Hopp til innhold

Sagosen fortviler etter utvisning i OL-exiten: – Bare piss

TOKYO/OSLO (NRK): Det endte med en brutal exit i OL for håndballherrene. Sander Sagosen ble utvist og måtte trøstes etter kampen.

Sommer-OL i Tokyo 2021

SÅ RØDT: Sander Sagosen ble utvist mot Danmark.

– Det er bare piss, spør du meg. Sånn er det, sier Sander Sagosen.

Det sier han om dømmingen i kampen mot Danmark. Den norske stjerna fikk tre to–minuttere i løpet av kampen, noe som betød at laget måtte fullføre kampen uten sin store stjerne på banen.

Overfor NRK er Sagosen svært kritisk til dømmingen og spesielt utvisningene. Han mener at han ikke burde blitt utvist.

– Det får du ta med dommerne. Jeg synes de legger en linje som det er umulig for dem å klare å følge. Det er sånn det er, men det er deres jobb og ikke min, svarer stjernespilleren.

Hva var du uenig i?

– På utvisning nummer to, når det blåses brøyt på den ene siden og så får vi utvisning for å prøve å lage brøyt på andre siden. Da blir det vanskelig å prøve å holde på utpå der. Sånn er livet. Vi kan være så bitre og sure på dommerne vi bare vil. Danmark er et bedre håndballag og vi er rett og slett ikke gode nok, sier han.

Sagosen hevder at han ville avslutte på en ordentlig måte ved å takke dommerne for kampen.

– Jeg skulle takke for kampen, jeg, men de var for arrogante til å takke meg for kampen.

Forstår raseriet

NRKs håndballekspert Håvard Tvedten er enig i mye av kritikken rettet mot dommerne fra Frankrike.

– Det er klart det kommer rett etter en kamp hvor de har røket ut av OL. Det er klart man er lei seg og skuffet. Jeg skjønner han er irritert over dommerne. Den andre utvisningen er ikke riktig etter min mening. Den er veldig tynn, sier Tvedten og fortsetter:

– Man kan alltid diskutere det. Det er mange situasjoner i kampen som er avgjørende, men akkurat den blir litt avgjørende fordi man må verne slik om Sander resten av kampen.

Det at dommerne visstnok ikke ville takke for kampen, reagerer også Tvedten på.

– Jeg kan forstå reaksjonen hans om dommerne ikke vil takke for kampen, at de er for arrogante til det. Det er jo for dumt, hvis det er tilfellet. Jeg skjønner at han er frustrert og lei seg, og at han er irritert for den andre utvisningen, sier den tidligere håndballprofilen.

Norge møtte beintøff motstand i kvartfinalen da verdensstjerna Mikkel Hansen og Danmark stod på motsatt side av parketten.

Selv om det var jevnt lenge, stakk danskene ifra. Til slutt ble det for tøft for Sander Sagosen og Norge, og nok en gang ble de beseiret av Danmark, som er regjerende mester i både VM og OL.

– Jeg føler meg tom

Etter kampen virket de norske spillerne knust. Flere spillere satt på hver sin stol og så tomt ned i bakken, mens danskene gikk smilende mot garderoben.

Handball - Men - Quarterfinal - Denmark v Norway

TRØST: Harald Reinkind trøstet Sander Sagosen på benken etter kampen.

Foto: Susana Vera / Reuters

Magnus Abelvik Rød, som endelig var tilbake i et mesterskap, var lei seg etter at tapet var et faktum.

– Jeg føler meg tom. Jeg har en tom følelse i kroppen. Jeg syns vi klarer å levere en god første omgang, men så går vi tomme i andre omgang. Klarer ikke å holde oss til konseptet og det vi prøver å gjøre. Nå er jeg bare skuffa og lei meg, sier han til NRK.

Han mener at det å ofte havne under og stanging har vært slitsomt for laget.

– Vi har blitt for jagende i dette mesterskapet. Det har kostet for mye krefter, mener Abelvik Rød, som forteller at han spilte med smerter i kjeven etter en smell han fikk mot Frankrike.

Også trener Christian Berge kjente på irritasjon etter kampen. Han påpeker at de ikke klarte å øke tempoet i andre omgang.

– Jeg følte at tempoet i første omgang passet oss bra, men vi klarte ikke å øke det. I tillegg spilte Danmark veldig bra. De er bedre i dag. Det vises der oppe (på ytavla). Jeg må se det på video. Det er forbanna irriterende, sier Berge på Eurosports sending.

Avslutning for Myrhol og Jøndal

Bjarte Myrhol, som spilte sin siste landskamp, var skuffet og irritert etter kampen.

– Det var tydelig at danskene senker tempoet og har taktomslaget og temposkiftet i angrep. Det irriterer meg at vi ikke klarer å styre tempoet i kampene, det er da vi er best. De er for gode i dag, men det irriterer meg at vi ikke kan løse den, sa Myrhol til Eurosport.

Han håpte naturlig nok på en annen avslutning enn dette. Det stoppet på 263 landskamper – flest i historien blant norske håndballspillere.

– Det er ikke noe å skrive hjem om. Det er tungt. Nå er jeg bare irritert. Jeg klarer ikke å fokusere på det. Det eneste fokuset var å levere en topp-prestasjon. Det er veldig skuffende når vi ikke klarer det, sier Myrhol.

Sommer-OL i Tokyo 2021

FERDIG: Bjarte Myrhol spilte sin siste landskamp.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Magnus Jøndal er også ferdig på landslaget nå. Han synes det er kjedelig å avslutte med tap.

– Jeg skulle gjerne ha spilt to kamper til og avsluttet med en finale. Det er kjedelig å reise hjem. Jeg håper resten av gjengen kan ta noen steg framover når jeg sitter hjemme og ser på, sier Jøndal.

Landin og Hansen dominerte

Danmarks keeper Niklas Landin var også avgjørende da han reddet en rekke norske skudd.

Dette betyr at denne generasjonen med norske håndballspillere fortsatt ikke har slått Danmark.

Mikkel Hansen, danskenes store stjerne, var suveren i andre omgang.

– OL skulle være en drøm for håndballgutta, men det har blitt et lite mareritt, sa NRKs kommentator Patrick Rowlands.

Nevnte Landin var en fornøyd mann etter å ha bidratt sterkt til at Danmark skal spille semifinale.

– Det var spesielt. Vi visste ikke helt hvor vi stod etter Sverige-kampen, hvor vi ikke spilte opp mot vårt beste. Vi har stor respekt for Norge, og vet de hadde mange gode spillere. De kunne gjøre det surt for oss, så vi er lettet nå over at vi skal til semifinalen, sier Landin til NRK.

Niklas Landin

STOPPET NORGE: Niklas Landin stod som en vegg i det danske målet.

Foto: Fabrice Coffrini / AFP

Sagosen virket tent fra start, og den norske stjernespilleren satte fire mål i løpet av de ti første minuttene av kampen.

Men så gikk han på et par smeller. I løpet av fem minutter pådro han seg to utvisninger. Den siste var nok heller tvilsom, noe trener Berge uttrykte på sidelinjen.

Tøff andre omgang

Tidligere i mesterskapet har de norske tidvis slitt med å sette enkle sjanser. Det skjedde ikke i like stor grad mot Danmark.

Men likevel slo danskene tilbake i den nervepirrende omgangen, og de gikk til pause med 13-12.

Danskene tok mer og mer over i andre omgang da de fortsatte å være effektive, mens Norge gjorde noen enkle feil.

– Forskjellen er i starten av andre omgang, der Danmark er skarpere og litt mer kyniske. Mer ballsikre og så får de de to, tre, fire målene og klarer å beholde det gjennom resten av kampen, sa Tvedten

Selv om det ikke ble resultatet nordmennene håpet, har de likevel kommet historisk langt. De har ikke vært i OL siden 1972, og de hadde aldri nådd kvartfinale før i år.

Danskene skal på sin side spille semifinale. Der venter Spania.

Siste nytt

  • Straus' Bayern München vant sjette strake seriegull

    Bayern München vant 2-1 borte mot Leverkusen og forlenget dermed rekken med seriegull i kvinnenes Bundesliga til seks.

    Seieren betyr nemlig at laget til den norske treneren Alexander Straus ikke lenger kan tas igjen foran sesongens to siste kamper. Det skiller sju poeng ned til Wolfsburg på 2.-plass.

    Bayerns kvinnelag er ubeseiret i 37 ligakamper, og de er også klare for den tyske cupfinalen, hvor de møter Wolfsburg på torsdag.

    Wolfsburg har vunnet cupen ni ganger på rad, mens Bayern kun har vunnet tittelen én gang tidligere (2012).

    Forrige sesong holdt Leverkusen Bayern til 0-0 og hindret dem da i å feire mesterskapet før sesongslutt. Denne gangen ble det raskt klart at dette ikke ville skje igjen.

    For etter bare 17 minutter sendte Georgia Stanway gjestene i ledelsen, før Linda Dallmann doblet ti minutter senere. I andre omgang reduserte imidlertid Nikola Karczewska for vertene.

    Norske Tuva Hansen startet kampen på benken, men ble byttet inn etter 71 minutter. Emilie Bragstad og Julie Jorde startet for Leverkusen, mens Synne Skinnes Hansen kom inn etter en snau times spill. (NTB)

    Bayern München trening
    Foto: Johan Nilsson/TT / NTB
  • Svensk stjerne hjalp Ull/Kisa til seier i Holmenkollstafetten - Tjalve-seier for kvinnene

    Med strålende sol og over 20 grader var det duket for folkefest i årets utgave av Holmenkollstafetten, som har en løype på 18.425 meter fordelt på 15 etapper.

    Arrangørklubb Tjalve meldte på forhånd om deltakerrekord med over 70.000 til start.

    Tjalve leverte også varene selv i kvinneklassen, hvor de blant annet stilte med sterke løpere som Ingeborg Østgård og Malin Edland. Vidar var også lenge med i seierskampen, men Tjalve fikk en avgjørende luke på den tiende etappen ved Edland og holdt unna til mål. Dermed forsvarte de seieren fra i fjor.

    Det gjorde også Ullensaker/Kisa på herresiden, som tok over ledelsen på den fjerde etappen.

    Der løp Andreas Kramer, 800 meter-spesialisten som representerer Sverige, men som har norsk mor. Kramer tok blant annet sølv på 800 meter i EM i 2018 og sølv på 800 meter i innendørs-VM i år.

    Kramer har også tidligere løpt Holmenkollstafetten for Ullensaker/Kisa og leverte en ny strålende etappe i år.

    Med blant andre Awet Kibrab, Senay Fissehatsion og Fredrik Sandvik på laget på senere etapper, holdt Ullensaker/Kisa på ledelsen og Markus Einan fikk æren av å løpe klubben inn til en ny seier i Holmenkollstafetten.

    Andreas Kramer
    Foto: NTB
  • Thomsen klarte EM-kravet

    Marcus Thomsen leverte sitt beste kulestøt på over tre år lørdag.

    I stevnet Stora Turebergskastet i svenske Sollentuna, noterte han seg for et støt på 21,05 meter.

    Det skriver friidrettsbloggen Friidrett1 på X.

    Støtet er over EM-kravet på 20,85 og bare fire centimeter bak Thomsens personlige rekord på 21,09, satt innendørs.

    21,05 er Thomsens lengste kulestøt utendørs og det er kun fjerde konkurranse i karrieren at han har støtet over 21 meter, etter at han gjorde det to ganger i 2020 og én gang i 2021.

    Ifølge Friidrett1 er det også det beste kulestøtet av en norsk utøver utendørs på 38 år.

    Thomsen har fremdeles noen centimeter opp til OL-kravet på 21,50, men kulestøteren ligger foreløpig an til å kvalfisere seg til OL gjennom ranking.

    Marcus Thomsen
    Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal