NRK Meny
Normal

Schmid vant OL-generalprøven: – Det var bare å dra ned rullegardinen

Jan Schmid (34) gikk seg opp fra syvendeplass til seier i søndagens verdenscuprenn.

Jan Schmid

SEIER: Jan Schmid jubler for seier i Val di Fiemme. I natt tok han en ny seier.

Foto: Mario Facchini / AP

Laster innhold, vennligst vent..

Med et vanvittig rykk kvittet Jan Schmid seg med erkerival Akito Watabe. Da kunne han gå opp ensom opp oppløpet i Hakuba.

– Jeg og Akito var ganske likt etter hoppingen, så vi bestemte oss på forhånd om å gå sammen og ikke kaste bort så mye tid. VI samarbeidet hele løpet, men jeg følte at jeg hadde krefter igjen på slutten.

Da tro han til i siste bakken.

– Jeg sparte litt på kreftene, og på slutten var det bare å dra ned rullegardina og håpe at ingen bli med. Heldigvis tok jeg ham på slutten, dette var en perfekt dag, sier Schmid.

Det holdt til seier, 6,6 sekunder foran Ilves. Watabe klarte ikke å henge med mot slutten, og endte opp på tredjeplass etter en intens spurtduell med Tomás Portýk.

Akito Watabe Jan Schmid

RIVALER: Jan Schmid og Akito Watabe, her avbildet etter gårsdagens renn.

Foto: AP

Selvtillit før OL

Seieren gjør at Schmid nå drar til OL proppfull av selvtillit. Etter en liten nedtur i Seefeld der det ikke ble en eneste pallplass, står han igjen med en andre- og førsteplass etter helgen i Hakuba.

– Det er positivt å ta med seg høy selvtillit inn i OL. Det er kort tid igjen nå, sier Schmid.

Han slutter seg til resten av OL-troppen denne uken. De har vært hjemme for å trene, og verdenscuptoeren innrømmer at det hadde gitt bedre uttelling på formen.

– Det hadde nok gitt bedre fysisk form med tre dager ekstra trening foran OL. Men jeg tror selvtilliten kan veie opp for de dagene med trening, sier Schmid.

Jan Schmid

I HAKUBA: Jan Schmid.

Foto: NRK

Intens duell

Nå er det kun 20 poeng opp til verdenscupleder Akito Watabe i sammendraget.

– For meg er det viktig å være med i kampen om sammendraget. Hvis jeg ikke hadde vært her hadde det vært 200 poeng opp. Da hadde det vært langt opp, sier Schmid.

Schmid leverte et greit hopp i Hakuba natt til søndag. 117,5 meter er langt svakere enn i gårsdagens konkurranse, og holdt til en syvendeplass.

– Det var krevende. Vi hadde lav fart, og det ble ingen lange hopp. Heldigvis kom jeg meg inn foran Akito, sier Schmid.

For Watabe kunne nærmest sikret en ny seier, men sviktet i bakken. Bare 116 meter gjorde at hjemmefavoritten gikk ut tre sekunder bak Schmid i langrennet.

Norge klarte ikke å følge opp lørdagens gode laginnsats. Harald Johnas Riiber ble nest beste norske på syvendeplass. Magnus Moan (101 meter) og Espen Bjørnstad (96 meter) valgte ikke å starte langrennet etter svake resultater i hoppbakken.

Siste nytt

 • Sveriges keeper på vei til Roma

  Etter hva Aftonbladet erfarer skal FC København ha blitt enig med Roma om et salg av den svenske målvakten Robin Olsen. Prislappen ligger på rundt 110 millioner kroner. Kjøpet skjer i lys av at Roma trenger ny keeper etter salget av Alisson Becker.

  svensk keeper
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Granerud på pallen

  Halvor Egner Granerud hoppet seg opp til 3.-plassen i det første individuelle rennet i årets Sommer Grand Prix. Polen-stjernen Kamil Stoch vant på hjemmebane. Robert Johansson var nest best blant de norske i Wisla

  Granerud
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Sky-rytter ute av Tour de France

  Team Sky-rytter Gianni Moscon (24) er kastet ut av Tour de France fordi han gikk til angrep på en Fortuneo-rytter, Ifølge L'Equipe. Det skal ha skjedd i etterkant av søndagens etappe. Det var Tv2 som meldte om nyheten.

  CYCLING-FRA-TDF2018-SKY-ITA-MOSCON
  Foto: PHILIPPE LOPEZ / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Sport i dag
Sport i dag