje spurt! Tar 15 nye sekunder, men Cologna blir nok en gang nummer to og tar 12. Dermed har Northug totalt tatt inn 4 sekunder på de innlagte spurtene.

Spurt 4: I den fjerde spurten tar Northug innersvingen på sammenlagtrivalene. Nordmannen vinner, mens Cologna kommer helt nede på sjetteplass. Dermed henter Northug inn 10 sekunder på sveitseren. Lukas Bauer blir nummer to, Devon Kershaw nummer tre.

Spurt 3: Northug henger med også i den tredje spurten, men må gi tapt for både Dario Cologna og Giorgio Di Centa. 10 poeng til nordmannen, 12 til sveitseren og 15 til italieneren. Dermed har Cologna tatt totalt 36 sekunder (3 x 12), mens Northug bare har tatt 25 (0+15+10).

Spurt 2: I den andre innlagte spurten er Northug tilbake! Det drar seg skikkelig til mellom nordmannen og Cologna, og førstnevnte er sterkest. Han får dermed 15 bonussekunder, men tjener ikke så mye ettersom Cologna ble nummer to og tok 12. Vylegsjanin tar tredjeplassen og ti sekunder.

Spurt 1: Jönsson (1), Cologna (2) og Legkov (3) gikk knallhardt fra start, og var de første over streken i den første innlagte spurten. Det ga 15 sekunder til svensken, 12 til sveitseren og 10 til russeren. Verken Northug eller de andre nordmennene meldte seg på i kampen om bonussekundene, og taper dermed ytterligere terreng i sammendraget.

Knallhard løype

De fleste snakker om den avsluttende monsterbakken i Val di Fiemme som den største fysiske prøvelsen i Tour de Ski. Djupvik mener imidlertid at dagens etappe er tøffere.

– Dagens løype er hardere enn monsterbakken. Profilen er knallhard, og spurtene er lagt til løypas høyeste punkt. Det blir hardt i morgen også, men i dag blir det et ordentlig race til siste slutt, sier han til NRK.

De tørre tallene støtter Djupviks analyse: Den totale stigningen i dagens etappe er nemlig 850 høydemeter, noe som er betydelig mer enn de 495 meterne løperne må klatre i den aller siste etappen.

– Noen vil stikke

Før de to siste etappene har Dario Cologna et godt grep om seieren. Petter Northug ligger på andreplass i sammendraget, men det skiller bare knappe 12 sekunder ned til Maurice Manificats på sjuendeplass.

– Noen kommer til å stikke, men man vet ikke helt når. Det kommer i alle fall til å prelle av løpere etter hvert på denne harde etappen, og de fremste i sammendraget vil kjøre hardt i dag, sier Aa Djupvik.

Cologna, som har omtrent 1,20 minutter ned til Northug, har uttalt at han frykter russiske Alexander Legkov mer enn han frykter nordmannen opp monsterbakken. Det er Aa Djupvik uenig i.

– Tar Northug ryggen til Legkov i morgen vil han ikke gi seg så lett. Men det blir ingen enkel reise for han, sier han.

Siste nytt

 • Hansen vant norsk mesterliga-duell

  Espen Lie Hansens franske klubb Nantes tok første stikk mot Bjarte Myrhols Skjern i den første av to kvartfinaler i mesterligaen. Nantes vant 33-27 på hjemmebane. Bjarte Myrhol scoret fire mål for sin danske klubb.

  Espen Lie Hansen
  Foto: Stephane Mahe / Reuters
 • Mjelde kåret til tredje beste

  Maren Mjelde ble søndag kveld stemt frem av spillerne selv som den tredje beste spilleren i engelsk fotball.

  Lagvenninne fra Chelsea, Fran Kirby, vant prisen. Ji So-yun, også Chelsea-spiller, tok andreplassen.

  SOCCER-CHAMPIONS-CHE-WOB/WOMEN
  Foto: ADAM HOLT / Reuters
 • Napoli senket Juventus

  De fleste av de store fotballigaene er avgjort, men i Italia er det fortsatt spenning.

  Søndag kveld tapte tittelforsvarer Juventus 0–1 mot Napoli på hjemmebane.

  Dermed er Napoli bare ett poeng bak Juventus på toppen av tabellen.

  FBL-ITA-SERIE A-JUVENTUS-NAPOLI
  Foto: MARCO BERTORELLO / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Best i verden: Martin Schanche - Rattets Messias
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Odd - Sarpsborg 08