Schmid vant OL-generalprøven: – Det var bare å dra ned rullegardinen

Jan Schmid (34) gikk seg opp fra syvendeplass til seier i søndagens verdenscuprenn.

Jan Schmid

SEIER: Jan Schmid jubler for seier i Val di Fiemme. I natt tok han en ny seier.

Foto: Mario Facchini / AP

Laster innhold, vennligst vent..

Med et vanvittig rykk kvittet Jan Schmid seg med erkerival Akito Watabe. Da kunne han gå opp ensom opp oppløpet i Hakuba.

– Jeg og Akito var ganske likt etter hoppingen, så vi bestemte oss på forhånd om å gå sammen og ikke kaste bort så mye tid. VI samarbeidet hele løpet, men jeg følte at jeg hadde krefter igjen på slutten.

Da tro han til i siste bakken.

– Jeg sparte litt på kreftene, og på slutten var det bare å dra ned rullegardina og håpe at ingen bli med. Heldigvis tok jeg ham på slutten, dette var en perfekt dag, sier Schmid.

Det holdt til seier, 6,6 sekunder foran Ilves. Watabe klarte ikke å henge med mot slutten, og endte opp på tredjeplass etter en intens spurtduell med Tomás Portýk.

Akito Watabe Jan Schmid

RIVALER: Jan Schmid og Akito Watabe, her avbildet etter gårsdagens renn.

Foto: AP

Selvtillit før OL

Seieren gjør at Schmid nå drar til OL proppfull av selvtillit. Etter en liten nedtur i Seefeld der det ikke ble en eneste pallplass, står han igjen med en andre- og førsteplass etter helgen i Hakuba.

– Det er positivt å ta med seg høy selvtillit inn i OL. Det er kort tid igjen nå, sier Schmid.

Han slutter seg til resten av OL-troppen denne uken. De har vært hjemme for å trene, og verdenscuptoeren innrømmer at det hadde gitt bedre uttelling på formen.

– Det hadde nok gitt bedre fysisk form med tre dager ekstra trening foran OL. Men jeg tror selvtilliten kan veie opp for de dagene med trening, sier Schmid.

Jan Schmid

I HAKUBA: Jan Schmid.

Foto: NRK

Intens duell

Nå er det kun 20 poeng opp til verdenscupleder Akito Watabe i sammendraget.

– For meg er det viktig å være med i kampen om sammendraget. Hvis jeg ikke hadde vært her hadde det vært 200 poeng opp. Da hadde det vært langt opp, sier Schmid.

Schmid leverte et greit hopp i Hakuba natt til søndag. 117,5 meter er langt svakere enn i gårsdagens konkurranse, og holdt til en syvendeplass.

– Det var krevende. Vi hadde lav fart, og det ble ingen lange hopp. Heldigvis kom jeg meg inn foran Akito, sier Schmid.

For Watabe kunne nærmest sikret en ny seier, men sviktet i bakken. Bare 116 meter gjorde at hjemmefavoritten gikk ut tre sekunder bak Schmid i langrennet.

Norge klarte ikke å følge opp lørdagens gode laginnsats. Harald Johnas Riiber ble nest beste norske på syvendeplass. Magnus Moan (101 meter) og Espen Bjørnstad (96 meter) valgte ikke å starte langrennet etter svake resultater i hoppbakken.

Siste nytt

 • Ser én «svensk» fordel for Norge

  Lars Lagerbäck er som kjent tidligere svensk landslagssjef og forlot en rådgiverrolle i Sverige da han tok over Norge i 2017. Nå er spørsmålet om det kan gi Norge en fordel før Sverige-møtet. – Fordelen er marginal. Den eneste fordelen jeg har, er at jeg kjenner en del av fotballspillerne rent personlig, sier Lagerbäck til NRK.

  Lagerbäck
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
 • NM-gull til Saugestad

  Stian Saugestad slo Adrian Smiseth Sejersted med en hundredel i norgesmesterskapet i super-G i Hemsedal mandag. Aleksander Aamodt Kilde tok bronsen og Kjetil Jansrud ble nummer fire.

  World cup alpint super-G Kvitfjell
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Tviberg knep NM-gullet

  Maria Therese Tviberg vant det som ble en kamp om små hundredeler under NM-rennet i super-G i Hemsedal mandag. Tviberg henviste forhåndsfavoritten Kajsa Vikhoff Lie til sølvplass. Bronsemedaljen gikk til Marte Monsen.

  Switzerland Alpine Skiing World Cup
  Foto: Alessandro della Valle / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal