Hopp til innhold

Eldar Rønning vant fellesstarten

Eldar Rønning vant 20-kilometeren i Tour de Ski lørdag. Petter Northug ble nummer fire.

Video NRK1s Sportslørdag

Se den nest siste Tour de Ski-etappen direkte her kl. 1230!

Morten Aa Djupvik

Morten Aa Djupvik mener dagens etappe er hardere enn monsterbakken.

Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX

SISTE: Eldar Rønning skaffer seg en luke opp den siste motbakken før stadion, som holder helt inn til mål! Det er hans tredje etappeseier i Tour de Ski totalt. Petter Northug ble nummer fire, men dessverre ble Dario Cologna nummer tre. Dermed ser sammenlagtseieren ut til å være sikret for sveitseren, som leder med 1,22 på Petter Northug. Nordmannen har 44 sekunder til Marcus Hellner, som er hans antatt sterkeste konkurrent om andreplassen opp monsterbakken.

Spurt 5: Northug vinner sin tredje spurt! Tar 15 nye sekunder, men Cologna blir nok en gang nummer to og tar 12. Dermed har Northug totalt tatt inn 4 sekunder på de innlagte spurtene.

Spurt 4: I den fjerde spurten tar Northug innersvingen på sammenlagtrivalene. Nordmannen vinner, mens Cologna kommer helt nede på sjetteplass. Dermed henter Northug inn 10 sekunder på sveitseren. Lukas Bauer blir nummer to, Devon Kershaw nummer tre.

Spurt 3: Northug henger med også i den tredje spurten, men må gi tapt for både Dario Cologna og Giorgio Di Centa. 10 poeng til nordmannen, 12 til sveitseren og 15 til italieneren. Dermed har Cologna tatt totalt 36 sekunder (3 x 12), mens Northug bare har tatt 25 (0+15+10).

Spurt 2: I den andre innlagte spurten er Northug tilbake! Det drar seg skikkelig til mellom nordmannen og Cologna, og førstnevnte er sterkest. Han får dermed 15 bonussekunder, men tjener ikke så mye ettersom Cologna ble nummer to og tok 12. Vylegsjanin tar tredjeplassen og ti sekunder.

Spurt 1: Jönsson (1), Cologna (2) og Legkov (3) gikk knallhardt fra start, og var de første over streken i den første innlagte spurten. Det ga 15 sekunder til svensken, 12 til sveitseren og 10 til russeren. Verken Northug eller de andre nordmennene meldte seg på i kampen om bonussekundene, og taper dermed ytterligere terreng i sammendraget.

Knallhard løype

De fleste snakker om den avsluttende monsterbakken i Val di Fiemme som den største fysiske prøvelsen i Tour de Ski. Djupvik mener imidlertid at dagens etappe er tøffere.

– Dagens løype er hardere enn monsterbakken. Profilen er knallhard, og spurtene er lagt til løypas høyeste punkt. Det blir hardt i morgen også, men i dag blir det et ordentlig race til siste slutt, sier han til NRK.

De tørre tallene støtter Djupviks analyse: Den totale stigningen i dagens etappe er nemlig 850 høydemeter, noe som er betydelig mer enn de 495 meterne løperne må klatre i den aller siste etappen.

– Noen vil stikke

Før de to siste etappene har Dario Cologna et godt grep om seieren. Petter Northug ligger på andreplass i sammendraget, men det skiller bare knappe 12 sekunder ned til Maurice Manificats på sjuendeplass.

– Noen kommer til å stikke, men man vet ikke helt når. Det kommer i alle fall til å prelle av løpere etter hvert på denne harde etappen, og de fremste i sammendraget vil kjøre hardt i dag, sier Aa Djupvik.

Cologna, som har omtrent 1,20 minutter ned til Northug, har uttalt at han frykter russiske Alexander Legkov mer enn han frykter nordmannen opp monsterbakken. Det er Aa Djupvik uenig i.

– Tar Northug ryggen til Legkov i morgen vil han ikke gi seg så lett. Men det blir ingen enkel reise for han, sier han.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal