Schmid vant OL-generalprøven: – Det var bare å dra ned rullegardinen

Jan Schmid (34) gikk seg opp fra syvendeplass til seier i søndagens verdenscuprenn.

Jan Schmid

SEIER: Jan Schmid jubler for seier i Val di Fiemme. I natt tok han en ny seier.

Foto: Mario Facchini / AP

Laster innhold, vennligst vent..

Med et vanvittig rykk kvittet Jan Schmid seg med erkerival Akito Watabe. Da kunne han gå opp ensom opp oppløpet i Hakuba.

– Jeg og Akito var ganske likt etter hoppingen, så vi bestemte oss på forhånd om å gå sammen og ikke kaste bort så mye tid. VI samarbeidet hele løpet, men jeg følte at jeg hadde krefter igjen på slutten.

Da tro han til i siste bakken.

– Jeg sparte litt på kreftene, og på slutten var det bare å dra ned rullegardina og håpe at ingen bli med. Heldigvis tok jeg ham på slutten, dette var en perfekt dag, sier Schmid.

Det holdt til seier, 6,6 sekunder foran Ilves. Watabe klarte ikke å henge med mot slutten, og endte opp på tredjeplass etter en intens spurtduell med Tomás Portýk.

Akito Watabe Jan Schmid

RIVALER: Jan Schmid og Akito Watabe, her avbildet etter gårsdagens renn.

Foto: AP

Selvtillit før OL

Seieren gjør at Schmid nå drar til OL proppfull av selvtillit. Etter en liten nedtur i Seefeld der det ikke ble en eneste pallplass, står han igjen med en andre- og førsteplass etter helgen i Hakuba.

– Det er positivt å ta med seg høy selvtillit inn i OL. Det er kort tid igjen nå, sier Schmid.

Han slutter seg til resten av OL-troppen denne uken. De har vært hjemme for å trene, og verdenscuptoeren innrømmer at det hadde gitt bedre uttelling på formen.

– Det hadde nok gitt bedre fysisk form med tre dager ekstra trening foran OL. Men jeg tror selvtilliten kan veie opp for de dagene med trening, sier Schmid.

Jan Schmid

I HAKUBA: Jan Schmid.

Foto: NRK

Intens duell

Nå er det kun 20 poeng opp til verdenscupleder Akito Watabe i sammendraget.

– For meg er det viktig å være med i kampen om sammendraget. Hvis jeg ikke hadde vært her hadde det vært 200 poeng opp. Da hadde det vært langt opp, sier Schmid.

Schmid leverte et greit hopp i Hakuba natt til søndag. 117,5 meter er langt svakere enn i gårsdagens konkurranse, og holdt til en syvendeplass.

– Det var krevende. Vi hadde lav fart, og det ble ingen lange hopp. Heldigvis kom jeg meg inn foran Akito, sier Schmid.

For Watabe kunne nærmest sikret en ny seier, men sviktet i bakken. Bare 116 meter gjorde at hjemmefavoritten gikk ut tre sekunder bak Schmid i langrennet.

Norge klarte ikke å følge opp lørdagens gode laginnsats. Harald Johnas Riiber ble nest beste norske på syvendeplass. Magnus Moan (101 meter) og Espen Bjørnstad (96 meter) valgte ikke å starte langrennet etter svake resultater i hoppbakken.

Siste nytt

 • Russisk proffbokser døde etter kamp

  Maksim Dadasjev (28) døde av skadene han pådro seg under proffkampen mot Subriel Matias fredag. Bokseren kastet inn håndkleet etter elleve av tolv runder i boksestevnet i Maryland, USA. Russeren ble så kjørt til sykehus. Legene konstaterte at hjernen hans hadde hovnet opp og forsøke å operere ham, men livet sto ikke til å redde.

  Dadashev
  Foto: Steve Marcus / AFP
 • Sarpsborg-keeper solgt

  Sarpsborg 08s russiske keeper Aleksandr Vasjutin er solgt til Zenit St. Petersburg. Det bekrefter klubbene tirsdag kveld. 24 år gamle Vasjutin kom til Sarpsborg fra finske Lahti i fjor sommer.

  Eliteserien fotball, menn (15. Runde): Stabæk - Sarpsborg 08 (3-3)
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Utestenges i fire år

  De to østerrikske langrennsløperne Max Hauke og Dominik Baldauf har fått fire års utestengelse etter dopingskandalen i ski-VM i Seefeld i februar. Det bekrefter det østerrikske antidopingbyrået ÖADR tirsdag. Hauke ble tatt på fersken av politiet med en nål i armen.

  Max Hauke

Sendeplan

Kl. Program Kanal