NRK Meny
Normal

Schlierenzauer snøt Fannemel for seieren

LILLEHAMMER/OSLO (NRK.no): Anders Fannemel var nær seier i storbakkerennet, men Gregor Schlierenzauer tålte presset og snek seg forbi nordmannen på Lillehammer.

Anders Fannemel var nær en førsteplass under lørdagens V-cup i hopp. Han endte på en andreplass bak Gregor Schlierenzauer.

VIDEO: Se Fannemels gode hopp i finaleomgangen!

– Selv om avstanden var større nå, så føltes det mye surere å tape i dag. Formen er bra, og jeg kan denne bakken ut og inn, sa Fannemel til NTB etter 2.-plassen.

Anders Fannemel (23) var beste nordmann etter den første omgangen på en andreplass etter hopp på 132, 5 meter. Foran seg hadde han bare Gregor Schlierenzauer.

Anders Fannemel

Fannemel leverte et solid hopp i den første omgangen. Hoppet holdt til en andreplass.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Rennet var preget av dårlige forhold i den første omgangen. Anders Bardal måtte blant annet av bommen to ganger med lange pauser før han fikk hoppe.

Landslagstrener Alexander Stöckl tror Fannemel kan ta steget helt til topps i søndagens renn.

– Han har vist så mye bra at han kan vinne allerede i morgen. Han er den som har vist størst stabilitet i denne bakken mens vi har vært her, sa Stöckl.

Jacobsen klarte ikke kvalifisere seg

Nest beste norske var Joachim Hauer (22) på 7. plass. Norge hadde åtte mann med til finaleomgangen, men Anders Jacobsen (42, plass) og Rune Vetla (37.plass) klarte ikke komme med blant disse.

Verdenscupleder Simon Ammann skuffet også da han landet på 119, 5 meter, noe som holdt til en 34. plass.

Schlierenzauer snek seg forbi

Som nest siste mann ut i den andre omgangen måtte han sitte en stund på bommen før han fikk hoppe. Men da han fikk klarsignal leverte han varene. Med et hopp på 139, 5 gikk han inn på en foreløpig førsteplass.

Men det var fortsatt èn mann igjen på toppen. Schlierenzauer måtte ned på farten, men østerrikeren tålte presset og hoppet langt ned i bakken. Det ble jevnt, og etter litt ventetid kunne han strekke armene i været for seier.

Bardal hoppet seg opp

Bardal hoppet 131 meter med et godt nedslag i den andre omgangen. Gjennomførelsen var såpass god at han hoppet seg opp flere plasser. Til slutt havnet han på en 7. plass.

Joachim Hauer klarte ikke å følge opp sitt førstehopp, og endte til etter at alle hadde hoppet på en 21. plass.

VIDEO:Schlierenzauers vinnerhopp

Det ble en andreplass på Einar Fannemel da Schlierenzauer satte utfor som sistemann på Lillehammer på lørdag.

Gregor Schlierenzauer holdt nervene i sjakk og vant på Lillehammer.

Siste nytt

 • Uavgjort i Leicester

  Leicester utlikna ti minutt før slutt og spela 1-1 mot West Bromwich i Premier League i kveld. Nacer Chadli gav WBA leiinga midt i andre omgang, og det var Riyad Mahrez som utlikna for heimelaget.

  Leicester er dermed framleis på tredje siste plass i ligaen.

  Riyad Mahrez
  Foto: ANDREW BOYERS / Reuters
 • Bakelants ute av intensiven

  Den belgiske sykkelprofilen Jan Bakelants, som brakk to ryggvirvler og sju ribbein i en stygg velt nylig, er på bedringens vei.

  Mandag ble 31-åringen flyttet ut av intensivavdelingen, tre dager etter at han gjennomgikk en ryggoperasjon.

  Han fikk skadene da han veltet stygt i en utforkjøring under Giro di Lombardia nylig.

  Jan Bakelants
  Foto: CHRISTIAN HARTMANN / Reuters
 • Malmö blei svensk meister

  Med 3-1 borte over Norrköping forsvarte Malmö FF seriegullet frå i fjor og sikra årets svenske meisterskap tre rundar før slutt.

  David Moberg Karlsen gav heimelaget tidleg leiing. Men Carlos Strandberg, Lasse Nielsen og Anders Christiansen scora for Malmö i andre omgang.

  Malmö-jubel
  Foto: Björn Lindgren/TT / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal