Sander (17) har bodd på en parkeringsplass i Nederland i tre år for å nå verdenstoppen

SIGGERUD/OSLO (NRK): Som 15-åring reiste han fra Norge for å satse på motocross. Nå har Sander Agard-Michelsen signert en lukrativ fabrikkavtale med Yamaha.

Sander Agard-Michelsen

MERITTERT: Sander Agard-Michelsen viser stolt fram karrierens trofeer.

Foto: NRK

Avtalen innebærer at Agard-Michelsen skal kjøre for Yamaha de to neste årene. De leverer sykler og utstyr til nordmannen de kommende årene.

– Dette har alt å si. Det hadde vært vanskelig for meg å fortsette uten en slik kontrakt, sier han til NRK.

Bobil Sander Agard-Michelsen

HJEM: I denne bobilen har Sander Agard-Michelsen bodd de siste årene.

Foto: NRK

For tre år siden flyttet han fra Norge for å oppfylle motorsportsdrømmen. Siden den gang har han bodd i en bobil på en parkeringsplass i Nederland. Familien ordnet en «leilighet på fire hjul» på en parkeringsplass utenfor en motorsykkelimportør.

– Det var mye som forandret seg. Mamma ble borte, og det ble ikke noe mat og sånne ting. Jeg ble tidlig voksen, og det var en utfordring, sier 17-åringen.

Ullevålseter: – Gull verdt

I Norge er det tre NM-runder og et par småløp for motocrosskjørere. Derfor skjønte Agard-Michelsen tidlig at han måtte flytte på seg for å utvikle seg.

Sander Agard-Michelsen

TALENT: Motocrosskjører Sander Agard-Michelsen.

Foto: NRK

– Jeg fikk et tips om at jeg måtte komme meg ut av Norge for å bli noe. Motocross er kjempestort i Nederland, og derfor valgte jeg å flytte hit.

Med ny kontrakt i hendene kan motocrosstalentet satse for fullt. Han har derfor valgt å ta en pause fra skolen.

– Nå har jeg gode folk rundt meg. Jeg er hundre prosent fokusert på motocross, sier han.

– Denne kontrakten er gull verdt. Han trener med de beste, og får det beste utstyret, så nå er det full gass, sier Pål Anders Ullevålseter til NRK.

Pål Anders Ullevålseter

RUTINERT: Pål Anders Ullevålseter.

Foto: NRK

– Har ikke en sjanse alene

17-åringen er fra Siggerud utenfor Oslo, men tilbringer store deler av året i utlandet. På nyåret venter en måneds treningsopphold på Sardinia. Første konkurranse i Nederland er i mars.

Nytt av året er at unggutten skal kjøre samtlige EM-runder. Målet er å kjempe seg inn blant de 15-beste. På sikt har han langt større ambisjoner.

– Det må være å bli verdensmester.

– Hva skal til for å få til det?

– Du må ha gode folk rundt deg; du har ikke en sjanse alene. Også må du være målrettet. jeg har sluttet på skolen for å drive med dette, så det sier litt om at jeg har lyst til dette.

Siste nytt

 • Filip fikk trøbbel

  Filip Ingebrigtsen løp i det aller første kvalifiseringsheatet på 1500 meter natt til tirsdag, og fikk det svært tøft. Han ble til slutt nummer 10 i heatet, og må nå vente på om han mirakuløst greier å gå videre på tid når alle heatene er ferdigløpt. Favoritten Timothy Cheruiyot løp i samme heat, og vant. Jakob Ingebrigtsen løper litt senere.

  Filip Ingebrigtsen
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Kan Warholm slå Håker?

  Klokka 05.20 i natt skal Karsten Warholm springe finale på 400 meter hekk.

  I 1972 var «halve Norge» på beina klokka 05.00 for å sjå Erik Håker, som leia storslalåm etter første omgang under OL i Sapporo. Kanskje kan det bli endå fleire som står like tidleg opp for å sjå Warholm i kamp om OL-gull.

  Også Jakob og Filip Ingebrigtsen skal i aksjon i natt. Her er høgdepunkta.

  Karsten Warholm
  Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN
 • Juventus-kaptein forlenger

  Italias stopperkjempe Giorgio Chiellini (36) forlenger en allerede lang og merittert Juventus-karriere til sommeren 2023.

  Storklubben opplyste om Chiellinis nye avtale mandag kveld. Veteranen har spilt for Juventus siden 2005. Han har spilt 535 kamper og scoret 36 mål.

  På papiret har han vært klubbløs i en måned, men en forlengelse var ventet å komme før den nye sesongen.

  Tidligere i sommer var Chiellini en nøkkelspiller på Italias vei til EM-tittelen.

  Bonucci Chiellini
  Foto: PAUL ELLIS / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal