Hopp til innhold

Northug mener Tour-seier frister mer enn OL og VM

Tour de Ski-tapet gir Petter Northug enda mer lyst til å vinne den prestisjetunge konkurransen neste år. Og det må gjerne gå på bekostning av mesterskapsgull.

Pallen

Petter Northug ønsker så sterkt å stå øverst på pallen i Tour de Ski, at han vurderer å prioritere det foran OL og VM.

Foto: Åserud, Lise / Scanpix

Northug

Petter Northug var tydelig skuffet etter tredjeplassen.

Foto: Åserud, Lise / Scanpix

Det var en skuffet, men fattet, Petter Northug som stilte opp for det store, norske pressekorpset etter at klatreturen opp Alpe Cermis endte i 3. plass i Tour de Ski søndag.

Skuffet fordi sesongens store mål ikke endte i seier, fattet fordi han sier han skjønte at det ville bli tøft å klare det allerede for flere dager siden.

– Skjer det én liten glipp i touren, som på Cortina – Toblach-etappen, så er du hekta av. Da hadde Dario kontroll. Han kunne sikre det inn, og han gjør jo alt rett, sier Northug.

NRK.no følger Tour de Ski:

Valgets kval

Dario Cologna har vunnet Tour de Ski tre ganger. Northug har null seire – men samtidig har sistnevnte blitt langrennskonge i de tre siste mesterskapene.

Dette mener Northug henger sammen – for han tror det er nærmest umulig å være best både i touren i årsskiftet og i et mesterskap i februar/mars.

– Jeg tror at på guttesiden så må du velge. Enten Tour de Ski, eller så må du velge mesterskap. Det er vanskelig å få to formtopper når det er så høyt nivå, forklarer Northug.

Saken fortsetter under videoen!

Video Northug " Jeg hadde ikke mer å gi"

VIDEO: Se intervjuet med Petter Northug etter målgang i Val di Fiemme.

– Vil prøve helt til jeg vinner

Så innrømmer han at det akkurat nå frister mer å satse på Tour de Ski enn på de kommende mesteskapene – helt til han er først opp slalåmbakken i Val di Fiemme.

– Det er nesten så jeg har lyst til å prøve Tour de Ski, altså. Helt til jeg vinner. Og så bygge opp en formtopp til mesterskap etter det. For min del begynner det nå å trigge mer å vinne Tour de Ski enn å vinne mesterskap. For det har du på en måte stempla inn, det har du vunnet, sier han.

– Vurderer du akkurat nå Tour de Ski som et viktigere mål enn OL eller VM?

– Ja. Det er akkurat i ettertid du kjenner at motivasjonen er som sterkest. Det må jeg ta med meg til sommeren og høsten igjen. Det hjelper ikke å være motivert når du står på start i Tour de Ski, du må være motivert gjennom en hel sommer og høst og gå Tour de Ski mange ganger oppe i hodet om du skal klare å vinne, sier Northug til NRK.no.

Neste sesong er VM-sesong. Da står VM 2013 i Val di Fiemme for tur. Så, i 2014, er det OL i Sotsji.

– Burde «flyttet» formen

De to som vant årets tour, Dario Cologna og Justyna Kowalczyk, kom senere i form enn våre to sterkeste kort, Petter Northug og Marit Bjørgen. Det mener Northug kan være nøkkelen til at de vant til slutt.

– Da vi kom til Davos var jeg i veldig god form, kanskje skulle man ha flyttet Davos-formen til Tour de Ski. Men det er så små marginer. Jeg føler jeg har gjort mye rett, kanskje skulle jeg opprettholdt mengdetreningen en uke til, slik at formen ble flyttet og ble enda bedre under Tour de Ski, sier Northug til NRK.no.

Siste nytt

  • Fire argentinske fotballspillere arrestert for voldtekt

    Fire profesjonelle fotballspillere i Argentina ble mandag pågrepet for å ha voldtatt en kvinnelig sportsjournalist på et hotellrom tidligere denne måneden. Den 24-år gamle kvinnen sier hun ble med på et hotellrom med en av dem, sovnet, og ble voldtatt, melder AFP.

    Toppklubben Velez Sarsfield har suspendert de fire og satt i gang en intern etterforskning.

  • Tidligere Brann-profil dropper skjebnekamper – nå beklager han til lagkameratene

    Tidligere Brann-spiller Robert Taylor skapte irritasjon da han takket nei til å spille for Finland i torsdagens EM-skjebnekamp mot Wales. Nå forklarer han seg.

    Taylor, som også har en fortid i Tromsø, spiller til daglig sammen med superstjernen Lionel Messi i Inter Miami.

    Kampen mot Wales er semifinale i omspillet i nasjonsligaen.

    – Jeg har stor tro på at Finland i disse svært viktige kampene trenger spillere som er hundre prosent i form, slik at vi forhåpentligvis kan sikre oss en plass i EM. Det hadde vært egoistisk av meg å ta denne muligheten fra en annen spiller, skriver Taylor på Instagram.

    – Fordi dette var en svært vanskelig avgjørelse å ta, tok det lengre tid enn forventet å komme fram til denne løsningen. Jeg vet at det har satt laget i en utfordrende situasjon, så jeg vil be om unnskyldning til lagkameratene og trenerne mine, legger han til. (NTB)

    Taylor
    Foto: AP
  • Konow med sammenlagtseier i verdencupen i telemark

    Kaja Bjørnstad Konow tok sammenlagtseieren i øvelsen klassisk distanse i verdenscupen i telemark mandag.

    Det var Konows første sammenlagtseier i verdenscupen.

    Den norske profilen tok annenplassen i mandagens avslutningsrenn i franske Pra Loup. Det holdt til å ta verdenscupkula hjem til Norge.

    Konow vant med 30 poeng ned til franske Augustine Carliez, og hadde 76 poeng til en annen fransk løper, Laly Chaucheprat, på tredjeplassen.

    Gøril Strøm Eriksen sørget for en god norsk dag mandag med tredjeplass i avslutningsrennet.

    På herresiden er Trym Nygaard Løken tilbake for fullt i verdenscupen. Han tok seieren i herrenes renn og var 1,9 sekunder foran franskmannen Elie Nabot.

    Jacob Alveberg kjørte inn til femteplass. (NTB)

    Kaja Bjørnstad Konow
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal