Hopp til innhold

Sandviken-stjerne utelatt tross supersesong – det forstår ekspert lite av

Marit Bratberg Lund (24) står med syv mål og 13 assist som venstreback for Sandviken, men hun får ikke bli med i landslagstroppen. Det stusser NRKs fotballekspert Carl Erik Torp over.

Marit Bratberg Lund

UTELATT: Marit Bratberg Lund blir ikke å se i landslagstroppen denne gangen heller.

Foto: Fredrik Hagen / NTB

– Nok en gang blir hun utelatt. Jeg var mer overrasket sist, men det virker som det ikke er en spiller som Martin Sjögren ønsker å teste ut, heller. Hun har vært vanvittig bra for Sandviken i Toppserien, sier Torp.

Søndag sikret Sandviken seriegullet, og Marit Bratberg Lund leverte hele fem målgivende mot Klepp, som tapte 0-8.

Den sterke sesongen hennes, der hun til slutt endte på syv mål og 13 målgivende, holdt ikke til å bli tatt ut på Martin Sjögrens landslag. Landslagssjefen har gjort som Sandviken, nemlig å spille med fem forsvarsspillere.

Men forrige samling var det Guro Reiten som tok venstre vingback, og neste gang kan det bli Julie Blakstad. Likevel hadde Lund håpet at det var plass til henne i troppen.

– Jeg hadde håpet å få sjansen, men jeg fikk ikke det nå. Jeg må bare prøve å gjøre så godt jeg kan og så får vi håpe det kommer etter hvert, sier Lund til NRK.

Carl-Erik Torp

REAGERER: Carl Erik Torp stusser over Martin Sjögrens valg.

Foto: Julia Marie Naglestad

Treneren mener hun er god nok

Hva som er grunnen til at hun ikke er med, vet hun ikke.

– Det er deres mening og så får jeg bare akseptere det og jobbe videre, sier hun.

Hun forteller at en landslagsplass henger høyt. Det har vært en drøm for henne i lang tid.

– Jeg må fortsette å prestere. Det er hard konkurranse, sier Lund.

Alexander Straus, treneren bak Sandvikens seriegull, respekterer valget. Men han skulle gjerne sett profilen inne i troppen som møter Albania og Armenia.

– Jeg synes Marit er veldig god, og når jeg tar ut Sandviken-laget, så har hun stort sett spilt i hele år. Det er Martin Sjögren sitt privilegium å ta ut landslaget og det har jeg respekt for. Han har sikkert sine tanker, sin kampplan, og det er sikkert spillere og gode argumenter for at Marit ikke er med der.

Sandviken Toppfotball - Klepp i Toppserien (8-0)

SUKSESSTRENER: Alexander Straus og Sandviken to seriegull søndag. De belønnes med at fire spillere er med i landslagstroppen.

Foto: Marit Hommedal / NTB

– Er hun god nok for landslaget?

– Ja, svarer Straus kontant.

Ellers er det flere spillere fra Sandviken som er tatt ut. Tuva Hansen, Guro Bergsvand, Lisa Naalsund og Vilde Hasund er alle tatt ut.

– Det er veldig gøy at vi har med så mange spillere, det synes jeg er veldig fortjent. All ære til dem for det, sier Lund.

– Bør være med

Torp mener likevel at det skulle vært én Sandviken-spiller til i stallen.

Selv om tempoet i internasjonal fotball er høyere, mener Torp at hun hadde passet godt inn på venstre vingback på det norske landslaget.

– Jeg mener Bratberg Lund bør være med i den norske landslagstroppen fordi hun har levert så enormt bra for Sandviken i år. Hun er en av grunnene til at de har vært så solide og tok det seriegullet, sier Torp.

Norge ligger godt an til å ta seg til VM i Australia i 2023. De leder gruppen, og har to poeng ned til Polen på andreplass.

De møter Albania i Tirana 25. november og Armenia i Jerevan 30. november.

Siste nytt

 • Olympiakos vant serieligaen

  Olympiakos slo Fiorentina i onsdagens finale i serieligaen i fotball.

  Tittelvinneren ble kåret på AEK Arena i Aten. Oppgjøret hadde få sjanser, og i den greske kveldsvarmen gjorde lagene det vanskelig for hverandre. Kampen gikk til ekstraomganger, hvor Olympiakos skåret.

  Ligaen er lavest rangert av Uefas tre europacuper. Den ble opprettet foran 2021/22-sesongen. (NTB)

 • Nok en nedtur for Glimt – klarte kun uavgjort mot Sandefjord

  Med 1-1 hjemme mot Sandefjord ble det nok et lunkent resultat for Bodø/Glimt i eliteserien. De to foregående kampene har endt med bortetap mot HamKam og uavgjort hjemme mot KFUM i forrige kamp.

  Sandefjord gikk først opp i føringen etter 35 minutter. Eman Markovic. Sandefjord-spilleren fikk ballen da han stod umarkert ute til høyre i Glimts boks og sendte den inn i nettmaskene.

  Det så lenge ut til at Sandefjord skulle ta med seg ledelsen til pause, men inne i overtiden i førsteomgang ble det dramatikk.

  Kasper Høgh ropte på straffespark etter at han ble hektet av Sandefjord-spiller Christopher Cheng inne i sekstenmeteren. Etter en VAR-sjekk ble det dømt straffe til de gulkledde, og den banket Albært Grønbek i mål.

  Trener Hans Erik Ødegaard og hans menn i Sandefjord stod med tre strake tap i eliteserien før uavgjort-kampen mot Glimt og befinner seg helt på bunnen av tabellen. Bodø/Glimt på sin side leder serien med 24 poeng.

  Eliteserien i fotball 2024: Bodø/Glimt-Sandefjord
  Foto: Mats Torbergsen / NTB
 • Keepertabbe og drømmemål: Brann sikret seier ni minutter på overtid

  Fra straffemerket på overtid av overtiden sørget innbytter Joachim Soltvedt for 2-1 til Brann hjemme mot Kristiansund i Eliteserien onsdag.

  Etter 37 minutter sendte Brann-kaptein Sivert Heltne hjemmelaget opp til 1-0 med en lekker volley i krysset. Men etter 68 minutter utlignet KBK. Ruben Altes frispark gikk forholdsvis rett på Mathias Dyngeland i Brann-målet, men keeperen rotet det til, og da stod det 1-1 i Bergen.

  Men hele seks minutter på overtid fikk Brann straffespark. Innbytter Soltvedt var sikker, og sørget for 2-1 og seier hele ni minutter på overtid.

  Brann ligger fortsatt på 2. plass i Eliteserien - nå med like mange poeng som Bodø/Glimt. Kristiansund ligger på 13. plass med elleve poeng.

  t1lK7_ojL4Y
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal