NRK Meny
Normal

Schlierenzauer snøt Fannemel for seieren

LILLEHAMMER/OSLO (NRK.no): Anders Fannemel var nær seier i storbakkerennet, men Gregor Schlierenzauer tålte presset og snek seg forbi nordmannen på Lillehammer.

Anders Fannemel var nær en førsteplass under lørdagens V-cup i hopp. Han endte på en andreplass bak Gregor Schlierenzauer.

VIDEO: Se Fannemels gode hopp i finaleomgangen!

– Selv om avstanden var større nå, så føltes det mye surere å tape i dag. Formen er bra, og jeg kan denne bakken ut og inn, sa Fannemel til NTB etter 2.-plassen.

Anders Fannemel (23) var beste nordmann etter den første omgangen på en andreplass etter hopp på 132, 5 meter. Foran seg hadde han bare Gregor Schlierenzauer.

Anders Fannemel

Fannemel leverte et solid hopp i den første omgangen. Hoppet holdt til en andreplass.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Rennet var preget av dårlige forhold i den første omgangen. Anders Bardal måtte blant annet av bommen to ganger med lange pauser før han fikk hoppe.

Landslagstrener Alexander Stöckl tror Fannemel kan ta steget helt til topps i søndagens renn.

– Han har vist så mye bra at han kan vinne allerede i morgen. Han er den som har vist størst stabilitet i denne bakken mens vi har vært her, sa Stöckl.

Jacobsen klarte ikke kvalifisere seg

Nest beste norske var Joachim Hauer (22) på 7. plass. Norge hadde åtte mann med til finaleomgangen, men Anders Jacobsen (42, plass) og Rune Vetla (37.plass) klarte ikke komme med blant disse.

Verdenscupleder Simon Ammann skuffet også da han landet på 119, 5 meter, noe som holdt til en 34. plass.

Schlierenzauer snek seg forbi

Som nest siste mann ut i den andre omgangen måtte han sitte en stund på bommen før han fikk hoppe. Men da han fikk klarsignal leverte han varene. Med et hopp på 139, 5 gikk han inn på en foreløpig førsteplass.

Men det var fortsatt èn mann igjen på toppen. Schlierenzauer måtte ned på farten, men østerrikeren tålte presset og hoppet langt ned i bakken. Det ble jevnt, og etter litt ventetid kunne han strekke armene i været for seier.

Bardal hoppet seg opp

Bardal hoppet 131 meter med et godt nedslag i den andre omgangen. Gjennomførelsen var såpass god at han hoppet seg opp flere plasser. Til slutt havnet han på en 7. plass.

Joachim Hauer klarte ikke å følge opp sitt førstehopp, og endte til etter at alle hadde hoppet på en 21. plass.

VIDEO:Schlierenzauers vinnerhopp

Det ble en andreplass på Einar Fannemel da Schlierenzauer satte utfor som sistemann på Lillehammer på lørdag.

Gregor Schlierenzauer holdt nervene i sjakk og vant på Lillehammer.

Siste nytt

 • Nytt nederlag for Zuccarello

  Drømmen om NHL-sluttspill henger i en enda tynnere tråd for New Yorks Rangers og Mats Zuccarello etter nok et tap. Det endte 3-4 mot Philadelphia Flyers. Det er ti poeng opp til New Jersey Devils, som har den siste «wild card»-plassen.

  Video Zucca spent foran ny sesong
  Foto: Nyhetsspiller
 • Ringerike rykker opp

  Drømmen om eliteserien brast for Arctic Eagles som ble knust av Ringrike i kveldens kvalifiseringskamp. Nordlendingene måtte ha minimum uavgjort, men Ringerike vant hele 7-2 og tar steget opp til øverste nivå neste sesong.

  Ishockey: Kvalifisering til Get-ligaen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Graham Hansen briljerte

  Caroline Graham Hansen storspilte da Wolfsburg knuste Slavia Praha i mesterligaens kvartfinale. 23-åringen leverte både scoring og målgivende pasning i 5-0-seieren. Dermed har det tyske storlaget et meget bra utgangspunkt før returoppgjøret i Tjekkia.

  FBL-C1-WOMEN-PARIS-WOLFSBURG
  Foto: FRANCK FIFE / Afp

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
V-cupfinale skiskyting: Sprint kvinner
Vinterstudio
V-cupfinale hopp: Skiflyging
Sport i dag med V-cupfinaler, skiskyting og hopp
Sport i dag
Privatlandskamp fotball menn: Norge - Australia
VM kunstløp: Friløp kvinner