Hopp til innhold

Sarpsborg sa nei til Deila

Celtic-trener Ronny Deila ønsket å spille treningskamp mot Sarpsborg i august. Sarpingene takket nei.

Britain Celtic Coach Ronny Deila

Ronny Deila ville til Sarpsborg for å teste Celtic-spillerne.

Foto: Danny Lawson / Ap

– Det er riktig at vi fikk en henvendelse fra Celtic for en tid tilbake. De ønsket oss som en av motstanderne sine i oppkjøringen til Scottish Premier League. Alltid hyggelig å få en henvendelse fra et topplag i Europa, sier daglig leder i Sarpsborg 08, Richard Olsen til Sarpsborg Arbeiderblad.

Et hektisk kampprogram gjorde det umulig for Sarpsborg å takke ja til forespørselen.

– Det hadde vært hyggelig med en slik treningskamp på stadion. Celtic ønsket kampen tidlig i august, men det er en veldig travel tid for oss, så det ble vanskelig for oss å få lagt inn en treningskamp på det tidspunktet, sier Olsen.

Sarpsborg ligger på ellevteplass etter halvspilt eliteserie. Klubben skal også ut i kvartfinale i cupen mot Lillestrøm.

Møter Tottenham

I august har Deila bare en treningskamp på programmet. Tottenham Hotspur er Celtics motstander i Helsinki 2. august.

Elleve dager senere starter Celtic serien mot St. Johnstone.

Trang mesterligafødsel

Ronny Deila ledet Celtic for første gang i en offisiell kamp da KR Reykjavik hadde besøk av skottene i andre kvalifiseringsrunde til mesterligaen tirsdag denne uken.

Celtic var storfavoritter, men slet mot et tett islandsk forsvar. Laget hadde to skudd i tverrliggeren og Reykjaviks keeper Stefan Logi Magnusson måtte vise seg fra sin beste side en rekke ganger. Til slutt kom derimot det etterlengtede målet.

Fem minutter før full tid var det en annen debutant som reddet Celtic. Callum McGregor spilte sin første kamp for klubben og driblet seg inn fra høyrekanten og banket ballen i mål via et islandsk ben.

Tirsdag 22. juli er det returmøte. Da leder Deila Celtic i sin første kamp på skotsk jord. Den spilles ikke på Celtic Park, men på nasjonalarenaen Murrayfield i Edinburgh.

Slik har det gått i Deilas treningskamper i forsesongen:

  • Krasnodar - Celtic 1-3
  • Rapid Wien - Celtic 1-1
  • LASK Linz - Celtic 2-5
  • Dukla Prague - Celtic 0-0
Sjekk medaljene Ronny Deila kan vinne som Celtic-manager.

Sportsnyheter

Bayern München raste 12 minutter på overtid – hevder dommeren innrømte feil

Nesten tretten minutter på overtid satte Bayern München ballen i mål, men dommeren blåste av for offside like før. Det skaper reaksjoner.

Siste nytt

  • VIF-talent (19) må trolig legge opp

    En alvorlig kneskade tvinger trolig Vålerenga-spiller Jacob Dicko Eng (19) til å avslutte fotbalkarrieren langt tidligere enn han hadde tenkt.

    Oslo-klubben opplyser om den kjedelige situasjonen i sine kanaler torsdag.

    I oktober i fjor pådro Eng seg en alvorlig kneskade mot Fram Larvik i 2. divisjon. Legene ga beskjed om at det var 50 prosent sjanse for at han ville komme tilbake som fotballspiller.

    Til tross for operasjon og iherdig opptrening ble det etter undersøkelser denne uka klart at Jacob fortsatt har en veldig lang vei å gå. Sjansene for comeback er små, melder Vålerenga.

    (NTB)

    Jacob Dicko Eng
    Foto: Beate Oma Dahle / NTB
  • Haaland nominert til gjev Premier League-pris

    Erling Braut Haaland kan bli kåret til årets unge spiller i Premier League denne sesongen. Kampen om hederbevisningen er imidlertid beintøff.

    Nominasjonene til prisen ble offentliggjort av Premier League torsdag. Haaland er én av åtte spillere det kan stemmes på.

    En av de tøffeste utfordrerne blir etter alle solemerker klubbkamerat Phil Foden. Manchester City-stjernen, som i likhet med Haaland er 23 år, har vært strålende for de lyseblå.

    Det er fansen som skal stemme fram vinneren av prisen. Forrige sesong gikk den til Haaland. Før det ble det to strake priser til Foden.

    (NTB)

    RARQbR4LYDw
    Foto: AP
  • Slik blir «nye» Tour de Ski

    Langrennssportens tradisjonsrike Tour de Ski-konsept dukker opp i ny drakt kommende vinter. For første gang skal alle konkurransene gå i et og samme land.

    Det er klart etter denne ukens møtevirksomhet i langrennskomiteen i Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS).

    Den 19. utgaven av touren starter i vante omgivelser i Toblach lørdag 28. desember. Deretter følger ytterligere tre renn samme sted, før sirkuset forflytter seg til Val di Fiemme.

    Der venter ytterligere tre renn, med den etter hvert så velkjente kraftprøven opp monsterbakken Alpe Cermis som avslutningen. Kommende vinter består dermed Touren av i alt sju etapper.

    Bak den historiske beslutningen som nå er tatt ligger det blant annet miljøhensyn.

    (NTB)

    Tour de ski 2022/23
    Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal